Pelin jälkeen – Valtteri Puustinen

HPK kohtasi viimeisessä kotiottelussaan ennen Joulua Vaasan Sportin. Tasaisesta ottelusta ei draamaa puuttunu, kun kentällä nähtiin tapahtumia aina valmentajan haastosta rangaistuslaukaukseen. Pelin jälkeen HPK:n nettitoimitus tapasi jatkoajalla ottelun voittomaalin tehneen Valtteri Puustisen, joka ei voitosta huolimatta ollut täysin tyytyväinen siihen mitä kaukalossa nähtiin.

– Noo ensimmäisessä erässä saattoi katsomoon näyttää, että oltiin ns. niskan päällä, kun päästiin pelaamaan 6min putkeen ylivoimaa, mutta ei oikein saatu edes kunnon maalipaikkaa. Se oli vähän sellaista, että haettiin kiekkoa omista ja luisteltiin siniselle, jossa kaveri sai aina pelin katki. Jotain lääkkeitä erikoistilanteisiin pitää keksiä, että ei tarvitse jatkossa luistella päästä päähän. Hitusen parannettiin pelin edetessä, mutta ei tosiaan ollut mikään vahvin esitys joukkueelta tähän väliin. Tärkeitä pisteitä kuitenkin.

Sport on valmentajan vaihdoksen jälkeen saanut peliään hieman kasaan ja tiiviimmäksi. Tämän huomasi myös Puustinen. Hyökkääjä myös peräänkuulutti nöyryyden perään.

– Kaveri aika tiivisti puolusti. Olisi ehkä pitänyt vähän nöyremmin heittää kiekkoa vaan päätyyn ja käydä sitä kautta hakemassa riistoja. Kyllä täytyy propsit antaa kaverille, kun puolusti todella tiiviisti tänään ja me ei oikein löydetty lääkkeitä siihen.

Puustinen oli viime viikolla mukana edustamassa Suomea Moskovan EHT -turnauksessa. Hyökkääjällä on aikaisempaa kokemusta juniorimaajoukkueista, mutta aikuisten tasolla edustustehtävä oli ensimmäinen.

– Hieno kokemus ja hyvät fiilikset jäi peleistäkin, kun oli loppua kohden nousujohteista. Mutta kyllä täytyy sanoa, että ensimmäisessä pelissä sitä oli itsekin vähän, että oho täällähän mennään näin lujaa, mikä tuli hitusen puun takaa, mutta hyvin kuitenkin pysyttiin vauhdissa mukana.

Maajoukkueesta pelaajat saavat arvokasta kokemusta kansainvälisistä peleistä, mutta miten on. Saako pelaaja minkälaisia työkaluja seurajoukkueeseen tuotavaksi. Puustinen kertoo, että Leijonissa mennään joukkuepeli edellä.

– Eipä juurikaan. Sellainen sopimus oli, että tällä viikolla on henkilökohtainen palaveri, jossa sitten käydään sitä omaa pelaamista läpi ja kuinka kokonaisuudessaan meni pelit. Aika paljon oikeastaan vain käytiin läpi miten joukkueena pelataan, että ei siellä kauheasti sellaista henkilökohtaista koutsaamista ollut.

HPK kohtaa viimeisessä ottelussaan ennen Joulua KalPan Kuopiossa. Puustiselle halli on entuudestaan tuttu. Pelasihan hän juniorivuotensa Kalpan paidassa. Mutta millä mietteillä KalPan kasvatti palaa kotikonnuille.

– Innola odotan. Hienoa päästä vanhaan kotihalliin ja kun saadaan tuota omaa peliä parannettua tuosta, niin eiköhän me pisteet oteta ja lähdetä siitä sitten Joulun viettoon.

Jääkiekkossa on ollut tapana, että sitä omaa kasvattiseuraa vastaan ei tuuleteta jos kiekon verkon perukoille sattuu saamaan. Puustisella on kuitenkin hieman erilainen ajatus kyseisestä perinteestä.

– Totta kai tuuletan. Ihan sama missä sitä maalin tekee, niin aina pitää tuulettaa.

19.12.2019 20:35

Jaa artikkeli: