Porista kotiin karvas tappio niskassa

5-3 (2-1, 1-1, 2-1)

Kerho sai Porissa kylmää vettä niskaan. Peli-ilme oli parantunut eilisestä parikin pykälää mutta Ässät oli parempi lukemin 5-3. Kerholta maalin teossa onnistui Valtteri Puustinen kahdesti, sekä Philippe Cornet kertaalleen. Erityismaininnan saa lisäksi Cody Kunyk joka kovalla työnteolla sai hankittua kolme kertaa ylivoiman. Pistepussikin Kunykilla kertyi kahdella syötöllä. Erityisen vahva Kerho oli toisessa erässä mutta Ässät pelastui erästä osittain tuurillakin kun kiekko ei mennyt Daniil Tarasovin selän taakse kuin kertaalleen. Mutta selittelyt ei auta, Ässät oli piirun verran parempi.

Tapahtumarikas avauserä

Ensimmäinen erä alkoi kovalla vauhdilla, eikä väsymystä ainakaan näkynyt kummallakaan. Ottelun ensimmäinen tilastomerkintä tuli ajassa 2.12 kun Erkka Seppälän maila osui Peter Tiivolaa naamaan ja tuloksena 2+2 minuuttia alivoimaa. Ässät jauhoi vahvasti ylivoimalla mutta Kerho puolusti sisukkaasti eikä ylivoimamaalia nähty. Ikävä kyllä, jäähyn loputtua jäi kiekko pyörimään Kerhon päätyyn ja Tyson Spink vei kotijoukkueen 1-0 johtoon.

Kerhon ensimmäinen ylivoima tuli ajassa 8.23 kun Ässien Teemu Vuorisalo kampitti Cody Kunykilta jalat alta. Kerhon ylivoima jäi vielä tässä vaiheessa “piippuun”, eikä ihmeellisempiä tilanteita saatu rakennettua Ässien maalille. Kiekko tuntui siniviivan kohdalla polttavan kerholaisten lapoja, eikä alueelle päästy juuri ollenkaan.

12.14 ajassa oli Ässien vuoro tuulettaa toista maaliaan. Joona Voutilaiselle sattui pieni laskentavirhe ja Niklas Appelgren pääsi siirtämään Ässät 2-0 johtoon. Tämä riitti myös Voutilaiselle, joka luisteli vaihtoon ja Rasmus Reijola tuli tilalle.

Tämän jälkeen Kerho näyttikin piristymisen merkkejä, ajassa 14.06 rikottiin jälleen Kunykia, jolta lyötiin maila käsistä poikki ja Kerho toistamiseen ylivoimalle. Tätä ylivoimaa kestikin vain 6sekuntia, kiekko pelattiin viivan kautta Valtteri Puustiselle joka viritti ranteet lukkoon ja laukoi Ässäpakin kautta kiekon verkkoon, 2-1. Syöttöpiste merkattiin Elmeri Eroselle.

Vielä kerran erässä rikottiin kultakypärä päässään pelaavaa Kunykia, tällä kertaa Markus Niemeläinen joutui sitomaan vauhdissa olleen Kunykin laitaan ja lähti tästä boksiin. Ylivoimalla Kerho sai hyvää painetta Daniil Tarasovin maalille ja kiekko pyöri pariin otteeseen hässäkän keskellä mutta maaliin sitä ei saatu. Erätauolle lähdettiin lukemista 2-1 porilaisille. Tarasoville merkattiin seitsemän torjuntaa ja Kerhon maalilla Voutilainen kuusi, sekä Reijola yksi torjunta.

Vauhti ei ainakaan hyydy

Toisen erän alkuun nähtiin Porin illassa kunnon hämeenlinnalainen pesukone! Ässät pääsi kunnolla omalta alueeltaan pois vasta ensimmäisellä mainoskatkolla, ajassa 26.17. Kotiyleisö oli siis lämmitetty valmiiksi ja ajassa 30.01 porilaisilla hitsasi kiinni toden teolla tilanteessa, jossa Elmeri Eronen kaatui suht helposti Niklas Appelgrenin mailasta. Appelgren boksiin ja Kerho ylivoimalle. Ylivoima lähti pyörimään jälleen mallikaasti, kiekko liikkui ja vaaran momentti oli ilmassa. Kiekko viivaan, Erosen lämäri tolppaan ja jatkotilanteesta Puustinen illan toisellaan toi Kerhon tasoihin (2-2).

Kerhon ote hellitti ajassa 33.16 kun Nico Nurmikanta otti fiksun jäähyn kampituksesta, estäen Ässien lähes varman miljoonan taalan maalipaikan. Lukemat säilyi kahdessa kahdessa, alivoima oli kestettävänä. Ja toistamiseen tänään käy kylmät heti jäähyn jälkeen. Alivoima kestettiin mutta viisi sekuntia sen jälkeen, laukoi Roni Hirvonen Ässät 3-2 johtoon.

Erän viimeinen vitonen oli jo tasaisempaa, Ässätkin pääsi takaisin peliin kiinni. Philippe Cornet ja Puustinen pääsivät vielä 2vs1-hyökkäykseen erän lopulla, syöttötilaa ei jäänyt joten Cornet laukoi itse jonka Tarasov otti kiinni.

Kerhon ensimmäiseen maaliin lisättiin erän aikana toiseksi syöttäjäksi illan liukkain tähti, Cody Kunyk. Joten taistelu kultakypärästä säilyy tiukkana kolmanteenkin erään.

Ei pisteitä myöskään Porista

Myös kolmas erä aloitettiin vauhdilla, sillä erolla että nyt Ässätkin oli jälleen vauhdissa paremmin mukana. Peli aaltoili päästä päähän ja maalipaikkojakin oli molemmilla. Ensimmäinen kymppi pelattiin kuitenkin maaleitta ja Ässien 3-2 johto säilyi. Filip Krivosik blokkasi yhden Ässien viivalaukauksen takaraivollaan ja otti jääpussia hetken aikaa vaihtoaitiossa. Krivosik kuitenkin pystyi jatkamaan ottelun loppuun.

54.23 nähtiin illan kuudes maali ja vastoin hämeenlinnalaisia odotuksia, maalin teki Ässät Peter Tiivolan toimesta, 4-2. Ajassa 56.01 Kerhon valmennus otti Reijolan pois maalilta ja kavennusta haettiin kuudella kenttäpelaajalla. Tämä riski onnistuikin, ajassa 56.19 kavensi Kerho eron jälleen yhteen maaliin, maalintekijänä Cornet joka sai huippusyötön Krivosikilta maalin takaa. Toinen syöttöpiste Puustiselle.

Toisen kerran Reijola luisteli vaihtoon kun aikaa oli jäljellä kaksi ja puoli minuuttia. Kerho paineisti ja sai aloituksen Ässien päätyyn kun varsinaista peliaikaa oli pari minuuttia jäljellä. Pennanen käytti aikalisän, piirsi kuviot tauluun ja tasoitusta haettiin luonnollisesti kuudella viittä vastaan. Tarasov poimi pari laukausta, ensin Puustisen ja hetken päästä Niklas Frimanin kudin viivasta ja aika alkoi valua tiimalasista loppuun.

59.49 tuli lopullinen niitti Ässien tehdessä 5-3 maalin tyhjiin hieman onnekaasti pomputellen. Maalintekijänä Valtteri Pihlajamäki. Näin kolme pistettä jäi Poriin ja Kerho jäi hyvästä peli-ilmeestä huolimatta nuolemaan näppejään.

Seuraava ottelu pelataan kotihallissa tiistaina. Kyseessä on CHL-kauden viimeinen kotiottelu, vieraat tulevat Tanskasta, Rungstedtista. Nähdään hallilla!

05.10.2019 19:49