Pisteet jäivät rannikolle – porilaiset pitivät pelin näpeissään

Tänään isännät pitivät ottelun omissa käsissään Porin illassa, eikä Kerho päässyt yksittäisiä hetkiä enempää painamaan peliä Ässien päätyyn. Rubin piti Ässien maalin puhtaana kohtuullisen pienellä työmäärällä, kun taas HPK:n maalissa Sami Rajaniemi sai tehdä pitkän työvuoron pitääkseen Kerhon pelissä mukana. Toisen erän maalilla Ässät tarrasivat kiinni pisteistä ja teki vaadittavan työn aina summerin soittoon saakka. Ottelu päättyi Ässien 1-0 kotivoittoon.

Ensimmäisessä erässä kotijoukkue aloitti kotijoukkueen elkein. Peli pyöri pääsääntöisesti HPK:n puoliskolla, mutta HPK puolusti tiiviisti ja Sami Rajaniemi otti tarvittavat kopit. Paikoilla ei juhlittu, mutta Ässät piti selvästi peliä hallinnassaan läpi erän. Ensimmäisessä erässä oli havaittavissa pientä tunteiden lämpenemistä ja usein tilanteiden jälkeen annettiin vastustajan hieman haistella hanskan nahkaa. Erässä sattui myös ikävästi, kun päätuomarina toiminut Salonen sai kiekon käteensä ja poistui kivuliaan näköisenä kaukalosta. Tuomarin ottelu päättyi tähän ja peliä jatkettiin yhden päätuomarin voimin.

(Kuva: Tomi Vastamäki)

Lieko jäljelle jääneen päätuomari Ruuskan keskustelut valmentajien kanssa toisen erän alussa ja uutiset yhdellä tuomarilla jatkamisesta vaikuttaneet, kun peli jatkui hieman rauhallisemmissa merkeissä eteenpäin. HPK sai toisen erän alkuun hieman pelistä kiinni, mutta sitä iloa ei kauaa kestänyt. Ässät jatkoi siitä mihin ensimmäisessä erässä jäi ja iski ottelun ainoan maalin ajassa 24:39. HPK käytti myös aikalisänsä toisessa erässä, kun päävalmentaja Maso Lehtonen yritti saada peliä kuntoon ja puhtia pelaamiseen. Rajaniemi jatkoi hyviä otteitaan ja pelasti muutamassa otteessa isomman maalieron.

Myöskään kolmannessa erässä kotijoukkue ei antanut siimaa, vaan jatkoi hyvää työtään. HPK pääsi vasta pelin lopussa pelaamaan enemmän kiekolla, mutta vaarallisia paikkoja ei juurikaan syntynyt. Maali olisi ottelussa voinut jostain viivalaukauksesta pienen onnen saattelemana pomppia maaliin, mutta juuri muuten ei HPK paikoille päässyt. Illan positiivisina merkkeinä voidaan mainita sitoutuminen puolustuspeliin, alivoimapeli sekä maalivahtityöskentely.

HPK:n kapteenistoon kuuluva Artturi Toivola kommentoi ottelua pelin jälkeen seuraavasti:

-Ässät tuli valmiimpana peliin, kamppaili tosi kovaa ja oltiin siinä vähän jaloissa. Ei oikeen missään kohtaa muutamaa hyvää vaihetta lukuun ottamatta päästy ihan siihen meidän peliin kiinni. Kyllä kaveri ansaitsi voittonsa tänään, tietysti kun ei maaleja tehdä, niin on mahdoton voittaa. On tossa töitä edessä vielä aika paljon, mutta ei muuta kuin eteenpäin.

Lehdistötilaisuus Ässät-HPK 23.9.2023

Maalikooste:

HPK:n ottelut jatkuvat ensi viikolla, kun kalenteriin on merkitty kaksi peliä. Ensi viikolla pelataan yksi arki-illan ottelu, kun JYP saapuu vieraaksi. Liput otteluun tästä!
Viikonloppuna Kerho matkustaa Tapparan vieraaksi.

23.09.2023 20:29