Pisteputki sai jatkoa SaiPan vieraana – Grönholm osui ajassa 59.16

SaiPa-HPK 4-3 vl (1-1, 1-0, 1-2, 0-0, 1-0)

Huh huh! HPK:n ja SaiPan toinen kohtaaminen viikon sisään tarjosi jälleen jännitettävää loppuun asti. HPK tasoitti ottelun 44 sekuntia ennen summeria. Jatkoajalla voittoa tarjottiin Kerholle, mutta lopulta SaiPa korjasi lisäpisteen voittolaukauskilpailussa.

Zach Hamill joutui jättämään pelin väliin pikkuvamman vuoksi, joten HPK:n kakkosketjuun nostettiin Toni Jalo. Muutoin Kerhon kokonpano oli odotettu.

Ottelu alkoi SaiPan vahvalla painostuksella. Juuse Saros oli ensimmäiset neljä minuuttia melkoisessa helteessä, mutta onnistui pysäyttämään kotijoukkueen alkurynnistyksen. SaiPa loi vaarallisia paikkoja etenkin Heikki Liedeksen kaksiminuuttisen aikana.

HPK iski ensimmäisestä tekopaikastaan. Kultakypärä Jesse Saarinen pysäytti hienosti SaiPan avauksen ja vapautti Eero Somervuoren läpiajoon. “Somerjuuren” käden kävivät kuin lomakohteen katukauppiaalla ja kiekko upposi Jussi Markkasen taakse ajassa 5.05. Maali oli pirteää syksyä pelaavalle Somervuorelle kauden kuudes.

Hetkeä myöhemmin Kerho pääsi pyörittämään ylivoimaa, kun SaiPan Kalle Maalahti ja Sam Lofqvist ottivat peräkkäiset kaksiminuuttiset. Jälkimmäisen jäähyn aikana verkko heilui, mutta valitettavasti HPK:n päässä. SaiPan Janne Tavi ja Jesse Mankinen pääsivät alivoimalla 2-1-hyökkäykseen, jonka Mankinen päätti tarkalla kudilla yläsektioon. Maali syntyi ajassa 9.16.

Avauserän jälkimmäinen kymppi oli yleisöönmenevää kiekkoa, jossa molemmilla oli omat paikkansa. Kerholta parhaisiin tekopaikkoihin pääsivät Joonas Vihko, Eetu-Ville Arkiomaa ja Tuomas Vänttinen, mutta Markkanen ja SaiPan puolustus torjuivat osin onnellakin HPK:n lähentelyt. Näin ensimmäiselle erätauolle siirryttiin tilanteessa 1-1.

Toinen erä oli HPK:n puolustustaistelua. SaiPa voitti periodin laukaukset 20-2 ja oli jatkuvasti niskanpäällä. Kerho selvitti Petteri Nikkilän ja Juhani Jasun kaksiminuuttiset ja pitkään näytti siltä, että erätauolle päästään tasatilanteessa. SaiPa kuitenkin iski erän viimeisellä minuutilla. Johan Larsson ampui siniviivalta ja kiekko pomppi Tomi Leivon lapaan. Hyökkääjällä oli helppo työ laittaa irtokiekko lähietäisyydeltä sisään.

HPK:n ainoa paikka oli sitäkin parempi, sillä Heikki Liedes ampui Arkiomaan hyvästä syötöstä tolppaan. Erätauolle siirryttiin kotijohdossa 2-1.

Loppuminuutit täynnä draamaa

Kerho nousi tasoihin ylivoimalla ajassa 44.00. Tuomas Vänttinen tarjoili kiekon B-pisteen kaarelle Marek Viedenskylle. Slovakkisentterin loistava laukaus yllätti Markkasen etuyläkulmasta. Maali oli Viedenskylle kauden viides. SaiPa siirtyi uudelleen johtoon minuuttia myöhemmin omalla ylivoimallaan. Johan Larssonin laukaus pomppi onnekkaasti eteen heittäytyneen Otto Paajasen kautta sisään.

Kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua alkoi melkoinen jäähysuma. Ensin Ossi-Petteri Grönholm passitettiin boksiin ja hetkeä myöhemmin SaiPa otti kaksi jäähyä peräjälkeen. Kun SaiPan Sami Venäläiselle tuomittiin jäähy ajassa 59.01, jäi Grönholmille sekunti omaa jäähyään jäljelle. HPK otti Saroksen pois maaliltaan ja Grönholmin vapauduttua Kerho pääsi yrittämään tasoitusta kuudella kolmea vastaan. Karmean maalinedushässäkän päätti tottakai Grönholm, joka nosti kiekon maalin kattoon. Pelikelloon jäi aikaa 44 sekuntia ja Ossi-Petterin tuuletukset olivat sen mukaiset!

Jatkoajalla HPK pääsi jatkamaan kahden miehen ylivoimalla, mutta SaiPa onnistui viemään pelin voittolaukauskilpailuun.

Rankkareissa Kerholta pääsivät yrittämään Saarinen, Somervuori ja Vänttinen, mutta Markkanen pysäytti kaikkien yritykset. Kun SaiPan Jesse Mankinen onnistui, jäi lisäpiste Lappeenrantaan.

Ottelun tilastot

HPK:n seuraava vastustaja on Espoon Blues. Ottelu pelataan Hämeenlinnassa perjantaina 31.10. klo 18.30.

TERVETULOA ORANSSILLE ALUEELLE!

Rysty

 

 

28.10.2014 21:36

Jaa artikkeli: