Puhtaalta pöydältä – Pikkaraisen playoffs-ennakko

Playoffsit ovat alkamaisillaan, kun HPK matkustaa torstaina ensimmäisellä kierroksella Lukon vieraaksi Raumalle. Ensimmäinen kierros pelataan tiiviisti kahdessa päivässä, joka tarkoittaa sitä, että heti perjantaina pelataan Pohjantähti Areenalla. Haastattelussa eteenpäin katseensa suuntaava päävalmentaja Jarno Pikkarainen – nyt aloitetaan puhtaalta pöydältä.

Miten 1. kierros pelataan?

Playoffsien 1. kierroksella kohtaavat joukkueet runkosarjan sijoilta 7–10. Tämän vaiheen pelijärjestelmää on tiivistetty, ja otteluparien jatkaja selviää kahdessa ottelussa. Ottelut käynnistyvät runkosarjassa heikommin sijoittuneen kotikentällä.

Ensimmäisen playoffs-kierroksen otteluissa voidaan päätyä tavanomaisesta poiketen myös tasatulokseen. Mikäli joukkueiden voitot toisen osaottelun varsinaisen peliajan jälkeen ovat tasan, pelataan heti sen jälkeen kolmas jatko-ottelu, jossa ottelusarjan voitto ratkaistaan.

Jatko-ottelu pelataan viidellä viittä vastaan, 20 minuutin erin, maalista poikki –periaatteella. Varsinaisella peliajalla tulleet rangaistukset eivät ole voimassa jatko-ottelussa. Tästä poikkeuksena toisessa ottelussa tuomitut pelirangaistukset jäävät voimaan, eikä pelirangaistuksen saanut pelaaja tai toimihenkilö voi osallistua jatko-otteluun.

Lipunmyynti on käynnistynyt! Tule kannustamaan Kerhoa perjantaina ensimmäisen kierroksen kotiottelussa!

Liput tästä!

23.03.2022 14:26

Jaa artikkeli: