Pro Goalie Camp @ Atlantic City – Leke Jenkeissä osa 3

On tullut aika Leke Jenkeissä –saagan viimeisen osan. Kari Lehtonen tukijoukkoineen kääntää lentokoneen nokan sunnuntaina kohti Suomea ja maanantai-aamuna odottaa jo lähtö Vierumäen leirille, kun HPK:n joukkue kokoontuu ensimmäisen kerran kesätauon jälkeen.

Perjantai oli viimeinen päivä Leken Amerikan leirillä. Mies kertoi puhelimessa olevansa väsynyt, mutta onnellinen.
– Tosi hieno leiri ollut kaikin puolin, mutta samalla raskas. Vanha mies ei ole tottunut olemaan 3-5 tuntia päivässä jäällä. Nilkasta alaspäin jalat on ottaneet osumaa. Hyvin jaksoi kuitenkin tehdä ja kekittyä työhön koko ajan.

Marlinin leiri Atlantic Cityssä saa Lekeltä vuolaat kehut.
– Leiri meni odotuksiin nähden yläkanttiin. Kukaan ei hölmöillyt jäällä tai sen ulkopuolella, kaikki teki päivästä toiseen parhaansa ja loukkaantumisiltakin vältyttiin.

3
Koko leiri samassa potretissa

Leirin lopuksi jokainen valmentaja antoi oman seuransa paidan valitsemalleen maalivahdille. Leke tietenkin antoi HPK:n pelipaidan ja valinta osui 14-vuotiaaseen Chad Simmermaniin.
– Chad on todella hyvä maalivahti ja hän treenasi koko viikon pro-jätkien kanssa. Chadista on kasvamassa todellinen supertähti, josta kuullaan vielä. Tuli jotenkin Juuse Saros mieleen. Chad oli todella iloinen saadessaan paidan, sillä täällä joukkueen paitoja arvostetaan korkealle.

4
Chad saa palkintopaitansa Lekeltä

Leiriä mainostettiin ”suomalaisena” maalivahtileirinä ja leirin omistaja Dave Marlin on vankkumaton Suomi-maalivahtien ja maalivahtivalmennuksen puolestapuhuja.
– Dave viljelee suomalaista torjuntatapaa, jossa ei vaan blokkailla kiekkoa vaan kontrolloidaan sitä kilvellä ja hanskalla sekä keskitytään pelinlukuun. Tämä on ainoa maalivahtikoulu USA:ssa/Kanadassa, joka näin tekee. Meidän suomalaisten tuoma juttu on koko leirin idea. Sen takia maalivahdit tänne hakeutuvat.

1

Ensi kesästäkin Leke on jo käynyt keskusteluja Marlinin kanssa.
– Kyllä mulle niin ilmoitettiin, että ehdottomasti mut tänne halutaan ensi kesänäkin, jos vaan haluan tulla. Tarkoitus olisi siis tulla tänne uudestaan. Kaikki on hoidettu viimeisen päälle ja tästä jäi tosi positiivinen fiilis.

Juuse kuuma nimi myös leiriläisten keskuudessa

Dave Marlin sanoi ääneen sen, mitä moni jenkki ei sanoisi.
– Dave tykkää suomalaisesta maalivahtivalmennuksesta siksi, koska se on hänen mielestään maailman parasta. Kukaan ei sitä niin hyvin tee kuin suomalaiset. Siitä tuli hyvä mieli.

Valmentajat käyttivät apunaan videoita ja niiden kautta käytiin läpi, miten ammattilaiset torjuvat eri tilanteita.
– Käytin paljon Juusen klippejä esimerkkeinä ja kaikki leirin veskarit tiesivät Juusen. Puhuivat Juusesta, että toihan on ”superstar”.

Työt Suomessa kuitenkin odottavat ja paluu Suomeen alkaa sunnuntaina.
– Perjantaina, kun työt oli hoidettu ja kaikki leiriläiset lähteneet, kävimme vähän rentoutumassa rannalla ja kaupungilla. Lauantaina sellaisessa roadhouse-tyyppisessä ravintolassa syömässä aidot buffalo-wingsit ja sunnuntaina sitten koittaa kotimatka. Lähdemme New Yorkista ja lennämme Chicagon kautta Helsinkiin.

2
Rantamaisemaa Atlantic Citystä. Vähän kuin Ahvenistolla

Maanantaina vuorossa on Vierumäen leiri, jossa HPK kokoontuu ensimmäisen kerran. Luvassa ovat kauden ensimmäiset testit.
– Voi pikkasen väsyttää, mutta näillä mennään. Einomies Porkkakosken sanoin ”Täältä tähän”.

27.07.2014 21:16

Jaa artikkeli: