Pro Goalie Camp @ Atlantic City – Leke Jenkeissä osa 2

Kari “Leke” Lehtosen matka Yhdysvalloissa on edennyt puoliväliin. Maalivahtileiri pyörähti käyntiin maanantaina ja kirjoitusta tehdessä leiriä oli takana kaksi päivää.

Leke oli juuri tullut jäältä. Myös valmentaja oli jättänyt jäälle kaiken.
– Just tulin jäiltä ja pitkä päivä on takana. Yhteensä olin tänään 4,5 tuntia jäällä ja kaikki vielä putkeen.

2

Leke ohjeistaa ja pelaajat laukovat

Leiri Atlantic Cityssä on alkanut hyvin ja Leke kehuukin leirin ilmapiiriä.
– Täällä on loistava atmosfääri koko ajan ja kaikki hymyilee. Meno on vauhdikasta ja intensiteetti on korkealla, joka osaltaan johtuu myös leirillä laukovista yliopistosarjan pelaajista.

Ulkolämpötila huitelee +35 asteen tienoilla, joka tuo omat haasteensa jaksamiselle.
– Vaikka sitä vaan valmentaa, niin kyllä Härmän jätkälle nämä ovat aika erikoiset olosuhteet. Vettä menee kiitettävästi, koska hallissa sisälläkin on lämpimät olosuhteet. Jää alkaa myös olla aika ruvella viimeisen molariryhmän aikana.

1

Philadelphia Flyersin logo jäähallin kyltissä

Kovia tekijöitä maalin suulla ja valmennuksessa

Leiri alkoi maanantaina, jolloin Leke pääsi ensimmäistä kertaa tutustumaan maalivahteihin ja valmentajiin. Maanantai oli leirin omistajan Dave Marlinin suunnittelema, jolloin Leke ja muut suomalaiset antoivat palautteensa molareille omasta näkökulmastaan. Tiistaina suunnitteluvastuussa olivat Leke ja Ässien Jaakko Rosendahl.

-Tänään (tiistaina) tosiaan suunniteltiin kaikki harjoitteet Rosendahlin Jaakon kanssa ja oltiin vastuussa tästä päivästä. Edmonton Oilersin maalivahtivalmentajakin teki mitä me käskettiin, Leke naureskeli.

3

Edmontonin Frederic Chabot pääsi Leken kainaloon (toinen oik.)

Edmonton Oilersin maalivahtivalmennuksesta vastaava Frederic Chabot valmentaa Oilersissa viidettä kauttaan ja valmentaa yhdessä Leke ja kumppaneiden kanssa viikon maalivahteja.

Toimintatavat jäällä ja sen ulkopuolella eroavat suomalaisista tottumuksista aika paljon.
– Oli molari sitten 9- tai 36 –vuotias, niin kun annat palautetta, kaikki vastaavat aina, että ”Thanks coach”. Aina kiitetään, kun jotain sanoo. Laukojina toimivat yliopistosarjan kaverit ovat myös täysillä mukana. Kaikki keräävät kiekot reenien jälkeen ja siirtää maalit ilman erillistä käskyä. Suomessa homma menee vähän eri tavalla.

”You have to fight for the every puck”

Leirillä maalivahdit eivät ole maailman terävintä kärkeä, mutta tekijämiehiäkin on joukossa.
– Pro-tason jätkien taso kyllä yllätti positiivisesti. 3-4 jätkää on Liiga-tason maalivahteja. Heille kun saisi pienen treenin suomalaisesta kiekkokulttuurista, niin pystyisivät hyvin pelaamaan Liigassa. Zagrebissa pelannut veskari on hyvä ja sitten yksi kaveri on ollut kolme kertaa NHL-campilla  ja pelannut AHL:ssä.

Zagrebin KHL-seurassa torjunut nuori Andrej Vasiljevic lähti kokeilemaan siipiään Leken rannelaukauksen kanssa.
– Tosi hyvin torjuu poika ja on muutenkin erittäin mukava jätkä. Niin kuin Bornan kautta lähettelin sille terveisiä, niin ei se mun vetoja kiinni saanut. Neljä viidestä mä sille vedin sisään. Lauletaan sille välillä myös sitä biisiä ”Tervetuloa länteen Andrej”.

Joka päivän jälkeen valmentajat ja maalivahdit käyvät päivän annin läpi palaverissa.
– Siinä käydään läpi miten päivä meni ja annetaan viimeinen palaute. Koko ajan täällä hoetaan sitä, että pitää olla kova asenne ja että ”You have to fight fot the every puck”. Jokaisesta kiekosta taisteleminen on isoin viesti.

Paljon pelitilanne harjoitteita on luvassa myös jatkossa leirin torjujille.
– Huomenna mennään taas kaksi kertaa 1,5 tuntia ja sitten pidän vielä extra-jään parille kärkijätkälle.

4

Toppapuku ei välttämättä ole tarpeen edes jäähallissa

Leke pääsi myös muuttohommiin.
– Se meidän talo oli pikkuisen ahdas, joten saatiin vaihdettua tähän ihan hallin viereen hotelliin. Nyt on uima-allaskin, niin pääsee sinne pulikoimaan.

Loppuviikosta kysellään Lekeltä vielä leirin lopun tunnelmat ja ensi viikolla jatketaan sitten joukkueen Vierumäen testien merkeissä.

23.07.2014 10:36

Jaa artikkeli: