Pettymys Nordiksella

HIFK-HPK 3-2 (1-0,2-1,0-1)

HPK nousi päätöserässä maalin päähän Teemu Rautiaisen osumalla, mutta HIFK piti lopulta pintansa. Ottelun sankari oli kaksi maalia iskenyt Mikael Granlund.

Ottelun avauserä oli lievää IFK-hallintaa. Mikael Granlund vei kotijoukkueen johtoon kun peliä oli pelattu 7.37. Osuman alusti Markus Granlund, joka nousi sähäkästi laidaltaan ja jakoi tarkan lättysyötön veljelleen. Mikael Granlundin suora laukaus ei jättänyt HPK-maalivahti Mika Järviselle mahdollisuuksia.

Maalin jälkeen HPK pääsi pyörittämään ylivoimapeliä Mikko Jokelan estämisjäähyn seurauksena. Kerhon mylly jauhoi useita tekopaikkoja, mutta tällä kertaa onni ei ollut hämeenlinnalaisten puolella. Paras paikka aukesi Alex Leavittille, mutta kiekko pomppasi kanadalaisen lavan yli.

Harmittava toinen erä

Toinen erä oli erikoinen. HPK hallitsi kenttätapahtumia selvästi, mutta silti erävoitto kirjattiin HIFK:lle lukemin 2-1. Helsinkiläiset iskivät maalinsa harvoista paikostaan ja Kerho sortui tehottomuuteen.

HPK tuli erään vahvalla luistelulla ja ajassa 23.15 Jan-Mikael Juutilainen tasoitti tilanteeksi 1-1. Tilanne käynnistyi IFK-puolustaja Mikko Jokelan kompuroitua maalin takana. Teemu Rautiainen oli kärppänä paikalla ja Rautiaisen nopea syöttö tavoitti Juutilaisen. Kiekko pomppasi erikoisesti Juutilaisen luistimen kautta omaan lapaan ja siitä ohi IFK-vahti Mika Norjan. Nopea tilanne jäi epäselväksi tuomarikaksikolle, joten maali tarkistettiin ja hyväksyttiin videolta.

Maalin jälkeen Kerho jatkoi pyöritystä IFK-päädyssä. Jopa IFK:n pelätty ykkösketju Granlund-Granlund-Pesonen oli ajoittain vaikeuksissa HPK:n vyöryttäessä hyökkäyksiään. Erityisesti HPK:n kolmoskenttä Janne Laakkonen-Ville Hämäläinen-Kari Sihvonen oli hyvällä pelipäällä.

Kerhon hyvä jakso päättyi Jukka Laamasen koukkaamisjäähyyn ajassa 32.32. HIFK onnistui heti ensimmäiselle ylivoimallaan. Ville Peltonen huudatti kotiyleisöä komean kuvion päätteeksi ajassa 33.44.

Tämän jälkeen Kerhon paketti oli hetkellisesti sekaisin ja Mikael Granlund pääsi lisäämään isäntien johtoa minuuttia myöhemmin. HPK:n päävalmentaja Harri Rindell otti aikalisän maalin jälkeen ja Kerhon peli parani jälleen erän loppua kohden.

Loppukiri ja Sihvosen käsimaali

Kolmas erä alkoi HPK:n ylivoimalla, mutta valmista ei syntynyt. HIFK jäädytti peliä hyvin, eikä HPK päässyt kunnon tekopaikoille ennen erän puoliväliä. Vähitellen Kerho painoi pelin helsinkiläisten päätyyn, mutta HPK puski päätään IFK-puolustukseen.

Kaivattu kavennus syntyi lopulta ajassa 58.13 ilman maalivahtia. Janne Laakkosen kääntölaukauksen Mika Norja vielä torjui, mutta ensimmäisenä paluukiekkoon ehtineen Teemu Rautiaisen nopeat kädet siirsivät tilanteeksi 3-2. Syöttöpisteet merkkauttivat Laakkonen sekä Arsi Piispanen.

Viimeisen puolitoistaminuuttia Kerho painoi vahvasti ja kerran kiekko saatiin Norjan selän taakse. Mathias Porseland ampui maalille, jossa Kari Sihvonen aiheutti hämminkiä. Maali syntyi kuitenkin Sihvosen käden kautta, joten se hylättiin. Näin ollen hyvästä vierastaistelusta huolimatta HPK:n jäi Helsingissä pisteittä.

Kerho pelaa seuraavaksi perjantaina, jolloin Jokerit saapuu Rinkelinmäelle.