Piispanen taikoi HPK:lle kaksi pistettä

TPS-HPK 3-4 JA (1-0, 2-1, 0-2, 0-1)

HPK matkusti tiistaina Turkuun tavoitteenaan kääntää vastatuulessa seilaavan laivan kurssi. Pitkään näytti nihkeältä, kunnes kolmannen erän lopussa kaksi nopeaa maalia toivat HPK:n tasoihin ja Arsi Piispanen laukoi jatkoajalla voittomaalin.

TPS kaatui viime kerralla selkeästi Hämeenlinnassa, mutta jo alusta asti TPS näytti, ettei sama tule toistumaan. Tepsiläiset hallitsivat ensimmäisen erän tapahtumia ja menivätkin ajassa 3.38 johtoon Ville Vahalahden maalilla. Ensimmäisen erän puolivälin krouvissa HPK:n Ossi-Petteri Grönholm otti kaksi lähes peräkkäistä rangaistusta. Turkulaiset saivat ajoittain ylivoiman mallikkaasti pyörimään, mutta HPK-vahti Mikko Tolvanen näytti jälleen, että torjuntahommat luonnistuvat.

Toinen erä alkoi hämeenlinnalaiskomennossa. Puolitoista minuuttia erän alkamisesta Arsi Piispanen toi HPK:n tasoihin laittamalla irtokiekon sisään TPS-maalin edessä. Syöttöpisteet merkattiin Niko Niemiselle ja Jukka Laamaselle. Terävä erän aloitus siirsi otteen HPK:lle ja sen kautta Kerho sai luotua muutaman maalipaikan TPS-maalille.

HPK:n hallitessa ottelutapahtumia TPS kuitenkin käänsi pelin HPK-päätyyn ja ajassa 37.31 Tomas Plihalin rannelaukaus painui verkon perukoille. Tilanteeksi muodostui 2-1, joka ei kauaa ehtinyt vanheta, vaan aivan toisen erän loppuun, aikaan 39.37 Lempäälän jätti Marko Anttila vei TPS:n jo 3-1 johtoon ylivoimalla.

Selkärankaa löytyi

Kolmas erä oli kokonaisuudessaan enemmän ja vähemmän pelailun näköistä. Kuitenkin muun muassa nuorille Teemu Rautiaiselle ja Otto Paajaselle avautui hyvät tekopaikat tehdä uransa ensimmäiset liigamaalit, mutta pojille ei vielä tuo kunnia maistunut. Kaikki aikanaan.

Myös TPS:llä oli paikkansa ja niistä paras kultakypärä Ville Vahalahdella. Santeri Alatalo haparoi kiekon kanssa ja päästi Vahalahden maalipaikkaan. Mikko Tolvanen veti kuitenkin pidemmän korren aivan mahtavalla pelastuksella.

Kirivaihteen silmään saamiseksi meni hetki, mutta kyllä se pykälä lopulta sieltä löytyi. Arsi Piispanen ja Jaakko Turtiainen järjestivät Jukka Laamaselle tekopaikan ajassa 56.37, jonka luunkova lämäri sujahti maalin yläkulmaan tuoden HPK:n yhden maalin päähän. Tähän ei kuitenkaan ollut tyytyminen vaan Harri Rindell apureineen velhoili maalivahdin pois maalilta ja kuudennen kenttäpelaajan kentälle.

Kerho sai luotua paineen Tepsi-päätyyn ja ajassa 58.52 HPK tuli tasoihin. Jaakko Turtiaisen ja Alex Leavittin syötöistä Scott Barney laittoi kiekon rystyltä maaliin.

Jatkoajalle mentiin siis lukemissa 3-3. TPS sortui jatkoajan alkuminuuteilla joukkuerangaistukseen ja HPK hyödynsi sitä seuranneen 4 vs 3 ylivoimatilanteen tehokkaasti. Leavitt ja Laakkonen pelasivat heinon kuvion kautta kiekon Arsi Piispaselle, joka illan toisella osumallaan taiteili kiekon yläkulmaan ja kaksi pistettä HPK:lle.

Toivotaan, että tästä taisteluvoitosta HPK saa lisää virtaa, koska edessä on rankka kolmen pelin viikko. Perjantaina kotikaukalossa vastaan asettuu KalPa ja lauantaina HPK matkaa Hakametsään Tapparan kaatoon.