Pelin jälkeen – Santeri Lukka

HPK kärsi lauantaina karvaan tappion, kun se kohtasi Oulun Kärpät kotonaan Pohjantähti Areenassa. Kotijoukkue johti ottelua jo 3-0, mutta Oululaiset pusersivat väkisin rinnalle ja ohi korjaten pisteet lukemin 3-4. HPK esitteli kotiyleisölle ottelussa myös tuoreen vahvistuksensa, kun Santeri Lukka pakitteli toista otteluaan HPK -paidassa.

Vaikka tappio olikin pettymys, niin Lukka löysi kotijoukkueen pelaamisesta myös paljon hyvää.

– Todella hyvä alku, kuten täällä kotiyleisön edessä pitääkin olla. Saatiin siihen aika nopeasti johtomaali ja maalit muutenkin tulivat nopealla tahdilla. Ihan hyvää peliä kaiken kaikkiaan, mutta sitten tietyissä hetkissä pitäisi osata olla tylympi ja kärsivällisempi, että kaveri ei saisi tuollaisia laatupaikkoja. Kyllä tästä nyt saadaan ottaa opiksi ja parantaa sitä tekemistä todella paljon. Tietysti viihdyttävä matsi varmaan yleisölle, mutta isosti pitää ottaa opiksi tuosta.

Tuore HPK -puolustaja on päässyt ensimmäiset ottelut pakittelemaan maajoukkueeseenkin kutsun saaneen Petteri Nikkilän parina. Lukalla ja Nikkilällä on yhteistä historiaa jo Mestiksestä. Lukka myös kokee, että vastaanotto uuteen joukkueeseen on ollut myös mieleinen.

– Ihan jees on Peten kanssa lähtenyt. Tänään tietysti laskettiin pari maalia mikä tietysti harmittaa, mutta kaiken kaikkiaan nämä kaksi matsia on ollut ihan hyvää yhteispeliä. Ollaan saatu jopa hieman hyökkäyspeliä aikaiseksi ja ihan helppo on ollut tulla joukkueeseen sisälle. Tunne on vähän sellainen ihan kuin olisi joskus ennenkin ollut täällä ja innoissani olen kyllä tästä mahdollisuudesta.

Lukka kerkesi ennen Hämeenlinnaan tuloaan pelata reilun vuoden Aurajoen rannalla Turussa. Jäällä onkin nähty selvästi merkkejä vapautuneemmasta Lukasta. Puolustaja ei kuitenkaan lähde isommin vertailemaan HPK:n ja TPS:n eroja.

– Tietyllä tapaa vaikea verrata miten Turussa oli ja miten nyt Hämeenlinnassa. Täällä on ollut nyt nämä pari peliä mitä olen pelannut, niin ihan hyviä ja laadukkaita pelejä vaikka takkiin tänään tulikin. Mutta tästä on hyvä parantaa.

Lukka allekirjoitti myös ensi kautta koskevan sopimuksen HPK:n kanssa. Mieheltä kun itseltään kysyy, niin jatkumo oli yhtenä suurena syynä myös ensi kauden sopimukselle.

– HPK ja minä halusimme kummatkin jatkumoa ja siksi iso toive oli se lisävuosi siellä. Se mahdollistaa myös sen, että saa hieman rauhaa, vaikka tietysti niillä peliesityksillä pitää se oma paikka ansaita. Koitan myös saadaa sitä omaa peli-iloa takaisin mikä on ollut hieman kadoksissa tässä viime vuosina. Kerho osoitti isoimman kiinnostuksen ja innolla lähdin näihin talkoisiin mukaan.

HPK pelaa tällä viikolla kolme ottelua, kun se kohtaa ensin vieraissa Vaasan Sportin ja Lappeenrannan Saipan. Perjantaina HPK astelee taas kotiyleisön eteen, kun vastaan tulee KooKoo. Tervetuloa sankoin joukoin Pohjantähti Areenalla kannustamaan Kerho voittoon.

28.10.2019 14:35

Jaa artikkeli: