Polakin rysty ei jättänyt kylmäksi

HPK-SaiPa 2-1 vl. (0-1, 0-0, 1-0, 0-0, 1-0)

Vojtech Polak upotti SaiPan voittolaukauskilpailussa. Loistavasti läpi ottelun torjunut Samu Perhonen oli voiton takuumies.

SaiPa tuli otteluun ryminällä. Vieraiden luistin liikkui vikkelästi ja HPK joutui puolustuskannalle. Ansaittu 0-1-maali syntyi ajassa 3:22. Asialla oli SaiPan nimekäs ykkösketju Chad Rau-David McIntyre-Tommi Jokinen. Ulkomaalaiskaksikko petasi Jokiselle pomminvarman tekopaikan takatolpalle, eikä HPK:n maalivahti Samu Perhoselle jäänyt tilanteessa mahdollisuuksia.

Kerho heräsi peliin ensimmäisen erän loppupuolella. Kunnolliset maalipaikat olivat kuitenkin kiven alla. Erän loppuminuuteilla HPK pääsi ylivoimalle, mutta SaiPa kesti maalivahti Jussi Markkasen johdolla.

20160122, HÄMEENLINNA, HPK vs. SAIPA,  SAIPAN JUSSI MARKKANEN (27). Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

SaiPa jäähyilee – HPK:n ylivoima tökkii

Toisessa erässä vieraat ottivat peräti neljä kaksiminuuttista putkeen ja Kerho pääsi myllyttämään minuuttitolkulla ylivoimaa. Kerhon yv-koostumukset olivat muodossa: Sakari Manninen-Heikki Liedes-Eero Somervuori-Joona Karevaara-Joonas Lehtivuori sekä Juhani Jasu-Juha Koivisto-Vojtech Polak-Joni Tuulola-Otto Paajanen.

Tulosta ei kuitenkaan saatu aikaan. Parhaat tekopaikat pelattiin Somervuorelle, joka pääsi kahdesti tälläämään suoraan syötöstä, mutta Markkanen venyi loistavasti kiekkojen eteen. Näin ollen päätöserään lähdettiin vierasjohdossa.

20160122, HÄMEENLINNA, HPK vs. SAIPA,  HPK:N SAMU PERHONEN (43) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Polak antisankarista sankariksi

Kolmannessa erässä Kerhon kiri ei meinannut millään lähteä käyntiin. SaiPa puolusti kurinalaisesti ja HPK sai ensimmäisellä kympillä vain muutaman laukauksen aikaan. Takaa-ajo meinasi tyssätä lopullisesti kahteen jäähyyn. Antti Bruun otti kaksiminuuttisen ajassa 51:39 ja Polak heti Bruunin rangaistuksen jälkeen. Kerho kesti hienosti molemmat SaiPan ylivoimat Samu Perhosen johdolla.

Kerholle jäi vajaat neljä minuuttia aikaa hakea tasoitusta. Lopulta työnteko palkittiin. Otto Paajanen nousi maalin takaa ja toimitti kiekon Markkasen patjojen kautta Polakin lapaan. Tshekki-hyökkääjä kiitti ja lapioi limpun rystyltä häkkiin. Maali oli Polakille kauden seitsemäs.

Aivan viimeisillä sekunneilla HPK:lle avautui loistava paikka niitata kiekko reppuun, mutta Markkanen venyi upeasti sekä Juhani Jasun, että Juha Koiviston laukausten tielle. Ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

SaiPa sai luotua jatkoajalla kolme loistavaa paikkaa HPK:n virheiden seurauksena. Samu Perhonen nollasi nämä yritykset hienosti ja venytti ratkaisun voittolaukauskilpailuun.

Voittolaukauskilpailun ainoa onnistuja oli Vojtech Polak, joka jallitti Markkasen ja vippasi kiekon rystyltä verkon perukoille. SaiPan yrityksistä kaksi kilahti tolppaan ja Perhonen nappasi kolmannen. Näin ollen tärkeät kaksi pistettä jäivät Hämeenlinnaan!