PLAYOFFS 2013: Puolivälierät käyntiin JYPiä vastaan

Nettitoimituksen Kämmen ja Lätty pistivät ennakkoasetelmat selviksi ennen keskiviikkona alkavaa JYP-sarjaa.

JYP-HPK ke 20.3.2013 klo 18.30
HPK-JYP to 21.3.2013 klo 18.30
JYP-HPK la 23.3.2013 klo 17.00
HPK-JYP ma 25.3.2013 klo 18.30
JYP-HPK ke 27.3.2013 klo 18.30 (tarvittaessa)
HPK-JYP to 28.3.2013 klo 18.30 (tarvittaessa)
JYP-HPK la 30.3.2013 klo 17.00 (tarvittaessa)

SM-liiga_playoffs_logo

Lätty: Moro Kämmen! Se olisi sitten yhden välivuoden jälkeen taas playoff-kevät Hämeenlinnassa. Huikeeta! Se lähti Rysty sitten kauden tärkeimmällä hetkellä New Yorkiin, mutta kyllä me nämä raportit hoidellaan kaksinkin. Mä olen valmis, hallilta kerrottiin että joukkue on valmis, oletko sä valmis?

Kämmen: Moro Lätty! On upeeta starttailla playoff-kevättä, kun aurinko paistaa ja joukkue on tikissä. Rystylle terveisiä Ameriikkaan, että kyllä me hoidetaan. Mä olen valmiimpi kuin koskaan! Mitä mieltä JYPistä?

dsc_6219

Lätty: No JYP on viime kauden mestari ja kiistatta kova vastus Kerholle. JYPillä on loistava puolustus ja hyvä maalivahti, lisäksi se on kokenut playoff-joukkue mutta tämän kauden viidestä pelistä kolme on päättynyt HPK:n juhliin, enkä näe mitään syytä miksei vielä juhlittaisi neljää voittoa jyväskyläläisistä. Tiukka sarja tulossa se on ihan varma! Mutta sanopa sä noin niin kuin asiantuntijana pari pointtia mihin sarja tulee ratkeamaan?

dsc_6239

Kämmen: Oikeassa olet, tiukkaa tulee olemaan varmasti. Sarja tulee omasta näkökulmastani ratkeamaan kurinalaiseen puolustuspelaamiseen, jota Virran ”Hantta” peräänkuulutti jo -95 vuoden MM-kisoissa. Lisäksi toki etenkin HPK:n on se hieman kadoksissa ollut tehokkuus. Hyvin puolustavaa joukkuetta vastaan maalipaikat ovat kortilla, joten huonommistakin paikoista on rankaistava. Kenen näet nousevan estradille sekä JYPin, että HPK:n kokoonpanosta?

Lätty: Olisi tylsä sanoo, et maalivahdit, vaikka ne sieltä luonnollisesti nouseekin esiin. Mutta JYPistä sanon heidän ulkomaan avut. Eric Perrin ja Ramzi Abid muodostaa tehokkaan duon keskenään ja heidän kanssa saa olla todella tarkkana. Lisäksi Pert Hubacek, Darryl Boyce ja hyökkäävä puolustaja Yohann Auvitu antaa kovaa taustatukea heille.
Kerhosta nostan esiin loistavan kauden tähän mennessä pelanneen Jere Sallisen. “Sally” vaikuttaa oivalta playoff-pelaajalta, joka osaa tehdä niitä likaisiakin maaleja.

dsc_8899

Lisäksi Tuomas Vänttisen pitäisi olla kunnossa ja siinä vasta playoff-pelaaja onkin. “Vänä” tuo tärkeän lisän esimerkiksi alivoimapelaamiseen, eikä hän pelkää blokata kiekkoja ja äijiä. JYP-taustaisena pelaajana Vänttisellä saattaa olla myös inside-tietona jyväskyläläisten heikot kohdat ja piikittely paikat.
Tällä kaudella “Rinkulalla” on ollut hieno fiilis katsomossa. Mitäs luulet, jatkuuko sama meininki pleijareissakin ja saadaankohan puolivälierissä jo halli täyteen? Joukkue ainakin sitä toivoisi!

DSC_5913dsc_3034

Kämmen: Itse nostan Kerhon rosterista vielä erikseen esiin Tykinkuula-Aarnion, joka omalla pelillään varmasti hämmentää JYP-pakkaa sekä nuoren Paajasen, joka jo runkosarjassa oli korvaamaton omassa roolissaan. Työnteko on isossa roolissa, niin kuin aina pudotuspeleissä.
HPK on todella noussut tällä kaudella uudestaan jaloilleen ja siitä osoituksena loistava 3931 ihmisen katsojakeskiarvo. Uskon ja todella toivon, että hämeenlinnalaiset ovat mukana tekemässä Kerhon kanssa pitkää kevättä. 

Aaltoliikett_DSC_4442

Lätty: No nosta, nosta! Mutta entäs se fiilis hallissa? Sytyttääkö Aarnio pelaamisellaan myös koko yleisön?

Kämmen: Avojääpomminvarmasti sytyttää, ei kahta sanaa! Luulen, että koko Hämeenlinna on viimeistään pudotuspeleihin herännyt tukemaan Kerhoa ja luomaan fiilistä. Epäiletkö?

Lätty: En epäile missään nimessä! Näkihän sen jo runkosarjassa uuden yleisöennätyksen myötä, että tuki on joukkueella takana ja uskon, että pleijareissa kiima kasvaa entisestään. 
Kerros nyt vielä, että miten sarjassa käy?

Kämmen: Oma analyyttinen veikkaukseni on, että HPK hoitaa homman kotiin 4-2 otteluvoitoin. Veikkaukseni ei pohjaudu mihinkään pelikirjoihin vaan täysin siihen, miltä tuntuu. Lähdetkö peesaamaan?

Lätty: Hyvä veikkaus Kämmen. Mutta mä en veikkaile, mä tiedän, Kerho jatkoon 4-1.

dsc_6338

Lue myös G-kulman tulevasta ennennäkemättömästä tempauksesta torstain kotiottelussa!

Kämmen & Lätty 18.3.2013

19.03.2013 13:09

Jaa artikkeli: