Pysähtyykö KalPan ykkösketju?

KalPa-HPK 29.10.2011 klo 17

HPK matkaa Kuopioon sarjakärjen vieraaksi. Mikäli Kerhon peli-ilme pysyy säilyy samanlaisena kuin IFK:ta vastaan, on Kerholla mahdollisuus yllätykseen.

Kerho kärsi niukan tappion HIFK:lle torstaina. Joukkueen taistelutahto oli viritetty huippuunsa ja paremmalla onnella peli olisi saattanut hyvinkin kääntyä HPK:lle. Kerho aloitti valmistautumisen lauantain peliin hyvissä ajoin ja joukkue matkasi Kuopioon jo perjantaina.

HPK lähtee otteluun lähes samalla kokoonpanolla kuin HIFK:ta vastaan. Sentterit Ville Hämäläinen ja Tuukka Pulliainen ovat vaihtaneet paikkoja. Hämäläinen johtaa kakkosketjua, jossa laidoilla pelaavat Janne Kolehmainen ja Niko Nieminen. Pulliainen siirtyy kolmosketjun keskelle Scott Barneyn ja Jan-Mikael Juutilaisen viereen. Huippuvireinen Mikko Tolvanen jatkaa maalissa.

KalPa on ollut erittäin kova kotikentällään Niiralan montussa. Se on voittanut kahdeksasta kotiottelustaan kuusi varsinaisella peliajalla. Ainostaan Ässät ja Blues ovat onnistuneet nappaamaan vieraspisteitä Kuopiosta.

KalPan ykkösketju Sakari Salminen-Matti Kuparinen-Tuomas Kiiskinen on pelannut alkukauden hurmiossa. Koko kolmikko on SM-liigan pistepörssissa seitsemän joukossa. Kuparinen on pörssissä toisena tehopisteilla 6+14. Tämän ketjun nollaaminen on illan avainkysymyksiä.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen Hämeenlinnassa oli värikäs. KalPa johti ottelua pahimmillaan kolmella maalilla, mutta HPK nousi maalin päähän ja oli tulla tasoihin. Lopulta KalPan Joonas Riekkinen päätti Kerhon pyristelyn niittaamalla tyhjiin loppulukemiksi 3-5.

 

Karri Salo

29.10.2011 11:03

Jaa artikkeli: