Pelicansille kolme pistettä

HPK – Pelicans 2-5 (0-1,1-2,1-2)

Rinkelinmäellä kohtasivat tällä kaudella ailahtelevasti esiintynyt vierasjoukkue Pelicans sekä ketjukokoonpanonsa uudistanut HPK. Kerhon vaikeat viikot saivat jatkoa, kun Pelicans vei mukaan kolme pistettä. Joni Tuulola teki paluun kokoonpanoon pitkän loukkaantumisen jälkeen.

HPK aloitti pelin selvästi pirteämmin kuin aikaisemmissa tappio-otteluissa. Hyvästä taisteluilmeestä osoituksena oli pelin ensimmäinen alivoima, jonka Kerho selvitti uhrautuvasti. Juha Koiviston kaksiminuuttisen aikana myös HPK oli lähellä maalintekoa, kun Heikki Liedes nousi vastaiskusta väellä ja voimalla maalille. Pelicansin maalilla Janne Juvonen kuitenkin selvitti Liedeksen nousun hienosti.

DSC_2986

Kerho joutui toistamiseen alivoimalle hieman ensimmäisen erän puolivälin jälkeen Aleksi Laakson mailan osuttua Juhani Tyrväisen kasvoihin. Tällä kertaa vierasjoukkue käytti etsikkoaikansa hyväksi ja siirtyi 0-1 johtoon ajassa 11:09. Maalintekijänä kunnostautui Antti Jaatinen, joka sai takatolpille loistavan syötön jäähyn hankkineelta Tyrväiseltä.

Myös Kerho pääsi yrittämään ylivoimapeliä ennen erätaukoa, mutta ylivoimamaali jäi vielä odottamaan itseään. Erätauolle siirryttiin vieraiden 0-1 johtonumeroissa.

Toinen erä “ihan täyttä skeidaa”

Kerho aloitti toisen erän terävästi ja heti ensimmäisessä vaihdossa nähtiin myös todella kireä keskialueen pommi, kun Craig Schira jyräsi Juhani Tyrväisen niin sanotusti pystyyn.

DSC_3011

Schiran taklaus herätti Kerhon viimeistään toiseen erään, sillä muutama minuutti taklauksen jälkeen soi vihdoin Juvosen selän takana. Uusittu ykkösketju paineisti hyvin Pelicans-puolustusta hyökkäyspäädyssä, jonka päätteeksi kiekko ajautui maalin eteen Joonas Vihkolle, joka oli tilanteessa hereillä ja siirsi kiekon tyhjään maaliin ohi voimattoman Juvosen. Syöttöpisteet maaliin kirjattiin Jesse Saariselle ja Marek Viedenskylle.

Erä jatkui Kerhon komennossa ja hyökkäyksiä vyöryi jatkuvasti kohti Pelicansin päätyä. Hyvä paine päättyi kuitenkin hieman ennen erän puoliväliä, kun Juuso Vainio sai hieman kyseenalaisen jäähyn ryntäyksestä. Tilanteessa taklausta vastaanottanut Joonas Alanne ei ollut valmiina taklaukseen, jonka johdosta törmäys näytti pahemmalta kuin olikaan. Tähän jäähyyn myös katkesi HPK:n hyvä vire toisessa erässä, sillä seuraavasta minuutista mudoostui Kerholle varsin musta.

DSC_2989

Ensin Pelicans jatkoi tehokasta ylivoimaviimeistelyään siirtymällä ottelussa heti aloituksen jälkeen 2-1 johtoon Joel Mustosen lämärimaalilla. Vain 59 sekuntia myöhemmin soi jälleen Myllykosken selän takana. Tällä kertaa maalintekijänä oli ottelun läpi pirteästi pelannut Tyler Redenbach, joka sai hienon syötön ottelussa 0+2 tehot nakuttaneelta Tyrväiseltä. Tilannetta edelsi Marek Viedenskyn karmiva kiekonmenetys keskialueella, josta ylivoimahyökkäys syntyi.

Toisessa erässä ei enempää maaleja nähty, joten erätauolle siirryttiin Pelicansin kahden maalin johdossa. Erän jälkeen Kerhon Tuomas Vänttinen oli haastattelussa todella pettynyt mies ja kommentoikin erän olleen Suomeksi sanottuna: “Ihan täyttä skeidaa”.

Pelicans ratkaisee nollakulmasta

Kolmannen erän resepti oli selvä, sillä Kerhon oli tehtävä vähintään kaksi maalia, jotta pistetili ottelusta karttuisi. Kavennusmaaliin avautui heti erän alussa oiva tilaisuus, kun Juha Leimu joutui koukkaamisesta jäähylle. HPK:n ylivoimapeli pyöri tällä kertaa hienosti koko jäähyn ajan ja vaarallisia laukauksia saatiin kohti Juvosen vartioimaa maalia. Hieno pyöritys myös palkittiin lopulta ylivoiman loppuhetkillä, kun Petteri Nikkilän laukaus painui verkon perukoille. Tilanteessa Juvonen pystyi torjumaan Nikkilän laukauksen, mutta videotarkastus näytti lahtelaisen räpylän käyneen maaliviivan sisäpuolella.

Kerho oli lähellä tasoitusta erän puolivälin tienoilla, kun Zach Hamill pääsi yrittämään maalia rangaistuslaukauksesta. Hamillin laukaus kuitenkin epäonnistui hiukan ja tasoitus jäi tulematta. Kun Kerholle ei maistunut, laittoi Pelicans kiekon neljänenn kerran reppuun. Jordan Smotherman kiersi Kerho-maalin ja heitti kiekon Myllykosken varusteiden kautta maaliin niin sanotusti nollakulmasta.

DSC_3015

Kerho yritti vielä lopussa kavennusta ilman maalivahtia, mutta viimeisen naulan Kerhon arkkuun löi toistamiseen ottelussa onnistunut Joel Mustonen ajassa 18:05. Kerhon kausi jatkuu huomenna Tampereella, jossa vastaan asettuu Ilves.