Pelin jälkeen – Petteri Nikkilä

HPK palasi maaottelutauon jälkeen voitokkaana kotiyleisönsä eteen, kun se kukisti Ässät lukemin 5-3 Pohjantähti areenan perjantai-illassa. Ottelu oli kotijoukkueen osalta aaltoileva, mutta loppujen lopuksi toisen erän vahva viimeistely riitti voittoon.

Ottelun tauottua hallin käytävällä nähtiinkin hymyilevä Petteri Nikkilä, joka kellotti suurimmat peliminuutit illan kamppailussa huhkittuaan melkein 22 -minuuttia. Vaikka hymy oli herkässä, niin silti puolustaja oli hieman mietteliäänä itse pelin suhteen.

– Niin aika ailahteleva suoritus meiltä. Ensimmäinen erä oli vähän niin ja näin. En oikein tiedä eikö oltu hereillä vai mikä, mutta vähän nihkee oli. Toisessa erässä saatiin sitten jo vähän syöttelyä, pitkiä hyökkäyksiä ja maaleja, niin ne hieman avasi peliä. Kolmas menikin sitten jo taas pelailuksi.

Nikkilä on viimeaikoina luutinut HPK -puolustuksessa Santeri Lukan pakkiparina, mutta perjantai-illan kamppailussa rinnalle istutettiin tuttu mies, kun Arto Laatikainen palasi Nikkilän pariksi ykkösketjuun pienen tauon jälkeen. Nikkilälle itselleen ei suurta merkitystä pakkiparilla ole.

Kummatkin tietysti ovat hyviä pelimiehiä ja ei sillä, niin suurta merkitystä sitten loppujen lopuksi ole kenen parina pelaa. Ladan kanssa on kiva pelata. Helpottaa hieman omaa pelaamista, kun Ladan parina ollessa saan pelata oikealla puolen, joka on minulle mieleisempi.

Kauden alussa peliään hieman hakenut Nikkilä on tyytyväinen siihen mihin suuntaan kausi on lähtenyt, niin joukkueella kuin henkilökohtaisella tasolla. Vaikka tosin parannettavaakin vielä löytyy.

– Tällä hetkellä puolustan aika jämäkästi siihen olen tyytyväinen, mutta kiekollinen pelaaminen on välillä vähän vaiheessa itselläni ja ei niin hyvällä tasolla kuin viime kaudella. Mutta eiköhän sekin sieltä tule vielä paranemaan.

Nikkilä pääsi myös debytoimaan maajoukkuetasolla, kun Jukka Jalonen kutsui HPK -kasvatin Leijona -paitaan. Puolustajalle itselleen kokemus oli avartava.

– Sieltä suurin asia mitä jäi mieleen oli vauhti. Tilanteet tulee niin nopeasti eteen, että pään pitää toimia ja jalan käydä nopeasti jos siellä meinaa pärjätä. Sitä tässä pitääkin vielä hieman kehittää itselläni.

HPK kohtaa lauantaina vierasottelussa Rauman Lukon. Nikkilä uskoo, että luistelemalla täydet pisteet irtoaa Hämeenlinnaan.

– Kauheasti en ole katsonut minkälainen joukkue on kyseessä, mutta uskon jos pelataan tuota omaa hyvää hyökkäyspeliä ja väsytetään niitä kulmissa, niin eiköhän se tulos sieltä tule.

16.11.2019 12:18

Jaa artikkeli: