PIenestä kiinni Jokereita vastaan

HPK-Jokerit 2-3 JA (2-1,0-1,0-0,0-1)

HPK palasi joulutauolta pelikentille ja joutui taipumaan lopulta jatkoajalla Helsingin Jokereille. Ratkaisumaalin laukoi Jokereiden puolustaja Markus Nordlund. HPK:n tehomiehenä häärivät molemmat maalit syöttäneet Tuomas Santavuori ja Antti Miettinen.

Jokerit oli saanut jalkeille koko talven pienistä loukkaantumisista kärsineen Ben Eavesin. Eaves ottikin heti näkyvää roolia vieden Jokerit 0-1 johtoon ylivoimalla. Maali syntyi kauniin suoran hyökkäyksen päätteeksi, jonka käynnisti Erik Karlsson Ilari Filppulalle. Filppula vapautti Eavesin avopaikkaan, joka pisti kiekon lusikkapuolella ohi Mika Järvisen.

HPK vastasi kuitenkin huutoon ja helli yli 5000-päistä kotiyleisöä kahdella peräkkäisellä ylivoimamaalilla ensimmäisen erän puolivälissä. Ensin Johan Larsson tälläsi pelin tasoihin ajassa 8.37 Tuomas Santavuoren ja Antti Miettisen tarjoiluista. Hetkeä myöhemmin Jokerit sortui jälleen rangaistukseen, joka päättyi ennen aikojaan HPK:n johto-osumaan. Miettinen-Santavuori –akseli vastasi kattauksesta ja Tuomas Vänttinen sivalsi kiekon alivoimaneliön keskeltä ohi Jokeri-vahti Kilpeläisen.

Ruutu hölmöili, kuinkas muutenkaan

Ensimmäinen erä eteni loppua kohden HPK-hallinnassa ja paikkoja syntyi lisäosumiin. Erän torjunnan (Järvinen 4, Kilpeläinen 13) kielivät myös HPK-painostuksesta.

Ajassa 19.11 HPK-ylivoiman aikana Jarkko Ruutu taklasi itsensä suihkuun. Ruutu niittasi Ville Viitaluoman laitaan ryntäyksen arvoisesti, jonka seurauksena Viitaluoma poistui verta vuotavana tikattavaksi. Ruutu lähti kumimattoja pitkin koppiin saaden tilanteesta 5+20 minuutin rangaistuksen.

Tästä seuranneen hengähdystauon aikana Antti-Jussi Niemi näytti ”fiksuutensa” kampittamalla Antti Miettisen syystä, jota kukaan ei tiedä, ja sai tästä käytösrangaistuksena 10 minuuttia.

HPK ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään toisen erän alun viiden minuutin ylivoimaansa. Paikkojakin oli niukalti ja ensimmäisen erän ylivoimavire ei saanut jatkoa.

Jokerit tuli tasoihin, kun NHL-tähti Erik Karlsson näytti vaarallisuutensa. Kiekko omasta päästä haltuun, pari kerholaista vipuun keskialueella ja kiekko ranteella vastustamattomasti yläkulmaan. Ajassa 37.07 tilanteeksi 2-2.

Yksi piste jäi käteen

Kolmas erä oli jo Jokereiden. Erittäin laadukas pelaajamateriaali pystyi pyörittämään ajoittain peliä taidokkaasti ja eniten silmään pisti Ilari Filppulan ja Erik Karlssonin tyynenrauhalliset otteet kiekon kanssa.

Varsinaisella peliajalla ei kuitenkaan syntynyt ratkaisua vaan jatkoajalle edettiin 2-2 -numeroissa. Jatkoaika ehti vanheta vain 58 sekuntia, kun HPK:n paketti hajosi hetkittäisesti ja Markus Nordlund pääsi tälläämään vapaasti lämärinsä HPK-maaliin. Esityön Jokereiden voittomaaliin tekivät Teemut, Eronen ja Pulkkinen.

Jokereiden Tomi Lämsä oli tyytyväinen joukkueensa otteisiin.
– Pystyttiin toteuttamaan tänään meidän kahta teemaa, jotka asetimme ennen peliä. Ruutu otti ison jäähyn, Eaves putosi pois ja Mäki oli välillä pois kokoonpanosta ja jouduttiin pelaamaan kolmella ketjulla. Työmieshomma kuitenkin toimi hienosti.

HPK jatkaa pelejään jo huomenna Oulussa Kärppiä vastaan. HPK:n huolto bussikuski-Ranen johdolla lähtikin heti pelin jälkeen Ouluun ja muu joukkue lentää perässä huomisaamuna.