Perussuoritus ei riittänyt

HPK-TPS 1-2 ja. (0-0,1-0,0-1,0-1)

Kerho taipui jatkoajalla TPS:lle. Toisen erän vahva myllytys tuotti vain yhden maalin ja TPS kiri lopussa ohi. HPK:n maalin iski lennokkaasti pelannut Joonas Vihko. Turkulaisten sankari oli maalivahti Fredrik Norrena.

DSC_4431

Ennen ottelua Rinkelinmäen yleisö antoi raikuvat suosionosoitukset pikkuleijonissa maailmainmestaruuden voittaneille Juuso Vainiolle ja Juuse Sarokselle. Sponsorien lahjoittamat läpsyttimet raikuivat komeasti ja G-kulman näyttävä muuri #1 -tifo (viitaten Sarokseen) kruunasi kokonaisuuden.

Itse ottelu alkoi Kerhon kannalta hapuilevasti. Ensimmäisessä erässä nähtiin paljon harhasyöttöjä, merkkausvirheitä ja yleistä harhailua. Saros pääsi heti näyttämään torjuntataitojaan pysäyttäen hienosti pari laatupaikkaa. Myös HPK pystyi luomaan laadukkaita tekopaikkoja. Paras paikka aukesi Craig Schiralle, mutta kokenut kettu Norrena nollasi puolustajan yrityksen.

Erän ainoat tilastomerkinnät olivat Borna Rendulicin ja Antti Aarnion kaksiminuuttiset. Aarnio loukkaantui omassa jäähytilanteessaan, eikä pelannut enää ottelussa.

DSC_6585

Vihko pääsemässä vauhtiin

Joonas Vihko vei HPK:n johtoon toisen erän alkajaisiksi. Vihko luisteli näyttävästi yli siniviivan ja jätti TPS-pelaajat taakseen. Nopea ajo keskelle ja kiekko yläreppuun. Hieno suoritus Jonelta! Syöttöpisteet kirjauttivat Juuso Vainio ja Teemu Rautiainen. Joonas Vihko oli muutenkin erittäin aktiivinen koko ottelun ajan. Laitahyökkääjä teki töitä, laukoi ja taklasi.

Maalin jälkeen Kerho sai hyvän höyryn päälle. Peli pyöri jatkuvasti TPS:n alueella ja myllyts pakotti tepsiläiset rikkomaan. Vieraille tuomittiin kolme jäähyä putkeen, mutta HPK ei pystynyt hyöyntämään erikoistilanteitaan.

– Toisessa erässä meidän olisi pitänyt pystyä peli ratkomaan ylivoimalla. En ole lainkaan tyytyväinen yhteen pisteeseen, HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen harmittteli ottelun jälkeen.

DSC_6595

Lucenius laukoi TPS:n tasoihin

Kolmannessa erässä Kerhon paras latinki oli poissa. Näytti siltä, että joukkue uskoi perussuorituksen riittävän voittoon, mutta toisin kävi. TPS:n Niclas Lucenius porhalsi keskeltä yli siniviivan ja ampui Marko Tuulolan estelyistä huolimatta kovan lyöntilaukauksen. Kiekko painui harmittavasti Saroksen kainalosta sisään ajassa 44.55.

Näin peli alkoi ikään kuin uudelleen ja Kerhon oli haettava aktiivisemmin lisäosumaa. Sitä ei kuitenkaan nähty. Lähimmäksi pääsi Teemu Rautiainen kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Rautiainen karkasi läpiajoon, mutta loistavasti koko ottelun torjunut Fredrik Norrena pelasti TPS:n jatkoajalle.

Jatkoilla ratkaisu nähtiin nopeasti. TPS painoi kiekon Kerhon kenttäpäätyyn, jossa muuten hyvin pelannut Joonas Vihko hukkasi miehensä ja Tadas Kumeliauskas pääsi ohjaamaan Matias Soinnun syötön verkon perukoille.

HPK:n pelit jatkuu lauantaina Lahdessa Pelicansin vieraana. Seuraava kotiottelu pelataan ensi viikon tiistaina, jolloin vastaan luistelee KalPa kuopiosta.

DSC_6652

11.01.2014 13:39

Jaa artikkeli: