Pelicans voittoon rankkareilla – Repik sukelsi ja maalasi

Pelicans – HPK 4-3 vl. (0-1,2-0,1-1)

HPK aloitti kautensa Pelicansin vieraana Lahdessa. Kauden avauksesta syntyi jännittävä ottelu, jossa Pelicans oli lopulta parempi voittomaalikilpailun jälkeen. Antti Bruunin kyseenalainen ulosajo herätti tunteita ainakin Torikadulla.

Ottelu alkoi melko vauhdikkaasti, eikä kumpikaan joukkue lähtenyt jarruttelemaan kauden avaukseen. HPK aloitti hyvin ja pääsikin heti ottelun alkuvaiheessa ensimmäistä kertaa ylivoimalle. Neljällä hyökkääjällä varustettu ykkösylivoima sai muutamia hyviä tilanteita aikaan, mutta maalia jäi vielä puuttumaan.

Ylivoiman loppuhetkillä kuitenkin myös hyvin aloittanut kakkosketju Jesse Saarinen-Zach Hamill-Juhani Jasu sai kuparisen rikkin ajassa 04:08, kun suora hyökkäys päättyi reboundin kautta Saarisen upeaan osumaan. “Jeppe” laittoi haarukoiden kohdalta kiekon yläkaleviin ohi voimattoman Jere Myllyniemen. Syöttöpisteet maaliin kirjattiin Jasulle ja hyvin tilanteessa laukoneelle Vainiolle.

HPK hallitsi muutenkin hienokseltaan ottelun avauserää, eikä Pelicans päässyt vaarallisille maalintekopaikoille erän aikana. Molemmat joukkueet pääsivät vielä kertaalleen koittamaan maalintekoa ylivoimalla, muta lisäosumia ei enempää nähty ja erätauolle siirryttiin tilanteessa 0-1.

Toiseen erään ampui vihainen Pelicans

Pelicans aloitti toisen erän pirteästi ja kovan painostuksen jälkeen kotijoukkue pääsi koittamaan toista kertaa ylivoimansa tehokkuutta. Tällä kertaa lahtelaiset onnistuivatkin maalinteossa, kun ajassa 24:40 Michael Repik laukoi kovan maskin takaa ottelun lukemiin 1-1. Tätä ennen tsekki laukoi jo kertaalleen ylivoiman aikana ylärimaan, joten tasoitusta voidaan pitää vähintäänkin ansaittuna.

Erä jatkui Pelicansin komennossa ja HPK joutui ennen erän puoliväliä toistamiseen alivoimalle. Tämän alivoiman aikana lahtelaiset eivät kuitenkaan saaneet mitään aikaan ja paras paikka muodostuikin alivoimakaksikolle Juha Koivisto-Otto Paajanen. Valitettavasti tehot jäivät hyökkäyksestä puuttumaan ja ottelua jatkettiin tilanteessa 1-1.

Toisen erän puolivälin jälkeen ajassa 33:24 Pelicans siirtyi 2-1 johtoon melkoisen onnenkantamoisen kautta, kun jo kuivuneen näköinen 3-2 hyökkäys päätyi Pekka Saarenheimon jalasta maaliin. Tilannetta edelsi Ossi-Petteri Grönholmin “lievä” ylipelaaminen hyökkäyspäädyssä, josta ylivoimahyökkäys avautui.

Erä jatkui edelleen kotijoukkueen hallinnassa ja HPK ei päässyt liikkeelle alkuunkaan. Erän kolmas ylivoima siunaantui turkoosinutuille ajassa 34:51, kun maalintekijä Saarinen passitettiin jäähyboksiin koukkaamisesta. Tämän jälkeen Saku Salminen huitoi vielä itsensä jäähylle, joten Pelicans pääsi pelaamaan 18 sekuntia kahden miehen ylivoimaa. HPK:n uhrautuva alivoima kuitenkin selvitti tilanteen upeasti ja tilanne säilyi samoissa lukemissa.

Erän lopussa ei enää maaleja nähty ja erätauolle siirryttiin kotijoukkueen johtolukemissa 2-1.

Repik sukeltaa, Kerho taistelee

Kolmannen erän resepti oli HPK:lle varsin selvä, sillä vähintään yksi maali tarvittiin pistetilin avaamiseen. Pallokerho aloittikin erän loistavasti ja Pelicans joutui ottamaan aikalisän kesken hullun myllytyksen ajassa 43:58. Aikalisä ei kuitenkaan herättänyt kotijoukkuetta ja seuraavalla katkolla aloitettiin Kerhon ottelun kolmas ylivoima. Valitettavasti ylivoiman aikana tasoitusta ei nähty ja takaa-ajo jatkui kiivaana.

Välittömästi ylivoiman jälkeen nähtiin kauden ensimmäinen tuomarifarssi, kun Antti Bruun ajettiin ulos polvitaklauksesta. Tuomio oli varsin kova, sillä taklaustilanteessa osuivat ainoastaan pelaajien nilkat toisiinsa, eikä polvitaklauksen kriteerit täyttyneet missään nimessä. Taklauksen kohteena ollut Repik otti tilanteessa tsekkiläiseen tyyliin aivan karmean kuolevan joutsenen, joka ilmeisesti sekoitti tuomareiden pasmat täysin.

HPK:n nelikko taisteli uskollisesti ja Juuse Saros torjui maalillaan lähes kaiken. Alivoiman loppuhetkillä kuitenkin kaikkien luonnonlakien vastaisesti juuri Repik viimeisteli Pelicansin 3-1 johtoon ja näin tilanne näytti varsin huonolta hämeenlinnalaisittain.

Kerho taisteli kuitenkin loppuun asti ja kavennusmaali nähtiin ajassa 56:48, kun Eero Somervuori tälläsi ylivoimalla suoraan syötöstä lukemiksi 3-2. Maaliin syötöt saalistivat Craig Schira ja Toni Jalo. Tämän jälkeen HPK yritti tasoitusta lopussa ilman maalivahtia ja yritys palkittiinkin noin puoli minuuttia ennen loppua, kun Zach Hamill tasoitti ottelun maalin edestä. Tasoitukseen loistavan esityön teki maalin edessä taistellut Marek Viedensky sekä toisen syötön tarjonnut aloituspesialisti Jasu.

Jatkoaika pelailua, Repik ratkaisee rankkareissa

Ottelun jatkoaika oli perinteistä päästä-päähän tykitystä, jossa ei kuitenkaan ratkaisua nähty. Jatkoajan paras paikka siunaantui Joni Tuulolalle, joka pääsi peliin sisään Bruunin ulosajon myötä. Tuulolan laukauksen kuitenkin torjui hyvin pelannut Myllyniemi.

HPK aloitti rankkarikisan ja ensimmäisenä vetäjänä ollut Hamill taituroi varsin upean maalin. Pelicansin ensimmäinen vetäjä Repik viimeisteli myös, joten ensimmäisen parin jälkeen oltiin tasoissa. Kun toiset ja kolmannet vetäjät molemmilta epäonnistuivat, siirryttiin “äkkikuolemaratkaisuun”. Repik onnistui jälleen yrityksessään ja kun Hamill ei saanut lättyä pussiin, kirjattiin loppulukemat Pelicansille numeroin 4-3.

Huomenna jatketaan taistelua, kun Oranssille Alueelle saapuu vastaan Tampereen Ilves. Ottelu alkaa klo 17:00 ja nyt jokainen hallille huutamaan HPK voittoon!