Pelicansin murskaava revanssi

Pelicans – HPK 7-2 (3-1,3-0,1-1)

Hämeen Herruudesta kamppailtiin jo toistamiseen kahden päivän sisällä, kun HPK ja Pelicans ottivat yhteen Lahdessa. Jos HPK oli ensimmäisessä ottelussa lukemien perusteella murskaava, niin sitä oli Pelicans illan ottelussa lähes joka osa-alueella.

Aaltoileva erä

Ottelun ensimmäinen erä ei olisi voinut vierailijoiden osalta paremmin alkaa, kun jo ajassa 1.53 se pääsi pyörittämään ylivoimaansa Pelicans puolustaja Julius Bergmanin otettua rangaistuksen kiinnipitämisestä.

HPK:n Kakkosylivoima Juuso Ikosen johdolla saikin pienehkön pakkopelin pyörimään kotijoukkueen kenttäpäätyyn, mutta se ei johtanut edes laukaukseen joka olisi mennyt maalia kohden.

Jos vierailijoiden ylivoima oli surkeaa, niin ei paljoa sen 5vs5 pelaamisessakaan ollut kehumista. Se kuitenkin onnistui tekemään ottelun avausosuman, kun ajassa 9.06 Valtteri Jeskanen antoi poikittaissyötön siniviivan alla Juuso Ikosella, jonka matalan vedon ohjasi sisään Markus Nenonen. Maali oli Nenosen kauden kolmas.

Nopeasti kuitenkin olivat ohi vierailijoiden juhlat, kun jo heti seuraavassa vaihdossa Pelicans tasoitti ottelun Jonatan Tanuksen johdolla. Ryan Lasch toi kiekkoa hyökkäyspäähän ja lähtikin hanakasti ampumaan, mutta laukaus otti kimmokkeen HPK -pelaajan polvisuojasta ja kimposi suoraan p-pisteiden väliin nousseelle Tanukselle, joka laukoi isännät tasoihin. Maali syntyi ajassa 9.35

Jos tuli Pelicansin tasoitus nopeasti, niin myös tuli sen johtomaali, kun jälleen seuraavassa vaihdossa tapahtui. Nyt ajassa 10.16 Iikka Kangasniemi pääsi hieman vahingossa ohi keskialueella olleen HPK muodostelman ja yritti toimittaa kiekko heti siniviivan ylitettyään ristikulmaukseen. HPK -puolustaja Ville Koistinen kuitenkin katkaisi syötön jalallaan, mutta liian kova kosketus kiekkoon aiheutti sen, että se pomppi suoraan Hannes Björnisen lapaan, jolla oli helppo työ nostaa lukemiksi 2-1.

HPK pääsi erässä myös toisen kerran pyörittämään ylivoimaansa, mutta jälleen kerran ilman mairittelevaa tulosta.

Sen sijaan erän lopussa isännät näyttivät mallia ylivoimasta. Kiekko liikkui nopeasti mieheltä miehelle ja lopulta Iikka Kangasniemi toimitti kiekon viivaan Oskari Laaksoselle, jonka tulinen onetimer ei antanut HPK:n maalilla torjuneelle Daniel Lebedeffille mahdollisuuksia. Isäntien illan kolmas maali syntyi ajassa 18.43 ja lukemista 3-1 poistuttiin myös erätauolle.

HPK jää jalkoihin

Kuten ensimmäisessä erässä, niin myös toisessa erässä isännät näyttivät HPK:lle mallia ylivoimapelistä.

HPK sai aivan erän alussa mahdollisuutensa kaventaa ottelu ylivoimalla, kun ajassa 23.04 Casimir Jurgens lähtee istumaan rangaistusta. Mutta jälleen kerran kiekko pyöri mieheltä toiselle ilman isompaa uhkaa laukauksesta.

Ja kuten jääkiekon vanha sääntö sanoo, jos et itse tee niin kyllä kaveri tekee. Pelikellon näyttäessä aikaa 26.21 otti HPK:n Santeri Lukka hölmön jäähyn oman maalin takana. Tämä aukaisu isännille mahdollisuuden ylivoimalla ja sitä se ei jättänyt jälleen kerran käyttämättä. Kiekko pelattiin parilla syötöllä Laschin ja Laaksosen kautta klap klap p-pisteiden väliin jääneelle Rudolf Cervenylle, jonka onetimer osui tarkasti HPK -maalin takanurkkaan. Ottelu jo 4-1 Pelicansille.

HPK osoitti erässä isoa kurittomuutta ottamalla kaksi joukkuerangaistusta väärästä vaihdosta. Jälkimmäinen näistä myös kostautui, kun Pelicans esitteli jälleen kiekkonäppäryyttään. Kiekko pelattiin rännin kautta HPK -maalin taakse Ryan Laschille, jonka syöttö löysi keskustaan unohtuneen Miika Roineen joka laukoi pelin lukemiin 5-1.

Viisi maalia riitti ottelun aloittaneelle maalivahti Lebedeffille ja sisään asteli Joona Voutilainen. Voutilainen ei kauaa kerennyt tolppien välissä seistä, kun isännät siirtyivät jo 6-1 johtoon Jonatan Tanuksen illan toisella osumalla. Maalin syötön antoi kukapa muukaan kuin Ryan Lasch. Laschille syöttö oli jo illan viides. Näistä lukemista siirryttiin myös erätauolle.

Pelaillen loppuun

Kolmanteen erään ei tosiaan juuri tuloksellista panosta jäänyt, kun läpi ottelun vahvasti pelannut Pelicans oli kerennyt jo kahdessa erässä ratkaisemaan voiton itselleen.

HPK kuitenkin sai oivan mahdollisuuden kaunistella lukemia, kun ajassa 50.08 Julius Bergman komennettiin jälleen rangaistusaitioon.

Kuten koko illan, niin nytkin HPK:n ylivoima kyllä piti kiekkoa, mutta ei juurikaan saanut minkään sortin uhkaa aikaiseksi. Niinpä tämänkin ylivoiman tilaisuus jäi hyödyntämättä.

Uuden mahdollisuuden se sai kuitenkin vielä ajassa 55.37, kun Oskari Laaksonen sai rangaistuksen kampituksesta. Ylivoima pyöri ja Ville Koistinen yritti ratkaisua viivasta, mutta puolustajan laukaus jäi Antti Tyrväisen polvisuojiin. Tyrväinen polkaisikin 2vs1 hyökkäykseen yhdessä Artturi Toivolan kanssa. Tyrväinen siirsi kiekon Toivolalle, joka hassutteli maalivahti Voutilaisen vatsalleen ja nosti kiekon hallitusti maalin kattoon. Lukemat näin ollen jo 7-1 isännille.

Samaisen ylivoiman aikana nähtiin myös HPK:n illan toinen maali, kun Juuso Ikonen syötti kiekon maalin takaa p-pisteellä seisoneelle Harri Kainulaiselle. Kainulaisen terävä laukaus upposi maalin takanurkkaan ohi hyvin torjuneen Patrik Bartosakin. 7-2 kavennukseen syötöt itselleen nappasi Juuso Ikonen ja Valtteri Puustinen.

Ottelun viimeisillä minuuteilla nähtiin myös tunteiden kuumentumisia, kun Pelicansin Waltteri Merelä taklasi rumasti selästä HPK -puolustaja Eemeli Räsästä. Taklauksen seurauksen Ossi Ikonen ryntäsi kurinpalautus tehtävälle Merelän kimppuun. Jälkipyykkin tuloksena oli Merelälle 5+20min rangaistus selästä taklaamisesta ja Ikosella pieni rangaistus väkivaltaisuudesta.

Ottelun viimeisillä minuuteilla ei enää juuri kummoista pelaamista nähty, joten Pelicans jakoi HPK:lle sen omaa lääkettä ja nappasi revanssin lukemin 7-2.

Loppusanat:

Kokonaisuudessaan HPK:n ottelu oli sekava ja syötöt sekä pelaajat hakivat toisiaan. 5vs5 pelaamisessa tuntuukin olevan isoja ongelmia, joka varmasti jätti ilmaan paljon mietittävää päävalmentaja Tiilikaiselle ja hänen ryhmälleen.

Edessään HPK:lla on toistamiseen vain kahden pelin viikko ja jälleen pelipäivät osuvat viikonloppuun. Perjantaina HPK kohtaa kotonaan HIFK:n ja lauantaina vuorossa on vierailu Lappeenrantaan. Emil Larmin ja Kristian Vesalaisen odotetaan liittyvän joukkueen vahvuuteen tiistaina.

HPK-HIFK 30.10.2020 ottelun liput tulevat myyntiin maanantaina 26.10. klo 12.00 Lippu.fissä, Kerho-ravintolassa ja kaikissa Lippupisteen myyntipisteissä.

24.10.2020 21:38