Pelin jälkeen – Markus Nenonen

Lauantaina Pohjantähti areenalla nähtiin viihdyttävä kiekko-ottelu, kun kotijoukkue HPK ja vierailija Jukurit ottivat yhteen. Ottelu päättyi kotijoukkueen kannalta voittoisasti, kun se korjasi täyden pistepotin lukemin 4-3. Yksi isäntien voiton takuumiehistä oli pitkän loukkaantumisen jälkeen kaukaloihin täällä viikolla paluun tehnyt Markus Nenonen. Nenonen merkkautti ottelussa itselleen tehot 1+1 ja olikin silminnähden onnellinen taistelun tauottua.

– Oli kyllä kiva päästä pelaamaan taas pitkästä aikaa täällä kotiyleisön edessä ja näin muutenkin ylipäätänsä pelaamaan loukkaantumisen jäljiltä. Hyvä esitys meiltä. Ei ihan riittänyt ehjään 60min, mutta aina pitää olla jotain mistä parantaa. Onneksi kuitenkin saatiin itseämme niskasta vielä kiinni ja riitti tänään täyteen kolmeen pisteeseen, eikä sählätty sitä pois. Mutta positiivisen kautta ja otetaan oppi tästä. Ensi kerralla osataan pelata paremmin loppuun asti.

Jos oli HPK alkukauden vielä kesäterässä, niin viimeaikoina ovat viisikot ruvenneet löytämään toisiaan, joka onkin näkynyt voitto ja pistesarakkeessa. Nenoselta kysyttäessä ei kuitenkaan mitään isoa muutosta ole joukkueen päivittäisessä tekemisessä muuttunut verrattaessa alkukauteen.

– En tiedä onko juurikaan mikään muuttunut. Tietty itse olin kuukauden sivussa, mutta katselin toisaalta pelejä paljon taas uudesta näkökulmasta ja sieltä kiinnittää huomioita tiettyihin asioihin. Alkukausi on alkukausi ja mitä pidemmälle kausi etenee niin asiat selkeytyy ja palaset loksahtelee paikoilleen. Sitä pelaajanakin aina hieman hitaasti välillä ymmärtää asioita ja sitten huomaakin, että asiat ovat aika simppeleitä ja ne alkavat tulemaan takaraivosta.

Vaikka Nenosen huili tositoimista kestikin yli kuukauden, niin miehen otteista sitä ei ole huomannut. Hyökkääjä jakaakin tästä kiitosta HPK:n fysiikkavalmennukselle.

– Timo Turunen ja Kapasen Niko ovat joo luisteluttaneet aika huolella meitä loukkaantuneita tuossa jäällä. Ja nyt näkee, että kyllä se on kannattanut sillä kepeältä tuntuu jalka. Vamman laatukin oli myös sellainen, että pystyi treenaamaan hyvin ja laadukkaasti. Se tietenkin helpottaa, kun ei tarvitse etsiä sitä luistelukuntoa.

Loukkaantuneen pelaajan arki tietenkin poikkeaa hieman pelikuntoisen pelaajan arjesta. Mitään eristäytymistä joukkueesta ei tapahdu, mutta työpäivät pitenevät. Nenonen onkin joutunut asettamaan herätyskellonsa uusiksi viimeisen kuukauden aikana.

– Mitään eristämistä ei tapahdu, mutta vähän aikaisemmin tullaan hallille kuin mitä muu joukkue. Siinä on aina ennen joukkueen harjoituksia järjestetty ns. akatemiajäät missä on mukana muutamia A-junioreita ja niitä äijiä, jotka eivät ole sitten pelaavassa kokoonpanossa mukana. Ja meillä, kun on Turusen Timo hoitamassa fysiikkapuolta niin punttisali tulee kyllä tutuksi. Itsellä myös tilanne oli sellainen, että kuntopyörän päällä sai aika paljon aikaa viettää, että ei se mitään huilia ole loukkaantuneen arki.

HPK:n ottelut jatkuvat keskiviikkona, kun se matkustaa Kuopioon Kalpan vieraaksi. Nenonen ei vielä isommin osannut analysoida tulevaa vastustajaa.

– Ihan mielenkiintoinen vastustaja. Yöreissu tulossa, kun päivää aikaisemmin lähdetään sinne, mutta Kalpahan on perinteisesti ollut hyvin liikkuva joukkue ja alusta asti pitää pystyä siihen liikkeeseen vastaamaan.

20.10.2019 20:35

Jaa artikkeli: