Pirteä alku päättyi pettymykseen

HPK-Lukko 1-4 (1-0,0-2,0-2)

Keskiviikkoisesta Pelicans-ottelusta oli otettu opiksi ja jäälle luisteli perjantaina hyvin valmistautunut HPK. Jaakko Turtiaisen ensimmäisen erän maali jäi kuitenkin Kerhon ainokaiseksi ja Rauman Lukko lähti kotimatkalle 4-1 voitto taskussaan.

Ottelun alkuminuuteilla HPK pääsi sai juonesta kiinni ja muutama hyvä tilanne saatiin vyörytettyä Lukon päätyyn. Muun muassa Kerhon kolmosvitja Luomala-Pulliainen-Barney loi hyvän myllyn hyökkäyspäähän ja yhteinen sävel tuntui löytyvän. Ketjun yhteistyö lopahti kuitenkin jo ensimmäisen erän kuluessa, kun Marko Luomala loukkasi itseään taklaustilanteessa ja joutui jättämään kentän.

Ajassa 6.51 Jaakko Turtiainen räpsäisi HPK:n johtoon. Ossi-Petteri Grönholm katkaisi taitavasti Lukko-hyökkäyksen ja avasi pelin nopeasti Scott Barneylle. Barneyltä kiekko pomppi onnekkaasti Turtiaisen kautta ohi loistavan ottelun pelanneen Mika Norosen.

Loppuerä meni jäähyjen vuoksi rikkonaisissa merkeissä, mutta kumpikaan joukkue ei pystynyt hyödyntämään ylivoimatilanteitaan.

Tehottomuus riivaa

Toisen erän alkuun Lukko onnistui ylivoimalla. Niko Niemisen jäähyn aikana Otto Honkaheimon viivaveto upposi kovan maskin takaa Mika Järvisen taakse. Osumaan syöttöpisteet merkkauttivat ulkomaalaiset Mark Bomersback ja Kris Beech. Heti toisen erän alkuun tullut osuma ei kuitenkaan heti tuntunut latistavan Kerho-laumaa vaan muun muassa Scott Barneyn hyvä vääntö hyökkäyspäässä tuotti Lukko-rangaistuksen. Tämäkin ylivoimamahdollisuus jäi kuitenkin käyttämättä.

-Ylivoima oli tehotonta tänään ja liian vähän tuli laukauksia. Myös maskipelaaminen oli olematonta, tiivisti HPK-valmentaja Harri Rindell ottelun jälkeen.

Pelikellon lyödessä 33.51 Jarkko Kauvosaari vei Lukon johtoon. Alex Leavitt hävisi puolustuspään aloituksen 100-0 ja siniviivavetoa seuranneesta irtokiekosta Kauvosaari sivalsi kiekon lähes tyhjään maaliin.

HPK-laituri Antti Roppo oli toisen erän tauottua kuitenkin vielä luottavainen.
-Me ollaan pelissä vielä hyvin mukana. Maalintekoon kun saadaan terävyyttä, niin kyllä tästä voitto hoidetaan.

Lukko jaksoi taistella

Myös kolmannen erän alku oli HPK:laisittain synkkä. Kolmatta erää ehti kulua vain 45 sekuntia kun Kris Beech laittoi paluukiekon jälleen Kerho-maaliin. Lukko tuli HPK-alueelle laidasta ja Tuomas Huhtasen laukomasta irtokiekosta kellotaulu päivittyi tilanteeseen 1-3.

Kerhon takaa-ajo sai kuoliniskunsa ajassa 47.26, kun Tuukka Pulliainen taklasi itsensä suihkuun. Pulliainen torppasi Lukon Charles Bertrandin vahingossa selästä laitaan ja Bertrandin loukkaannuttua suihkukomento oli selvä. HPK kuitenkin kesti jäähyä seuranneen viiden minuutin alivoiman, mutta kiriä oli enää vaikea rakentaa.

Erän yksi positiivisimmista asioista oli ensimmäisen liigaottelun tällä kaudella pelanneen Teemu Rautiaisen kova pommi Anssi Rantaseen. Taisi Lukko-pakki Rantanenkin ihmetellä, kun alle 170 senttinen Rautiainen kumosi fysiikan lakeja.
-Rautiainen tuli otteluun hyvin mukaan ja istui ihan hyvin ykkösketjuun. Hän yritti rakentaa hyvin ja pelissä oli oveluutta ja rohkeutta, kuvaili Harri Rindell suojattiaan.

Lukon Perttu Lindgren kaunisteli vielä lukemia tyhjään maaliin ja loppulukemiksi muodostui 4-1 Lukolle.
-Kiitos joukkueelle, että jaksettiin taistella tänään ja ennen kaikkea pitää pää kylmänä. Hyvä taistelu, jossa maalivahti Noronen oli erinomainen, kertoi Lukon päävalmentaja Rauli Urama.

Harri Rindell ei mielissään ollut menetetyistä pisteistä.
-Alussa ilme oli taistelevaa, mutta jälleen jouduttiin luopumaan miehistä jo ensimmäisessä erässä Luomalan muodossa. Päästettiin Lukko mukaan peliin tyhmillä virheillä. Kovuutta, ja ennen kaikkea henkistä kovuutta tarvitaan tässä vaiheessa.

Taistelu pisteistä jatkuu HPK:lla ensi tiistaina. Kauden ensimmäisessä kotiottelussa kaatunut TPS isännöi Kerhoa Turussa. Seuraavan kerran HPK esiintyy kotiyleisölle perjantaina KalPaa vastaan.