Pelin jälkeen – Daniel Lebedeff

HPK otti Torstaina jo kymmenen peräkkäisen voittonsa, kun se kaatoi Back to Back -otteluissa Lukon kahdesti. HPK:n maalilla näissä otteluissa torjuntavastuun jakoivat Eetu Laurikainen ja Daniel Lebedeff. Kaksikosta Lebedeff onkin ottanut kehityksessään isoja askelia viime kaudesta ja HPK:n verkkotoimitus kävikin kyselemässä nuoren maalivahdin mietteitä pelin jälkeen.

HPK:n lähtö peliin ei ollut mikään paras mahdollinen ja tehottomuus hieman vaivasi, mutta silti se onnistui puristamaan lopussa tasoihin ja ohi. Lebedeff oli syystäkin tyytyväinen tulokseen sekä omaan suoritukseen.

– Oli kyllä todella hieno peli meiltä ja hyvä, että saatiin voitto kairattua. Meillä oli ihan hyviä paikkoja ja onneksi saatiin niistä sisään. Oma pelaaminenkin oli hyvää, mutta helppo tietysti pelata, kun jätkät edessä on hyviä. Pakko antaa krediittiä heille.

Ennen ottelua HPK:n maalivahtivalmentaja Juha Lehtola painotti Biorexin otteluennakossa sitä, että kuinka kiekon keskilinjan ylitykset sekä poikittaissyöttöjen karsimiset ovat helpottaneet maalivahtien työtä. Nuoren maalivahdin mielestä tässä onnistuttiin myös Lukkoa vastaan.

– Ensimmäisessä erässä meillä oli aika hidas lähtö peliin, Lukko tuli todella kovaa, mutta mitä pidemmälle peli eteni, niin päästiin hyvin mukaan. Lukko pelaa aika leveästi ja sitä kautta poikittaissyöttöjä tietysti tulee, mutta minun mielestä elminoitiin hyvin parhaimmat paikat pois ja sitä kautta jatkopelit.

Jos viime kaudella Lebedeffin vastuu jäi pieneksi ja kiekot hieman pomppi, niin tällä kaudella on ollut erilainen kaiku askelten. Kun puhutaan siitä mikä on ollut suuren kehitysloikan mahdollistavat seikat, niin esiin nousee Juha Lehtola ja pitkän linjan maalivahtivalmentaja Jukka Ropponen, jolla on yli 30 -vuoden kokemus valmennuksesta.

– Viime kauden aikana tehtiin todella paljon hommia maalivahtivalmentaja Lehtolan kanssa ja sitä on nyt jatkettu tämä kausi. Kesän reenasin myös Jukka Ropposen opein ja he keskustelivat paljon Lehtolan kanssa siitä, miten kehitystäni saataisiin vietyä eteenpäin. Heidän avullaan olen päässyt paljon eteenpäin omassa pelaamisessani ja tietysti toki ei voi vähätellä muun joukkueen panosta tällä hetkellä. Kyllähän heidän hyvä suorittaminen on auttanut todella paljon.

Lebedeffin kehitys on myös tuonut paljon kilpailua pelipaikalle, mikä viime kaudella oli lähes yksinomaan Eetu Laurikaisen hallussa. Nyt Lebedeff onkin lähtenyt haastamaan toden teolla Laurikaista ja ns jopa napannut muutaman ylimääräisen pelin itselleen.

– En mä oikein siitä tiedä, tietysti Edi (Eetu Laurikainen) on pelannut todella hyvin ja halua mitään ottaa häneltä pois, mutta itse olen hyvin onnistunut käyttämään ne mahdollisuudet mitä olen saanut. Meillä on kuitenkin hyvä suhde Edin kanssa ja tsempataan toinen toisiamme. Annetaan myös ns työrauha aina toiselle ja se on mun mielestä vaikuttanut hyvin tähän meidän juttuun ja jopa joukkuehenkeen.

Omista tavoitteista kun puhutaan ja niiden toteutumisesta, niin nuori maalivahti on silminnähden vaatimaton ja nostaa joukkueen edelle, mikä kertoo hyvin hänen luonteestaan, kuin myös siitä minkälainen joukkuehenki tällä hetkellä HPK:ssä vallitsee.

– Tietysti tähän kauteen, kun lähdin niin tavoitteena oli saada lisää peliaikaa ja sitä on myös tullut. Tietysti ei se ole mikään itsestäänselvyys, kun tuossa on tuonkin tason molari mitä Edi on edessä, niin ei voi olettaa nousevansa ykköseksi heti noin vaan. Hiljalleen eteenpäin peli kerrallaan ja koitetaan mennä joukkue edellä ja päästä kiinni siihen suoraan pudotuspelipaikkaan, se on tärkeintä nyt.

No jotta siihen suoraan pudotuspelipaikkaan pääsisi kiinni, niin tarkoittaa se lisää pelien voittamista. Seuraava ottelu onkin jo heti kulman takana ja vastus sieltä kovimmasta päästä, kun sarjakärki TPS saapuu Lauantaina Pohjantähti Areenalle. Sarjakärki tai ei, niin usko joukkueessa on kohdillaan ja siitä kertoo myös Lebedeffin kommentit

– Todella kova joukkue tulee vastaan ja heillähän sitä taitoa piisaa, mutta kyllä mä uskon, että meillä taito riittää helposti taistelemaan voitosta.

Ja jos se voitto tulee, niin joukkue todennäköisesti fiilistelee sitä kuunnellen Frederikkiä, jonka kappaleet kaikuvat aina voitettujen otteluiden jälkeen HPK:n kopista, mutta kenen on tämä valinta ja miksi?

– Noo kyllähän se minä olen. Se on jotenkin letkeetä musiikkia ja soinut paljon junnuaikoina, niin sopii hyvin tähän voittopelien jälkeiseen tunnelmaan.

Vaikka se on kerta ensimmäinen, niin verkkotoimitus toivoo, että Frederik kaikuu tällä kaudella vielä useasti hallin käytävillä.

04.12.2021 08:19

Jaa artikkeli: