Porissa luvassa maalivahtien taisto

Ässät-HPK 22.1. klo 18.30, Pori

HPK on tällä hetkellä hyvässä lennossa. Tänä vuonna kerholaiset ovat pelanneet kahdeksan peliä, joista kuusi on päättynyt voittoon. Hetken aikaa kuohuttanut heikko vieraspelaaminen on historiaa. Viimeiset kaksi vierasottelua on hoideltu tyylikkäästi, josta onkin hyvä jatkaa lauantaina.

Hämeenlinnalaisbussi matkaa lauantaina siis Poriin. Tämän kauden Ässä-otteista on hehkutettu jo useaan otteeseen eikä suotta. Toisena majaileva Patalauma on löytänyt voittamisen kulttuurin ja Pekka Rautakallion johtama ryhmä on yhtenäinen.

Joukkueiden välillä tasaista

HPK kukisti Tapparan kotonaan torstaina ja sitä ennen vieraissa Kärpät ja Lukon. Ässät kaatoi torstaina kotonaan Pelicansin ja tiistain kierroksella Ässät nappasi pisteet Jokereilta.

HPK ja Ässät ovat kohdanneet tällä kaudella aiemmin kolmesti. Keskinäisiä otteluita Kerho johtaa 2-1. Viimeksi Ässät kukistui Ritari-areenalla tiukasti 3-2. Ensimmäinen peli Porissa päättyi Kerhon voittoon 2-0 ja toinen ottelu Hämeenlinnassa Ässien voittoon 2-1.

Tiukkaa tulee varmasti olemaan myös lauantaina Porissa. Siitä pitävät viime kädessä huolen maalivahdit. Molemmilla joukkueilla on rosterissaan huikeasti tämän kauden torjuneet maalivahdit. Ässien Eero Kilpeläinen on maalivahtitilaston kolmonen ja pukenut ylleen jo maajoukkuepaidankin tällä kaudella. HPK:n Lassila taas on pelastanut tukkukaupalla pisteitä Kerholle eikä hänen otteitaan liikaa voi ihailla.

Varmuudella HPK:n kokoonpanosta ovat lauantaina pois Arsi Piispanen ja Niko Nieminen. Miikka Männikön pelaaminen on vielä epävarmaa.

Molempien joukkueiden kokoonpanot pelipäivänä tästä.

Niklas Heinonen

21.01.2011 20:51

Jaa artikkeli: