Pelin jälkeen – Joona Voutilainen

HPK otti lauantaina toisen peräkkäisen voittonsa, kun se kaatoi kotonaan Pohjantähti Areenan kirkkaissa valoissa Vaasan Sportin lukemin 2-1. Vaikka ottelun lopputulos oli tasainen, niin itse ottelu ei sitä ollut, kun HPK hallitsi kenttätapahtumia lähes alusta loppuun.

Voitokkaan lopputuloksen takasi myös kotijoukkueen maalilla hyvin esiintynyt HPK – vahti Joona Voutilainen, jota kotiareenan kirkkaat valot eivät häikäisseet. Hieman ailahdelleen alkukauden jälkeen niin HPK kuin maalivahti Voutilainenkin ovat saaneet hiljalleen peliään oikeaan suuntaan.

– No siis tuloksellisestihan alkukausi ei ole ollut niin hyvää kuin ollaan haluttu, mutta nyt on peli parantunut ja se on tärkeintä. Ollaan myös tosi paljon tehty hommia tuloksen eteen ja siitä iso kiitos veskakoutsi Lehtolalle. Peli on parantunut, jätkät edessä on parantanut ja maalivahtipeli on parantunut ja nyt näyttää ihan hyvältä.

Viime vuosina hieman kiekkokiertolaisen elämää viettäneen Voutilaisen harteille ladattiin ennen kauden alkua isoja odotuksia. Tavoitteena onkin lunastaa paikka liigan kärkivahtien joukossa, mutta Voutilainen itse kokee, että kehitettävää on vielä jonkin verran ennen tavoitteen saavuttamista.

– Olen kehittynyt paljon pelin lukemisessa ja pelitilanne ratkaisuissani, mutta vielä on toki paljon kehitettävää. En halua niitä tarkemmin ruveta yksilöimään ettei vastustajat saa vihiä, mutta siis kokoajan mennään eteenpäin ja se on minulle tärkeää. Sitä varten ja sen eteen täällä töitä tehdään.

HPK:lla on ollut tällä kaudella liigaringissään kolme maalivahtia, joidenka odotetaan kilpailevan tasapäisesti ykköstorjujan viitasta. Voutilainen näkeekin tilanteen positiivisessa valossa.

– Kilpailutilanteen kannalta se on hyvä. Joka päivä pitää tehdä hommia ja pelit pitää pelata hyvin, jotta saa vastuuta. Tämä myös ajaa meitä kaikkia hyvin eteenpäin ja meillä on hyvä henki veskareiden kesken. Mitään eripuraa ei myöskään ole ja rehellisesti kilpaillaan mikä on helkutin hieno homma.

Vaikka joukkueen alkukausi on hieman ailahdellen edennytkin, niin hyviäkin otteluita on mahtunut väliin. Maalivahdille iso asia eli nollapeli on kuitenkin toistaiseksi vielä karttanut Voutilaista, vaikka muutamaan otteeseen on lähellä käyty, kuten lauantain ottelussa Sportia vastaan. Maalivahti ei kuitenkaan itse myönnä ajattelevansa liikaa nollapelejä vaan lähestyy asiaa nöyrin mielin.

– En kauheasti mieti nollapelejä edes pelin aikana. Se tulee sitten, kun on tullakseen. Minulle tärkeintä on, että tulee se voitto. Tänäänkin oli lähellä, mutta ikävästi vaihtoi suuntaa veto ja menikin toiseen yläkulmaan, kuin mitä ennakoin, mutta kuten sanoin niin se nollapeli tulee, kun on tullakseen.

 

14.10.2019 12:40

Jaa artikkeli: