Pelin jälkeen – Niklas Friman ja Jere Innala

HPK:n neljän ottelun viikko alkoi maanantaina kotipelillä Rauman Lukkoa vastaan. Ottelu itsessään oli kotijoukkueen hallintaa, mutta tutut maalinteko-ongelmat vaivasivat. Viimeisenä lukkona vierasjoukkueen maalilla oli Lassi Lehtinen, joka välillä piti jopa yksin vierailijoita pisteissä kiinni.

Opintiellä

Vaikka tulos ei ollut kotijoukkueen kannalta toivottu, niin pelillisesti nähtiin selvä parannus aikaisempiin otteluihin. Tämän asian nosti esille myös joukkueen kapteeni Niklas Friman.

– Pyrittiin tekemään selkeä muutos verrattuna viime perjantaihin. Se ei ollut silloin lähelläkään sitä Kerhoa mitä halutaan nähdä. Tänään tulos ei tietenkään ollut sitä mitä haettiin, mutta selkeä parannus tehtiin. Nyt otetaan oppi tästä ja jatketaan viikkoa eteenpäin.

Ottelun edetessä yleisössä kiinnitettiin huomiota Pohjantähti areenan jään kuntoon ja siitä johtuviin erikoisiin kiekon pomppuihin. Ensimmäistä kauttaan HPK:n kapteenina toimiva Friman ei kokenut jään kuntoa isona ongelmana.

– Molemmillehan se on tietysti sama, että ei siitä nyt sen suurempaa hyötyä tai haittaa ole. Mutta tietysti se kuuluu asiaan, että näin alkusyksystä ja loppukeväästä se jään kunto ei ole paras mahdollinen. Muistetaan kuitenkin se viime kevätkin jolloin oli jään kuntokin aika paljon heikompi. Tänään kuitenkin saatiin loppujen lopuksi todella laadukas kiekkomatsi aikaiseksi ja tunnelma oli hyvä.

HPK:n tiukka otteluviikko jatkuu keskiviikkona, kun JYP Jyväskylästä saapuu HPK:n vieraaksi Pohjantähti areenalle. Kapteeni Friman painottaakin kärsivällisyyttä.

– Edelleen opintiellä ollaan koko joukkue tässä. Se on ihan selkeä homma, että niin pelin kuin pelaajienkin pitää kehittyä tässä matkalla. Ja tietysti isot pisteet on tarjolla, koska saman verran ne on tässä kohtaa kuin tammikuussakin. Vaikkakin se on ehkä tässä kohtaa kautta vääränlainen tie lähteä miettimään noin paljoa tuloskärki edellä tätä hommaa. Tuo peli, kun kuitenkin paranee ja saadaan terävyyttä maalintekoon ja ylivoimaan, niin eiköhän se tuloskin tule sieltä.

Kapteeni antoi lopuksi tunnustusta myös mahtavalle kotiyleisölle.

– Todella innoissani odotan keskiviikkoa, koska nytkin vaikka oli maanantai, niin hallissa oli loistava tunnelma. Meillä on hienot kannattajat sekä mahtava kotiyleisö täällä, joten varmasti saadaan hieno tunnelma myös keskiviikkonakin.

“Selkeä parannus”

Viime kaudella läpimurtonsa liigatasolla tehnyt HPK -hyökkääjä Jere Innala pelasi jälleen tutun pirteän ottelun ja olikin yksi kentän näkyvimmistä pelaajista. Tappio kuitenkin veti nuoren hyökkääjän mietteliääksi ja vähäsanaiseksi.

– No joo. Joukkueena oli kyllä selkeä parannus siihen viime perjantain otteluun, joka ei ollut kyllä mitään kauhean hyvää peliä meiltä. Tänään tehtiin hyvä parannus ja paljon hyviä asioita oli tuloksen takana, mutta ei oikein pomppinut.

Silminnähden pettynyt hyökkääjä käänsikin nopeasti ajatukset jo tulevaan keskiviikon JYP -otteluun ja siihen miten maalintekoa saadaan tehostettua.

– Jatketaan vain tätä samaa kovaa työntekoa mitä tänäänkin tehtiin, niin kyllä ne maalintekopaikat sieltä sitten aukeavat. Ja kun paikoista saadaan muutama sisään niin sitä kautta ne pomputkin ennen pitkää kääntyvät eduksi.

Osta liput keskiviikon peliin tästä!

01.10.2019 15:22

Jaa artikkeli: