Pirteä peli-ilme ei riittänyt – Kärpät niukasti parempi

HPK-Kärpät 1-3 (0-0, 0-2, 1-1)

Kovatasoinen ottelu kääntyi vieraiden eduksi. Kerholla oli paikat siirtyä kuskin paikalle toisen erän alkupuoliskolla, mutta tehottomuus vaivasi ratkaisevilla hetkillä. Tappiosta huolimatta peli-ilme oli huomattavasti pirteämpi kuin Pelicansia vastaan.

Ottelun kulku

Vieraat hallitsivat ottelun alkuminuutteja. Erityisesti Kärppien kakkosketju Jiri Tlusty-Jan Hruska-Niklas Hagman pörräsi vaarallisesti, mutta HPK onnistui pysäyttämään rynnistyksen maalivahti Emil Larmin johdolla.

20161111, HÄMEENLINNA, HPK vs. KÄRPÄT, HPK:N OSKARI MANNINEN (41) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Tämän jälkeen Kerho pääsi peliin mukaan ja loppuerä mentiinkin isäntien pillin mukaan. Hallinnasta huolimatta maaleja ei saatu aikaan, joten ensimmäiselle erätauolle siirryttiin tilanteessa 0-0.

Toisen erän alkupuolisko oli kerholaisittain illan parasta antia. Peli pyöri näyttävästi vieraiden päädyssä, mutta lukuisista paikoista huolimatta kiekkoa ei saatu tolppien väliin. Kärppä-vahti Jussi Rynnäs oli loistavalla pelipäällä pitäen joukkueensa pelissä mukana.

Ja niin siinä sitten kävi, että hyvän HPK-vaiheen jälkeen Kärppien Mika Pyörälä iski vieraat johtoon. Pyörälä pääsi ajamaan vapaasti parhaalle maalintekosektorille ja hyökkääjän laukaus livahti ikävästi kainalosta sisään. Lähellä oli, että Larmi olisi pystynyt torjumaan tämänkin. Osuma syntyi ajassa 31.37.

Toisen erän lopussa HPK otti kaksi jäähyä putkeen ja joutui 5-3-alivoimalle. Kärppien kivikova ylivoimaviisikko ei jättänyt tilaisuutta hyödyntämättä. Puolustaja Shaun Heshka ampui tulisesti yläkulmaan, eikä Larmille jäänyt mahdollisuuksia.

20161111, HÄMEENLINNA, HPK vs. KÄRPÄT,  HPK:N PHILIPPE CORNET (51) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

HPK luisteli kolmanteen erään kirivaihde silmässä ja se myös tuotti tulosta ajassa 44.08. Joukkueen kapteeni Niko Kapanen näytti esimerkkiä ja ohjasi taitavasti Juho Keräsen siniviivalaukauksen verkon perukoille. Maali oli Kapaselle kauden toinen.

Kavennuksen jälkeen Kärpät laittoi luukut kiinni ja HPK:n vaaralliset tekopaikat jäivät vähiin. Kerhon valmennusjohto pelasi uhkapeliä ja otti Larmin maalinsuulta aikalisän jälkeen ajassa 57.22. Tällä kertaa se ei tuottanut toivottua tulosta ja Mika Pyörälä pääsi niittaamaan loppulukemat 1-3 tyhjään maaliin.

20161111, HÄMEENLINNA, HPK vs. KÄRPÄT,  HPK:N SAKARI MANNINEN (65). Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Sanottua

“Kovatasoinen ottelu. Olen ylpeä joukkueesta, pystyimme nostamaan tasoa selvästi Lahden otteluun verrattuna. Meillä oli paikat siirtyä johtoon toisessa erässä, mutta siinä ei onnistuttu. Kun Kärppien tasoinen äijäjoukkue pääsee kahden maalin johtoon, niin sieltä on erittäin hankala nousta. Kolmannen erän ylivoimapelaamiseen olen pettynyt, siinä ei jostain syystä tehty sovittuja asioita.”

Antti Pennanen, HPK:n päävalmentaja

Ottelun tilastot ja maalikooste

Seuraavat ottelut

Kerho matkaa huomenna Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi. Seuraava kotiottelu pelataan ensi viikon tiistaina, jolloin vastaan luistelee sarjakärki Tappara. Kivikova ilta siis tiedossa!

#illallahallille

 

HPK:n otteluraportit tälläkin kaudella tarjoaa:

Pallomeri.net – urheiuviihdettä joka päivä!

11.11.2016 22:21

Jaa artikkeli: