Piste matkaan Jyväskylästä

JYP-HPK 2-1 vl. (0-1, 1-0, 0-0, 0-0, 1-0)

HPK pelasi vahvan vieraspelin Jyväskylässä ja hallitsi suurinta osaa ottelusta. Ainakin oranssien lasien takaa peliä katsottuna HPK olisi ansainnut enemmänkin kuin yhden pisteen. HPK:n ainokaisesta vastasi avauserässä Mathias Porseland.

Ottelun kulku

HPK joutui lähtemään otteluun Jyväskylässä ilman puolustaja Petteri Nikkilää, joka jäi kotiin parantelemaan flunssaansa. Lisäksi sivussa olivat edelleen Janne Lahti ja Juha Koivisto.

Parin pelaajan puuttuminen ei HPK:a haitannnut, vaan se siirtyi reilun parin minuutin pelin jälkeen johtoon. Mathias Porseland sai kiekon siniviivalla ja käytti hänelle tuttua puolilämäriä, eli “porseria”. Porselandin laukaus heilahti JYP-maalin ylänurkkaan ja muutti lukemat 0-1:een.

Erän alkupuolisko pelattiin muuten hienokseltaan HPK:n päädyssä mutta Kerhon maaliin palannut Emil Larmi selvitti kotijoukkueen tilanteet helposti.

HPK oli avauserässä lähellä siirtyä kahden maalin johtoon mutta Teemu Turusen yritys upeiden harhautusten jälkeen kilahti tolppaan. JYP-puolustus joutui kuitenkin rikkomaan Turusta ja HPK pääsi ylivoimalle. Ylivoimalla ei kuitenkaan saatu mainittavaa aikaan ja erätauolle siirryttiin HPK:n yhden maalin johdossa.

HPK sai aloittaa ottelun toisen erän ylivoimalla ja sai erän aikana yrittää miesylivoimaa tämänkin jälkeen vielä kahdesti. HPK oli jälleen lähellä lisäosumaa mutta Kristian Vesalainen kilisytteli ylärimaa kahdesti saman vaihdon aikana.

Toisen erän ainoasta maalista vastasi kotijoukkue, kun Antti Suomela pääsi yrittämään vanhanaikaista. Suomela sai kiekon yrityksensä jälkeen maaliviivan takana ja laukoi pelivälineen taitavasti Larmin varusteiden kautta maaliin.

Suomelan maalin jälkeen erän paras paikka avautui Jani Tuppuraiselle mutta Larmi venytti patjansa upeasti kiekon eteen.

HPK aloitti kolmannen erän väkevästi ja painoi pelin painopistettä jatkuvasti kotijoukkueen päätyyn. HPK:n pyöritys oli niin vahvaa, että JYP turvautui aikalisään jo varhaisessa vaiheessa päätöserää. HPK:n vahva paine jatkui koko erän ja se oli ehdottomasti kotijoukkuetta halukkaampi voittaa ottelu jo varsinaisella peliajalla. HPK ei tilanteistaan huolimatta saanut palkintoa maalin muodossa ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoajalla ei ratkaisua nähty ja kun voittolaukauskisassa HPK:n laukojat epäonnistuivat toinen toisensa jälkeen, riitti kotijoukkueelle Janne Tavin onnistuminen viimeisenä laukojana voittoon.

Tahmea ylivoima sai jatkoa

HPK on tuskaillut ylivoimansa kanssa oikeastaan koko alkukauden mutta etenkin maajoukkuetauon jälkeen ylivoima on ollut tehotonta. Torstaina HPK pääsi yrittämään maalia ylivoimalla viidesti mutta kun ei mene, niin ei mene. Tällä kertaa matkassa oli myös epäonnea, kun Kristian Vesalainen kilautti maalikehikkoa kahdesti.

Ottelun tilastot ja videokooste tästä

Seuraavat ottelut:

HPK pelaa tällä viikolla vielä yhden ottelun lauantaina, kun se matkaa Raumalle Lukon vieraaksi. Ensi viikon keskiviikkona on vierasretki HIFK:n vieraaksi ja heti seuraavana päivänä KooKoo saapuu Hämeenlinnaan.

#illallahallille

 

Kerhon otteluraportit tarjoaa:

Pallomeri.net | #pelipaikoilla

 

24.11.2016 21:21

Jaa artikkeli: