Pelin jälkeen – Henri Kanninen

HPK aloitti uuden liigaviikon voittoisasti, kun se kukisti Pohjantähti Areenan kirkkaissa valoissa hieman vaisusti esiintyneen SaiPan. Vaikka vierailija SaiPa aloittikin ottelun energisesti, ei se kuitenkaan pystynyt haastamaan isäntiä lukuisista ylivoimistaan huolimatta. Näin ollen tulostaululle kirjattiin loppulukemiksi 5-2.

Ottelun jälkeen HPK:n nettitoimitus tapasi ottelussa avausmaalin iskeneen Henri Kannisen. Kanninen kuvailikin ottelua maltillisesti.

– Alku oli hieman heikko ja jäätiin vähän telineisiin, mutta ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen ruvettiin viemään peliä ja pidettiin se ote loppuun asti. Jos viime pelissä ei oikein maltettu, niin tänään jänne säilyi, vaikkakin jäähyt vähän rikkoi tuota viisikkopelaamista. Kaiken kaikkiaan kuitenkin hyvä ja tyly esitys.

Vaikka ottelun voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä, niin illan aikana tuomarityöskentely kuitenkin herätti tunteita, niin katsomossa, kuin kentälläkin.

– Tuomarit viheltää mitä näkevät tai eivät näe. Aika paljonhan tuossa jäähyjä oli ja tietysti se rikkoo hieman sitä rytmiä. Esimerkiksi kolmannessa erässä ei kauheasti päästy viidellä viittä vastaan pelailemaan mikä oli sinänsä harmi.

Ottelun avausmaalin iskeneelle Kanniselle osuma tarkoitti sitä, että mies rikkoi oman yhden kauden piste-ennätyksensä Liigassa. Kun hyökkääjältä itseltään tiedustelee mitkä asiat ovat mahdollistaneet hyvän pistetahdin, niin Kanninen nostaa Antti Pennasen johtaman valmennuksen ylös.

– Ei sitä ehkä viime kauden lopussa oikein olisi uskonut, että tässä vaiheessa tulee uusi ennätys. Täällä on kuitenkin luotettu muhun hienolla tavalla ja olen sitä kautta löytänyt sen kadoksissa olleen itseluottamuksen. Ja tietysti jos katsoo kokonaisuutta, niin joka tasolla olen mennyt eteenpäin mitä tulee jaksamiseen ja fysiikkapuoleen. Kiitosta valmennukselle, joka on luottanut ja antanut sitä vastuuta pelata.

HPK:lla on isojen pelien loppuviikko, kun se kohtaa ensin torstaina Lukon ja lauantaina KooKoon. Kaksi joukkuetta, jotka HPK:n tavoin taistelevat kynsin ja hampain suorasta pudotuspelipaikasta. Kanninen ei kuitenkaan ota sen enempää paineita sarjasijoituksista vaan lähestyy otteluita maltilla.

– Lähdetään peli kerrallaan, mutta Raumalla vaaditaan vähintään sama esitys kuin tänään. Tarvitaan myös onnistumisia erikoistilanteissa, esim. ylivoimalla jokusen maalin kun teet, niin olet aika usein vahvoilla. Sitten tietenkin Rauman jälkeen päivä otetaan ihan vaan huilia, jonka jälkeen päästään hyvässä liekissä olevan KooKoon kimppuun.

Launataina HPK:n tueksi Kouvolaan matkustaa myös useampi bussillinen hämeenlinnalaisia. Kanninen toivookin tämän antavan pienen lisälatauksen, jotta pisteet lähtevät Hämeenlinnaan.

– En tuota tiennytkään, mutta tietysti se tuo aina lisäboostia, jos kerran on hyvin kannattajia lähdössä. Toivottavasti jälleen kääntävät sitä vierasluolaa ns. kotivoittoisemmaksi meille kuten ennenkin.

23.01.2020 14:26

Jaa artikkeli: