Pelin jälkeen – Cody Kunyk ja Miro Ruokonen

HPK otti kauden avausvoittonsa, kun se kaatoi keskiviikkona Lappeenrannan Saipan. Tiukan taiston jälkeen ottelun loppulukemiksi merkattiin 3-2 kotijoukkueelle. Ottelun jälkeen hallin käytävällä nähtiinkin tyytyväinen HPK -sentteri Cody Kunyk, joka kaksi edellistä kautta edusti juurikin Saipaa.

– Oli ehdottomasti tunteikas ottelu minulle. Pelasin siellä kuitenkin kaksi edellistä vuotta ja paljon tuttuja naamoja oli tänäänkin vastassa.

Vaikka ottelu oli kanadalaiselle erityinen, niin mies kuitenkin painottaa, että jäällä ollessa tunteiden ei saa antaa liikaa viedä.

– Loppujen lopuksi näillä asioilla ei ole sen isompaa merkitystä, koska jäällä ollessa on vain yksi tehtävä johon pitää keskittyä ja se on ottelun voittaminen. Tänään otettiin kolme pistettä ja vain sillä on merkitystä.

Kun Kunykilta kysyy, kuinka mies on sopeutunut Hämeenlinnaan ja HPK:n pelityyliin ei vastausta tarvitse kauaa odotella.

– Ehdottomasti pelaan mieluiten tässä joukkueessa kuin tätä joukkuetta vastaan. Viime vuodet, kun pelasin Saipan paidassa, niin en koskaan tykännyt tulla Hämeenlinnaan pelaamaan. Aina oli ensin se pitkältä tuntuva bussimatka, jonka jälkeen sitten se peli HPK:ta vastaan. Niin. Kuten todettua, olen mielummin nyt tässä päässä kenttää.

HPK jatkaa pelejään back to back -hengessä HIFK:ta vastaan. Kunyk ei vielä osaa sanoa paljoakaan tulevasta vastustajasta.

– Suoraan sanottuna en paljoakaan tiedä heistä. Siellä on minulle tuttu maalivahti (Tuohimaa), mutta jos jotain pitäisi sanoa, niin he ovat aina olleet todella hyvä joukkue varsinkin kotona. Meillä on torstai aikaa paikkailla muutamia asioita omassa pelissä.

“Ei ihan nappiveto”

HPK -hyökkääjä Miro Ruokonen on aloittanut oman kautensa vahvasti. Kolmen pelin jälkeen miehellä on kasassa kaksi maalia, kun keskiviikkona maaliverkko heilui jälleen. Silti ottelu Saipaa vastaan veti miehen hieman mietteliääksi.

– Tärkeät kolme pistettä. Saatiin pistetili auki, mutta ei ihan ollut oikein sellainen nappiveto meiltä. Ensimmäinen erä oli vielä ihan ok, mutta sen jälkeen se oli ajoittain hieman sellaista löysää. Meneteltiin kiekkoja omissa, mutta pitää olla tyytyväinen tuohon voittoon.

Hyökkääjä myöntääkin, että kauden avausvoitolla oli joukkueella todella iso merkitys.

– Olihan se tärkeä. Tekee todella hyvää, että saatiin nyt voitto. Tästä lähdetään parantamaan, koska perjantaina Helsingissä tämä peli ei riitä.

Viikonlopun tuplapelit juurikin HIFK:ta vastaan eivät kuitenkaan liikaa huolleta Ruokosta.

– Onhan siellä huippujoukkue, mutta ei se sitä katso, kuka siellä on vastassa, aina tarvitsee hyvin pelata.

19.09.2019 12:54

Jaa artikkeli: