Perhonen nollasi KalPan

HPK-KalPa 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)

Hämeenlinnan perjantai-illan ottelussa kohtasivat HPK ja KalPa. Kerho vei vähämaalisen kamppailun lopulta riemastuttavasti numeroin 1-0. Samu Perhonen nollasi entisen kotiseuransa 14 torjunnalla.

20160212, HÄMEENLINNA, HPK vs. KALPA,  HPK:N SAMU PERHONEN (43) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Vauhdikas avauserä

Kerho lähti otteluun metsästämään tärkeitä pisteitä, jotta playoff-paikka olisi vielä tällä kaudella mahdollinen. Ottelu alkoi tuttuun Rinkelinmäen tapaan vauhdikkaasti ja alkuminuuttien aikana nähtiin pari hyvää tekopaikkaa.

Vieraiden paras paikka siunaantui noin kahden minuutin kohdalla, kun Joni Nikko katkaisi ilmasta Joni Tuulolan avaussyötön ja lähetti Christopher Bentssonin puolittaiseen läpiajoon. Samu Perhonen kuitenkin oli hereillä ja torjui ruotsalaisen laukauksen helposti.

Kerhon avauserän paras paikka siunaantui suoran hyökkäyksen päätteeksi. Eero Somervuori ja Sakari Manninen pelasivat Joni Tuulolalle toiseen aaltoon hyvän maalipaikan, josta Tuulola pääsi ampumaan suoraan syötöstä. Laukaus kuitenkin kilahti Kerho-fanien harmiksi Kilpeläisen vartioiman maalin ylärimaan.

Kerho pääsi ottelussa ensimmäistä kertaa ylivoimalle, kun aikaisemmin läpiajossa ollut Bentsson joutui jäähylle sohaistuaan Vojtech Polakia mailalla naamaan. Oranssi ylivoima ei tällä kertaa ottanut kuitenkaan tuulta purjeisiinsa ja peliä jatkettiin 0-0-numeroissa.

Ensimmäinen erä oli kokonaisuudessaan varsin vauhdikasta ja viihdyttävää peliä, vaikka maaleja ei nähtykään.

20160212, HÄMEENLINNA, HPK vs. KALPA,  KALPAN EERO KILPELÄINEN (37). Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Somervuori vie Kerhon johtoon

Toinen erä alkoi hieman sekavasti ja peli muistutti lähinnä syyskuun läpsyttelyä. KalPa pääsi ottelussa ensimmäistä kertaa ylivoimalle ajassa 25:40, kun Otto Paajanen sai kiinnipitämisestä 2 minuutin rangaistuksen. KalPan ylivoiman aikana paras paikka siunaantui Joni Nikolle, joka laukoi kuitenkin avopaikasta kiekon plekseihin.

Kerho paransi peliään erän kuluessa ja sai luotua KalPa-päätyyn hyvää painetta. Paine palkittiin myös ajassa 31:34, kun Nikko joutui rikkomaan Miro Ruokosta avopaikassa. Tällä kertaa HPK myös hyödynsi erikoistilanteensa, kun hässäkän päätteeksi Eero Somervuori vei Kerhon 1-0-johtoon. Syöttöpisteet maaliin merkittiin Sakari Manniselle ja Otto Paajaselle.

20160212, HÄMEENLINNA, HPK vs. KALPA,   HPK:N EERO SOMERVUORI (8) TEKI OTTELUN AVAUSMAALIN . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Kerho sai maalista selvästi lisävirtaa ja jatkoi hyvää painetta edelleen kohti kuopiolaisten päätyä. Aktiivisuus aiheutti myös painetta varsinkin KalPa-leirissä, kun ensin Mikael Ruohomaa nujakoi itsensä Juha Koiviston kanssa jäähylle ja tämän jälkeen Patrik Davis tuomittiin väkivaltaisuudesta jäähyboksiin. Kerho pääsi tilanteiden seurauksena pelaamaan reilun minuutin 4-3-ylivoimapeliä, mutta tällä kertaa KalPa selvitti uhrautuvasti erikoistilanteen. HPK pääsi vielä erän lopussa kertaalleen ylivoimalle, mutta Kilpeläinen oli valppaana vieraiden maalilla.

Johtoasema pitää

Kerho lähti kolmanteen erään puolustamaan yhden maalin johtoasemaansa. Erä jatkui siitä mihin toinen erä jäi, sillä vain reilun minuutin päästä Patrik Davis huitoi Samu Perhosta jäähyn arvoisesti. Kerhon ylivoimapeli ei kuitenkaan lähtenyt vieläkään pyörimään kunnolla ja peliä jatkettiin tiukassa 1-0-tilanteessa.

KalPa oli lähellä tasoittaa ottelun hetki alivoiman jälkeen, kun jäähyllä istunut Davis pääsi läpiajoon. Perhonen kuitenkin nollasi entisen joukkuetoverinsa hienolla “kylkimyyryliukutorjunnalla”.

KalPa pääsi ajassa 49:16 ylivoimalle, kun Santeri Vuoti sai helpohkon kahden minuutin rangaistuksen huitomisesta. Kerhon alivoima oli kuitenkin rautaa ja selvitti kuopiolaisten ylivoiman helposti.

20160212, HÄMEENLINNA, HPK vs. KALPA,  HPK:N OTTO PAAJANEN (7) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

HPK pelasi kolmannen erän järkevästi ja vei peliä johtoasemassa niin kuin halusi. KalPa pääsi vasta viimeisellä minuutilla paineistamaan Kerhon päätyyn kunnolla, mutta paine päättyi lopulta nololla tavalla, kun vieraille tuomittiin kahden minuutin rangaistus väärästä vaihdosta. Kerho tyylitteli viimeisen minuutin ylivoimalla ainoastaan pitäen kiekkoa ja näin voitto irtosi lopulta numeroin 1-0.

Ottelun kaikki tilastot

HPK:n otteluraportit tarjoaa:

Pallomeri.net – urheilua ja viihdettä joka päivä!

12.02.2016 20:52

Jaa artikkeli: