Pelin hallinnasta ei jaeta pisteitä – Kerho jäi tyhjin käsin Kuopiossa

HPK lähti hakemaan ensimmäisiä pisteitä KalPalta kuluvalla kaudella. Peli-ilme oli hyvä, Kerho loi paikkoja, vaan maaleja ei saatu paikoista aikaiseksi. KalPa sen sijaan värkkäsi illan aikana maaleja, joita ei ihan jokaisella Liiga-kierroksella nähdä. Pisteet jäivät lopulta saamatta, kun KalPa voitti kotonaan ottelun lukemin 5-1.

Kuva: Atte Rissanen

Tylyt loppulukemat hyvän pelin jälkeen

Peli lähti liikkeelle rauhallisissa ja tasaisissa merkeissä. Ensimmäisen vitosen aikana molemmat joukkueet pelasivat varmasti ja paikkoja ei nähty, Markkaselle kirjattiin yksi torjunta maalivahtia päin suuntautuneesta kiekosta. Ensimmäinen maali nähtiin kympin kohdalla, KalPa päätti syöttökuvion maaliin. HPK iski tasoituksen pelin 16. minuutilla, kun Skinnari voitti pelin omalla alueella ja alusti hyökkäysalueella syötöllään Aaltosen laukauksen, josta Järvelä pääsi sutimaan riparin sisään. Maalista merkattiin Skinnarille tämän Liiga-uran ensimmäinen syöttöpiste. Erän lopussa KalPa meni kuitenkin jälleen johtoon ylivoimalla, kun Nikkilä istui jäähypenkillä väkivaltaisuudesta. Maali nähtiin vain neljä sekuntia ennen erätaukoa, joten tauolle KalPan johdossa.

Toisessa erässä nähtiin pidempiä hallintajaksoja kummankin joukkueen päädyssä. Kerhon pyöritys KalPan päädyssä oli yksi kauden pisimmistä yhtäjaksoisista hyökkäyksistä, mutta maalia ei nähty. Toiselle tauolle mentiin ensimmäisen erän jälkeen nähdyissä numeroissa 2-1.

Kolmas erä tarjosi erikoisia tilanteita. HPK hakkasi päätään Jatkolaan, joka otti kaiken kiinni – loput hoiti maalin edustalla KalPan puolustus. KalPa siirtyi 3-1 johtoon, kun Juuso Pulli yritti katkaista syöttöä maalin edessä ja kiekko meni epäonnisesti omaan maaliin. Kerho pelasi edelleen ahnaasti ja haki kavennusta, mutta pelin katkaissut maali nähtiin, kun Kalpan hyökkääjä pääsi läpiajoon ja nosti kiekon Markkasen patjan yli. Viimeisin KalPan maali oli kuitenkin vielä omaakin maalia harvemmin nähtävä, kun HPK:n maalin ollessa tyhjä KalPan maalivahti Juha Jatkola lähetti kiekon omalta maaliltaan aina HPK:n maaliin saakka – loppulukemat 5-1.