Pelikaanin lento kesti 20 minuuttia

HPK – Pelicans 7-2 (1-2, 4-0, 2-0)

Pelicansin avauserän ylivoimamaalit eivät riittäneet, kun oranssi pyörremyrsky laittoi tuulemaan Pohjantähti Areenalla. Kauden ensimmäinen kolmen pisteen voitto irtosi lopulta vakuuttavasti lukemin 7-2.

Rikkonainen avauserä

Avauserässä tuomittiin kaikkiaan kuusi kahden minuutin rangaistusta, joista ensimmäinen jo ajassa 01:33 Pelicansin Matias Rajaniemelle. HPK:n ylivoima ei kuitenkaan ottanut toimiakseen eikä vierailijoilla ollut suurta ongelmaa selvitä erikoistilanteesta ilman takaiskuja.

Ajassa 05:28 Joona Montolle tuomittiin kaksiminuuttinen koukkaamisesa ja puoli minuuttia myöhemmin jäähyaitioon passitettiin estämisestä Eemeli Räsänen. Pelicans ei jättänyt kahden miehen ylivoimaa hyödyntämättä, vaan Iikka Kangasniemi tarjoili takatolpalla päivystäneelle Rudolf Cervenylle, joka laukoi kiekon ohi tilanteessa hyvin mukana olleen Daniel Lebedeffin.

Seuraavat minuutit mentiin tasakentällisin ja erikoistilanteiden sävyttämän alun jälkeen otteet olivat molemmilta hieman sekavia.

Hieman erän puolivälin jälkeen Lebedeff otti Hannes Björnisen yrityksen läpiajon päätteeksi kiinni. Pian tilanteen jälkeen HPK joutui jälleen alivoimalle Ossi Ikosen saatua kaksiminuuttisen kaverin mailasta kiinnipitämisestä.

HPK kesti alivoiman ja sai tästä virtaa. Jäähyn jälkeen peli eteni tasakentällisin hienokseltaan kotijoukkueen hallinnassa ja ansaittu tasoitus nähtiin ajassa 14:57, kun Markus Nenonen sai viimeistellä Santeri Lukan upeasta syötöstä.

– Lukka näki hienosti, että olin vapaana ja siinä oli tyhjä maali, niin oli helppo laittaa sisään, kommentoi Nenonen tilannetta erätauolla.

Pelicans pääsi erässä jo neljännen kerran ylivoimalle ajassa 16:41 ja siirtyi lopulta maalinedushässäkän jälkeen johtoon Ryan Laschin osumalla. Ennen Pelicansin johtomaalia Petri Kontiolalla oli oiva tilaisuus viedä HPK johtoon alivoimalla, mutta Pelicans-vahti Patrik Bartosak veti tällä kertaa pidemmän korren.

Erän lopussa Tommi Tikka painoi kaksi erittäin painavaa ja laadukasta taklausta Pelicansin puolustajiin ja kolmannen pelossa lahtelaisryhmästä Ryan Lasch joutui roiskaisemaan kiekon katsomoon.

Tasoitusmaalin tehnyt Nenosen mielestä petrattavaa avauserästä jäi.

– Paljon jäi petrattavaa. Pitää olla huolellisempi, liikaa menetetään kiekkoja siniviivan päällä.

Ottelujuontaja Peter Petron erätaukohaastattelu sujui erään sopivalla tavalla ja yleisin kommentti Nenoselta olikin, että hän ei saanut mitään selvää haastattelijan kysymyksistä. 🙂

Toinen erä Kerhon dominointia

Toisen erän HPK pääsi aloittamaan ylivoimalla, mutta vielä ei ollut tasoituksen aika.

Ylivoimasta jäi kuitenkin dominoiva moodi päälle ja noin viiden minuutin jälkeen Kerho aloitti Harri Kainulaisen johdolla pitkän pyörityksen Pelicansin puolustusalueella ja lopulta Jesse Ylönen löysi itsensä jäähyaitiosta.

Kaivattu tasoitus syntyi ajassa 27:52, kun Kontioalan kerrassaan maaginen poikittaissyöttö löysi Jere Innalan, joka tinttasi kiekon maaliin.

Eikä mennyt kuin 42 sekuntia ja maalilaulu soi kolmannen kerran ottelussa. Paluun kokoonpanoon tehnyt Valtteri Puustinen sai rauhassa lapioida kiekon maaliin, kun Bartosak oli kaukana alueeltaan. Jostain syystä Pelicansin valmennus haastoi tilanteen, mutta mitään epäselvyyksiä ei ollut ja ottelu jatkui Kerhon komennossa.

Ja lisää oli tulossa. Ajassa 32:52 oli Joona Monton osua.

Erän lopussa Pelicansilla oli mahdollisuus päästä peliin mukaan, kun se pääsi ylivoimalle. Seuraavasta maalista vastasi kuitenkin alivoimalla Tommi Tikka, joka ohjasi samenttisilla käsillään Elmeri Erosen laukauksen maaliin. Videotarkistuksen jälkeen maali hyväksyttiin ja Pohjantähti Areenalla päästiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella arpomaan Lenovo-tietokoneen voittajaa.

Kahden erän jälkeen kolme syötöpistettä kirjauttanut Juuso Ikonen oli luonnollisesti tyytyväinen toisen erän esitykseen.

– Tehtiin paljon hommia ja saatiin myös palkinto siitä. Kolmannessa erässä kun tehdään nöyrästi hommia eikä aleta hermoilemaan, niin kolme pistettä jää Hämeenlinnaan.

Paluun kokoonpanoon tehnyt Valtteri Puustinen piti erää jopa kauden parhaana.

– Saatiin hyvin pelistä kiinni vaikeahkon avauserän jälkeen ja tämä oli yksi kauden parhaista eristä.

Loppukiri jäi turbiiniin

Kolmen maalin takamatkalta päätöserään lähtenyt Pelicans ei ehtinyt kunnolla edes haaveilemaan pisteille pääsystä, kun HPK ehti jo ratkaisemaan ottelun.

Ajassa 43:36 Valtteri Puustinen viimeisteli illan toisen osumansa ja 20 sekuntia myöhemmin oli Ville Koistisen vuoro. Viiden maalin johto pysyi loppuun asti ja näin HPK nappasi vakuuttavan esityksen jälkeen kolme pistettä ja ensimmäisen kiinnityksen Hämeen Herruuteen!

23.10.2020 21:36

Jaa artikkeli: