Pelin jälkeen – Joona Voutilainen

HPK kruunasi kolmen ottelun viikon, kun se kaatoi toistamiseen vuorokauden sisällä paikallisvastustajan Lahden Pelicansin. Hämeen Herruuden toinen osaottelu päättyi Pohjantähti Areenan kirkkaissa valoissa maltilliseen 2-1 kotivoittoon.

Ottelun jälkeen omat kommenttinsa pelistä antoi HPK -vahti Joona Voutilainen, jonka kauden ensimmäinen nollapeli jäi tällä kertaa vain vajaan kolmen minuutin päähän. Tämä ei kuitenkaan nuoren miehen hymyä hyydyttänyt.

– Joo hyvä peli oli meiltä kokonaisuudessaan. Pystyttiin jatkamaan siitä mihin edellisessä pelissä jäätiin. Tänään oli myös enemmän tunnettakin, kuin eilen. Siellä suu kävi koko ajan ja jaettiin isoja taklauksia, että oli kyllä todella siisti pelata. Ja kyllähän siellä pelattiin ihan loppuun asti. Pelicans laittoi hyvin kampoihin tuossa lopussa, mutta kokonaisuudessa tosiaan hyvä peli.

HPK ja Pelicans pelaavat nyt neljättä vuotta Hämeen Herruus -tittelistä, jonka myötä on mahdollista voittaa omalle seuralle ja sen junioreille myös rahallista tukea. Voutilaisen mukaan vastaavat konseptit ovat enemmän kuin tervetulleita.

– Onhan nuo hienoja hommia, kun on mahdollisuus tuoda omalle seuralle ja sen junioreille vähän lisää rahaa. Ja totta kai tällaiset kamppailupelit haluaa aina voittaa, mutta joo kokonaisuudessaan kyllä hienoja tapahtumia ja pelejä josta saa pienen lisäboostin.

Vaikka Pelicansia vastaan pelattavissa otteluissa onkin hieman normaalia runkosarjaottelua enemmän panosta, niin ammattilaisen valmistautumiseen se ei kuitenkaan vaikuta isosti.

– Kyllä minä ja jätkät tuolla valmistaudutaan samalla tavalla kuin muihinkin peleihin, mutta totta kai kaikki tiedostavat, että on paikallispeli ja se tuo vähän omaa lisäjännitystä sekä puristusta tuohon.

Henkilökohtaisella tasolla Voutilaisen kausi on ollut ailahteleva, mutta viime viikkoina on tasaisuus alkanut nuoren maalivahdin otteisiin löytymään. Mitään yksittäistä selitystä maalivahti ei osaa parantuneille otteille antaa, mutta oman kunniansa saa myös HPK:n maalivahtivalmentaja Juha Lehtola.

– En osaa oikein sanoa. Kyllä mä olen jokaista ottelua lähtenyt pelaamaan täysillä ja samalla tavalla, että tietenkin ollut huonompia pelejä tuossa välissä, mutta nyt on kurssi lähtenyt kääntymään. Totta kai varmasti myös nuo reenit mitä ollaan Lehtolan Juha kanssa hinkattu, niin lähtenyt puremaan ja sitä kautta tullut uusi ja kehittyneempi tapa pelata.

Kysyttäessä Voutilainen osaakin heti nimetä osa-alueita joissa kehitystä on tapahtunut.

– Juhan kanssa ollaan tehty hyvin ja paljon hommia esimerkiksi pelin lukemisen suhteen, sekä koitettu tuota liikkumista vahvistaa entistä enemmän. Mutta tosiaan kuten sanoin, niin paljon tehty hommia ja se alkaa hiljalleen näkymään kentälläkin jos Syksyllä hieman oli vähän vielä hakemista.

Joulukuun ajan HPK:n sivuilla julkaistaan joulukalenteri, jossa tavataan pelaajia seuran historian varrelta, mutta yksi toinen joulukalenteri on myös noteerattu nykyisten pelaajien toimesta. Nimittäin Kerhoshopissa myynnissä oleva Petteri Nikkilän kuvalla varustettu suklaakalenteri. Kun Voutilaiselta kysyy millaisen kalenterikuvan hän itsestään laittaisi mahdollisuuden tullen, niin hetken naureskelun jälkeen vastaus on lyhyt ja ytimekäs.

– Kyllä mäkin aika leveellä tuuletuksella menisin, mutta annetaan Peten nyt nauttia tästä.

01.12.2019 18:27

Jaa artikkeli: