Piste matkaan Porista

Ässät-HPK 2-1 ja. (0-0, 0-0, 1-1, 1-0)

HPK ja Ässät pelasivat vähämaalisen ja tasaisen ottelun, mikä venyi aina jatkoajalle saakka. Ottelun ehdottomat hahmot olivat molempien joukkueiden maalivahdit. HPK:n maalista vastasi Philippe Cornet.

Ottelun kulku

HPK hallitsi hienokseltaan ensimmäistä erää ja etenkin sen alkupuoliskoa. Ässät puolusti kuitenkin mainiosti, eikä HPK päässyt kunnollisille maalipaikoille oikeastaan koko erän aikana. Sen sijaan kotijoukkue iski väkevästi vastaiskuista ja oli pariinkin kertaan mainioilla tonteilla mutta Emil Larmi selvitti tilanteet. HPK:n paras paikka avautui erän lopussa Ässä-vahti Andreas Bernardin seikkailtua  ja menetettyään kiekon. Sakari Mannisen yritys ei kuitenkaan onnistunut pienestä kulmasta.

Toinen erä oli vahvasti kotijoukkueen ja se oli kertaalleen jo todella lähellä maalia mutta tolppa oli tällä kertaa suotuisa HPK:lle. Myös HPK:lla oli pari paikkaa etenkin erän lopulla, kun Miro Ruokonen pääsi kahdesti nokikkain Bernardin kanssa, sekä Juho Keränen sai kokeilla maalintekoa lähietäisyydeltä mutta lukemat pysyivät muuttumattomina.

Kun molempien joukkueiden ruuti oli ollut märkää kahdessa ensimmäisessä erässä siirtyi ottelun ratkaisuhetket kolmanteen. HPK sai erään hyvän lähdön, kun Philippe Cornet ja Janne Lahti pelasivat lyhyen jättöpelin ja lopulta Lahti löysi Cornetin, joka siirsi rannelaukauksellaan HPK:n johtoon.

Ässät tasoitti ottelun nopeasti, kun Jarno Kärki napautti pelin tasoihin ja jatkoajalle kotijoukkueen pelatessa ylivoimalla.

Ottelun ratkaisu

Ottelu eteni siis tasatilanteessa jatkoajalle, mikä eteni pitkälti Ässien komennossa. Larmi piti kuitenkin HPK:a voitonsyrjässä kiinni muutamalla huipputorjunnallaan. HPK:n paras paikka avautui Keräselle, joka sai jo veivattua Bernardin jäihin mutta viimeistely jäi piippuun.

Ottelun ratkaisu syntyi ajassa 63.39, kun Simon Suoranta nappasi kiekon ja harhautti itsensä vapaaksi keskialueella. Suorannnan tarkka viimeistely Larmin kilpipuolelle varmisti Ässille lisäpisteen jatkoajalla.

Ottelun tähtipelaaja

Kuten loppunumeroistakin voi olettaa,ottelun parhaat pelaajat löytyivät molempien joukkueiden maaleilta. HPK:n Larmi pelasi jälleen vakuuttavan ottelun ja pelasti hämeenlinnalaiset useaan kertaan. Larmi ei kahdesta takaiskusta huolimatta mahtanut Ässien maaleille mitään ja voi olla varsin tyytyväinen omaan suoritukseensa.

Tilastotiedettä

Myös tilastoja tarkastellessa ottelu oli varsin tasainen. Maalivahtien torjunnat kirjattiin lopulta Bernard 28 (8+9+9+2) ja Larmi 24 (9+9+4+2).

Tilatollisesti suurin ero ottelussa oli joukkueden jäähymäärät. Ässät pääsi pelaamaan ylimoimaa kuudesti, onnistuen kertaalleen. HPK sen sijaan ei saanut mahdollisuutta miesylivoimalle kuin kahdesti, eikä onnistunut pussittamaan kiekkoa pyörityksestä huolimatta.