Pisteputki poikki – KalPa otti johtoaseman ja piti siitä kiinni pelin loppuun saakka

HPK kohtasi KalPan Kuopioissa joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa. HPK lähti otteluun kuuden ottelun pisteputkessa ja kuopiolaiset kotitappio niskassaan. Pelin alussa näkyi viime kierroksilta tutut hyvät esitykset, mutta KalPan päästyä johtoon ei Kerho saanut kiriä aikaiseksi. Kotiin matkustetaan vailla pisteitä kuopiolaisten voitettua lukemin 3-0.

Kuopiolaiset juhlivat ottelussa maskottinsa Roosterin syntymäpäiviä, vaan ei ollut kukko joukkuetta kiekaisullaan peliin herättänyt, sillä HPK piti kiekko hallussaan ensimmäiset minuutit ja pääsikin ylivoimalle ottelun neljännellä minuutilla KalPan jouduttua rikkomaan. Ylivoima ei tuottanut tulosta ja KalPa pääsi peliin paremmin mukaan hyvän alivoiman tuottaman energian kautta. Isännät aloittivat maalinteon ajassa 7:02. Illan toinen maali nähtiin KalPan ylivoimalla sekunti ennen KalPa-ylivoiman päätöstä ja kotijoukkue johti jo 2-0. Näissä lukemissa mentiin myös ensimmäiselle tauolle..

Kuva: Atte Rissanen

Toisessa erässä ei nähty ihan yhtä paljon tapahtumia kuin ensimmäisessä erässä. Ainoat tilastomerkinnät olivat jäähyt kummallekin joukkueille. Maalipaikkoja nähtiin molempiin suuntiin, mutta kumpikaan joukkue ei osunut. Kerholla oli useampikin paikka joilla olisi voinut tuoda pelin tasoihin. Päätöserään kuitenkin KalPan 2-0 johdossa.

Kolmannessa erässä KalPa pelasi hyvää peliä johtoasemassa, eikä Kerholta löytynyt lopulta keinoja kavennusmaalin tekemiseksi. Lopussa HPK sai vielä mahdollisuuden tarrata pelistä kiinni, kun ajassa 57:26 KalPa-hyökkääjä istumaan kakkosta laitataklauksesta ja Kerho pääsi pelaamaan kuudella neljää vastaan. Rissanen iski lopulta kiekon tyhjään maaliin alivoimalla ja peli oli taputeltu.

HPK:n puolustaja Elias Ulander kommentoi ottelua seuraavanlaisesti:

Hyvä alku meiltä päästiin pelin päälle. Annettiin kaverille turhaan paikkoja, kun sössittiin kiekolla. Aika hyvin pystyttiin pitämään Kalpa laidoillaa ja suojaamaan keskustaa. Hyvää tekemistä hyökkäyspäässä. Pysyttiin kiekossa ja luotiin paljon laadukkaita maalipaikkoja, ei vaan pomppinut meille suotuisasti tänään. Tasanen vääntö, lopputulos meille vaan kehno.

Lehdistötilaisuus KalPa-HPK 20.10.2023

Maalikooste

Huomenna uusi yritys, kun kutkuttava Hämeen Herruus -kamppailu pelataan Hämeenlinnassa! HPK ja Pelicans kohtaavat kauden ensimmäisessä perhepelissä lauantaina klo 17 alkaen. Ottelutapahtumassa on lapsille viihdettä, sillä lasten disco käynnistyy jo 15:30 Pohjantähti Areenan eteläpäädyssä. 300:lle ensimmäiselle paikalle saapuvalle lapselle on luvassa Hotsi-maskotin puuhakirjat! Lisäksi ottelun jälkeen on luvassa lasten jälkipelit hallin eteläpäädyssä, jolloin Hotsi sekä kaksi HPK:n pelaajaa ovat käymässä läpi ottelun kulkua.

Hallissa nähdään lisäksi runsaasti lähitienoon maskotteja, kun paikalle Hotsin vieraaksi saapuvat Pekko Pelikaani, Hanna Hippo, Urho-Kani, Puuhanalle, Janakkalan Ilves, Onni-Monni sekä Touho Orava. Otteluun on lippupakettitarjous perheille, sillä 2+2 lippua myydään 40€ hintaan ja miniperhepaketin 1+1 voi ostaa hintaan 34€.