Pelicansille lisäpiste jatkoajalla – Hämeen herruus Hämeenlinnaan

Pelicans-HPK 2-1 JA. (0-0, 0-1, 1-0, 1-0)

Lahdessa Pelicans isännöi  Kerhoa keskiviikon kamppailussa. Ennen kierrosta lahtelaiset majailivat sarjataulukossa kahdentenatoista, mutta viime aikoina Pelicans oli pystynyt myös kiusaamaan isompiaan kaukalossa hieman parantunein ottein. HPK puolestaan kärkkyi suoraa pudotuspelipaikkaa seitsemäntenä, kahden pisteen päässä HIFK:sta. Myös Hämeen herruuden naulaaminen tällä kaudella Hämeenlinnaan oli tarjolla, kun pussinokkia oli tällä kaudella höykytetty jo kahdesti.

Tasaisissa merkeissä pelailua

Hämeen herruudesta kamppailtiin tällä kertaa kolme täyttä erää sekä jatkoaika. Ottelun ensimmäisessä erässä kumpikaan joukkue ei saanut osumia aikaiseksi, eikä kentällä varsinaisesti nähty myöskään verenmaku suussa pelaamista.

Erän loppuhetkillä Tommi Tikka tyylilleen uskollisesti hämmensi kuitenkin Isku-areenan yleisölle sirkushuveja muuten tapahtumaköyhää erää paikkaamaan. Juttuseuraa Tikka löysi niin Antti Tyrväisestä kuin Hannes Björnisestä sekä tarjoili näistä jälkimmäiselle myös mojovan vastataklauksen aivan erän loppuhetkillä.

Toisessa erässä Pelicans hallitsi näennäisesti kenttätapahtumia, eikä HPK päässyt kunnolla hyökkäysten rakenteluun. Isäntäjoukkue pystyttiin kuitenkin pitämään poissa parhaasta maalintekosektorista ja loput hoiti Joona Voutilainen kerhomaalilla. Virkaveli Atte Tolvaselle merkittiin erässä vain kaksi torjuntaa.

Ottelun kolmannessa erässä molemmilla joukkueilla oli puolestaan parempia tekopaikkoja ja pelissä oli ajoittain enemmän paikalliskamppailun henkeä, mutta tasalukemissa edettiin lopulta jatkoajalle. HPK:lla oli vielä ottelun viime minuuteilla paikka viedä pisteet ylivoimalla, mutta tällä kertaa paikka jäi käyttämättä. Ylivoimapeli takkusi tänään molemmilla joukkueilla läpi ottelun, eikä erikoistilanneosumia varsinaisella peliajalla nähty.

Tuttuja nimiä pöytäkirjoissa

Kerhon ottelun toinen erä oli nihkeä, eikä Atte Tolvasen vireystilaa päästy testaamaan kuin vasta erän loppupuolella. Markus Nenonen ja Philippe Cornet karvasivat yksissä tuumin kiekon turkoosipaidoilta ja Cornet pääsi syöttämään Nenosen tekopaikoille. Nenonen pääsikin tästä paikasta vippaamaan rystyllä erän ensimmäisen laukauksen kohti Pelicansin maalia ja ajassa 35:46 pelikello pysähtyi ottelun avausmaalin merkiksi.

Pelicans pääsi kolmannen erän alussa tasoittamaan ottelun. Kiekko ehti jo lipua kerhomaalin ohi, mutta Roope Elimäki pelasi tilanteen esimerkillisesti loppuun ja pääsi laukomaan irtokiekon kohti maalia lähes nollakulmasta. Tällä kertaa Joona Voutilainen ei aivan pystynyt patjaansa enää venyttämään limpun tielle ja tulostaululle lukemat 1-1.

Jatkoajalle pussinokat pääsivät ylivoimalla, kun hetki ennen varsinaisen peliajan päättymistä Cody Kunyk lähti istumaan pikkukakkosta koukkaamisesta. Kahteen pisteeseen oikeuttava osuma lähti lopulta Juha-Matti Aaltosen lavasta, kun tämä pääsi kumauttamaan kiekon reppuun karmealla lämärillä verkkoihin. Näin Pelicansille voitto pitkän kaavan kautta ja Kerho kotimatkalle vajaalla pistesaalilla.

Vaikka mukaan lähti tänään vain yksi piste, arvokas lisäpalkinto lähti kuitenkin HPK:n matkaa. Pelicansille voitto ei nimittäin Hämeen herruuteen riittänyt, vaan yksikin piste riitti Kerholle tittelin varmistamiseen kaudella 2019-20. Näin Hämeen herruus ja 5000 euroa juniorityöhön tänä vuonna Hämeenlinnaan, joten jatkoaikatappio jäi tänään kaivelemaan tavanomaista vähemmän.

HPK pelaa seuraavan kerran kotona Pohjantähti-areenalla perjantaina 10. tammikuuta. Irwin Goodman-teemaottelussa vastassa on Porin Ässät.

08.01.2020 21:07