Pelin jälkeen – Mikko Lahtela ja Nico Nurmikanta

HPK:n neljän ottelun härkäviikko jatkui, kun se kaatoi keskiviikkona pelatussa ottelussa JYPin lukemin 2-1. Tasaisen ottelun hahmoksi nousi lopulta Valtteri Puustinen kahdella syötöllään, mutta tulosyksikön takana hääri jälleen kovalla työmoraalilla hyökkääjä Mikko Lahtela.

Takaisin kotiin

Lahtelaisen kiekkokoulun kasvatille käynnissä oleva liigakausi on uran toinen. Neljän Mestiksessä vietetyn kauden jälkeen paluu liigaan on tuntunut hyökkääjästä hyvälle.

– Hyvältä on tuntunut. Kovaa mennään ja fyysistä peliä, josta itse tykkään. Hyvällä fiiliksellä saanut pelata ja nauttia kaikista tilanteista.

Lahtela on kauden alun jälkeen vakiinnuttanut paikkansa HPK -hyökkäyksessä neloskentän sentterinä. Koesopimuksen turvin joukkueeseen saapuneelle hyökkääjälle vastuu ja rooli ei tullut yllätyksenä.

– Totta kai kaikki vastuu on positiivista. Tiedän omat taitoni ja odotukset oli kokoajan, että pystyn pelaamaan liigassa. Sitä kautta ei ole tullut itselle yllätyksenä, että olen saanut paljon vastuuta. Minulle kuitenkin aika luontainen rooli ja josta nautin.

Vaikka rooli on vakiintunut, niin Lahtela tietää, että itse työnteko on vasta alkanut. Hyökkääjä tekeekin isolla intohimolla töitä päivästä toiseen jotta pelipaikka liigaympyröissä säilyy.

– Kokoajan olen pyrkinyt ihan päivittäin parantamaan itseäni kiekkoilijana. Sitähän tämä laji on, että pystyy päivästä toiseen menemään kokoajan aina pikkaisen eteenpäin. Ja kyllä minulla on aina ollut sellainen intohimo ja palo jääkiekko kohtaan. Aina kun on varusteet päällä niin vedetään täysillä.

Neljä edellistä kautta Mestiksessä pelanneelle hyökkääjälle juoniorivuosien tutut maisemat oli luonnollinen valinta, kun pelipaikkaa kartoitettiin.

– No tämän parempaa paikkaa ei ole minulle pelata. Juniorivuodet kuitenkin pelasin täällä ja tästä on muodostunut itselle koti, jossa on hieno pelata. Varsinkin, kun näkee katsomossa noin paljon oransseja kannattajia.

Neljän ottelun viikko on myös uusi asia Lahtelalle, mutta suuremmin se ei mieltä tai kroppaa paina.

– Itsellä ei ole ikinä ollut neljän pelin viikkoa, mutta kyllähän sitä jaksaa pelata. Tätä vartenhan sitä ollaan harjoiteltu ja kun hyvällä sykkeellä pääsee pelaamaan niin mikäs sen parempaa.

Työmäärä tapissa

Jos Lahtela on juniorivuosiltaan tuttu pelaaja Hämeenlinnalaisille, niin HPK:n puolustuksessa häärii tällä kaudella hieman tuntemattomampi nimi. Kesällä yhden vuoden sopimuksen HPK:n kanssa allekirjoittanut puolustaja Nico Nurmikanta pelaa ensimmäistä liigakauttaan. Puolustajalle siirto liigaan on ollut mieleinen.

– Onhan vauhti liigassa tietenkin kovempi mihin itse olen tottunut. Mestistä olen useamman kauden vetänyt, mutta siis hyvin olen kaikkinensa vauhtiin ja tälle tasolle päässyt mukaan. Varsinkin, kun systemaattisesti nyt viime aikoina päässyt pelaamaan, eikä ole tullut sellaisia hajavaihtoja.

Puolustaja koittaakin peli peliltä tuoda enemmän omia vahvuuksiaan esille ja joukkueen käyttöön.

– Yritän pelata niillä vahvuuksilla mitä omaan. Eli kiekollista peliä pyrin tuomaan joukkueeseen enemmän ja tänään se mielestäni näkyikin hyvin.

Itse ottelua Nurmikanta kommentoikin maltillisesti. Viikon tiukka pelitahtikaan ei puolustajaa hätkäytä.

– Vauhdikas peli oli ja varsinkin työmäärältään ihan hyvä. Ensimmäisessä erässä ehkä hieman katseltiin ja oli tukkoista menoa, mutta toinen ja kolmas erä olivat jo paljon parempia työmäärältään. Ja kyllähän se pitää jaksaa. Ehkä nämä asiat ovat pelaajilla yleensä enemmänkin tuolla korvien välissä.

03.10.2019 18:10

Jaa artikkeli: