Piste mukaan Raumalta

Lukko-HPK 2-1 ja. (0-1, 0-0, 1-0, 1-0)

Jesper Piitulainen ratkaisi lisäpisteen Lukolle jatkoajalla. Kerhon sankareita olivat maalivahti Samu Perhonen sekä maalin iskenyt Miro Ruokonen.

HPK lähti otteluun uusituilla hyökkäysketjuilla. Ne olivat muodossa: Santeri Vuoti-Otto Paajanen-Eero Somervuori, Miro Ruokonen-Antti Miettinen-Joona Karevaara, Waltteri Hopponen-Severi Sillanpää-Juha Koivisto sekä Peter LeBlanc-Joona Monto-Julius Valtonen.

Avauserä oli molempien joukkueiden osalta tunnustelevaa peliä. Kotijoukkue vaikutti hieman ponnettomalta ja HPK pääsi ajoittain hyörimään raumalaispäätyyn. 0-1-osuma syntyi kuitenkin kuin salama kirkkaalta taivaalta, kun Lukko-puolustaja Rony Ahonen lahjoitti kiekon Miro Ruokoselle maalin tuntumassa. Ruokonen kiitti ja hassutti hölmistyneen Lukko-vahti Ryan Zapolskin torikahville. Maali oli nuorelle hyökkääjälle kauden toinen.

Kerho pääsi maalin jälkeen kahdesti ylivoimalle vielä avauserän aikana, mutta tulosta ei syntynyt. Kotijoukkue heräsi peliin vasta erän loppuminuuteilla, muttei onnistunut ohittamaan HPK-vahti Perhosta. Näin tauolle siirryttiin Kerhon johtaessa 0-1.

Perhosen johdolla jatkoille

Toisessa erässä Lukko lisäsi höyryä, mutta raumalaisten ruuti oli märkää. Erän paras paikka aukesi isäntien Janne Lahdelle, jonka veivauksen Perhonen pysäytti taidokkaasti. Toisessa päässä Zapolski sai seisoskella rauhassa tolppien välissä, sillä Kerho sai lauottua vain kaksi kertaa kohden Lukko-maalia periodin aikana.

Lukko tuli tasoihin kolmannen erän alussa. Janne Lahti pyöritti rulettia ja syötti Rony Ahoselle, jonka napakka siniviivalaukaus upposi Perhosen selän taakse. Ahonen kuittasi näin ensimmäisen erän koomailunsa.

Päätöserän paras HPK-paikka pelattiin Severi Sillanpäälle, kun peliaikaa oli jäljellä seitsemän minuuttia. Yritys lipui kuitenkin ohi raumalaismaalin. Lukko pääsi lähemmäksi, kun Ville Vahalahti kilautti oman laukauksensa tolppaan läpiajon päätteeksi. Maaleja ei varsinaisella peliajalla enää nähty, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Kolmella kolmea vastaan pelattu jatkoaika oli jälleen melkoista hullunmyllyä, jossa hyökkäykset vyöryivät avoimesti molempiin päätyihin. Loppuratkaisu nähtiin ajassa 63:09, kun Jesper Piitulainen ja Miika Koivisto pääsivät ylivoimahyökkäykseen. Piitulainen nakkasi kiekon takatolpilta häkkiin, eikä Perhoselle jäänyt tilanteessa mitään mahdollisuuksia.