Piristynyt Ilves kaatoi Kerhon kotonaan

Ilves-HPK 5-2 (0-1, 3-0, 2-1)

HPK:n viikon kolmas ottelu pelattiin Tampereen Hakametsässä. Isäntänä ottelussa toimi Ilves, joka nousi alkuviikosta otsikoihin kun Karri Kivi sai väistyä joukkueen päävalmentajan tehtävästä. Kiven tilalle tullut Jouko Myrrä olikin ennen perjantain ottelua saanut kauden alavireisesti aloittaneeseen kotijoukkueeseen uutta ilmettä, kun joukkue kaatoi keskiviikkona Lahden Pelicansin murskalukemin 2-7. Ilves jatkoi piristyneellä peli-ilmeellään ja otti Kerhon kustannuksella tänään toisen perättäisen, varsin suurimaalisen voiton.

Onnistujat vähemmistössä

HPK:n onnistumiset hyökkäyspäässä jäivät tänään valitettavan vähäisiksi. Kerho näytti tänään pelaavan niin sanotusti yhdellä sylinterillä, sillä ainoastaan ykkösnyrkki Philippe Cornet – Cody Kunyk – Valtteri Puustinen sai hyökkäyspäässä aikaan  pidempiä hyökkäyksiä ja näyttäviä maalipaikkoja.

Kuitenkin vasta kolmannessa erässä ketju sai kiekon verkkoon asti, kun Cody Kunyk ampui vihaisen rannekudin etukulmasta Lukáš Dostálin selän taa. Tässä vaiheessa lohtu oli kuitenkin enää laiha, kun kyseessä oli 5-2 kavennusosuma.

Illan onnistujia kerholaisittain oli myös Jere Innala, joka pääsi ottelun alussa siirtämään Kerhon ylivoimalla 1-0 johtoon. Innalan kauden toinen osuma tuli makoisaan paikkaan, sillä mieheltä on lehtereillä odotettu osumia enemmänkin, mutta toistaiseksi tehot ovat antaneet hieman odottaa itseään. Kaukalosta saattoi kuitenkin jo kuulua maalin myötä pieni ketsuppipullon korkin narahdus ja ainakin toimitus jää odottamaan yltyisikö Ini tehoilemaan myös seuraavissa otteluissa.

Ilves meni menojaan toisessa erässä

Ottelun käänne tapahtui toisessa erässä. Ilves oli tullut erän alussa tasoihin, mutta ottelun puolivälissä nähtiin lopullinen käännekohta. Tommi Tikka taklasi tyylilleen ominaisella otteella isäntien Oskari Laaksosta, joka jäi tilanteen päätteeksi vetämään henkeä jään pintaan. Kotiyleisön tämä yllytti valtaisaan vihellyskonserttiin, vaikka ottelun tuomaristokaan ei tilanteessa rangaistavaa nähnyt.

Hengen tästä sai kuitenkin päälle kotijoukkue, joka viimeisteli erässä vielä kaksi osumaa. Ottelun viimeinen erä oli  puolestaan lähinnä semantiikkaa, kun selvästi halukkaampi Ilves viimeisteli vieläkaksi lisäosumaa ja aneemiselta vaikuttanut Kerho ei saanut kiriä missään vaiheessa käynnistymään. Peli-ilon löytänyt kotijoukkue vei tänään pisteet nimiinsä ansaitusti, kun taas Kerholle ei jäänyt kuin lähinnä parannettavaa.

HPK:n maalilla Joona Voutilaiselle merkattiin ottelussa 30 torjuntaa eli täysi iltapuhde, mutta tästä huolimatta torjuntaprosentti painui  alle 86 prosenttiyksikön. Lukemat eivät täysin kerro totuutta. Voutilainen teki minkä maalillaan minkä pystyi, muttei kuitenkaan mahtanut Ilveksen komeille sommitelmille tällä kertaa mitään.

Viikon päättävä ottelu pelataan huomenna Porissa. Ennen kaikkea HPK:lta kaivataan kulmahampaiden esiin kaivamista lauantaina, sillä Isomäen illassa ei puolittaisella esityksellä ole pisteitä jaossa. Peli itsessään on kuitenkin näyttänyt hyvältä, joten taisteluilmeen löytyessä on pistepussiinkin odotettavissa täytettä.