Pelicans pyristeli rinnalle ja ohi

HPK-Pelicans 1-2 (0-0,1-0,0-2)

Lahden Pelicans juotti jälleen karvasta kalkkia Kerholle. Sarjajumbona majailevan vierasjoukkueen ratkaisumaali syntyi vain 35 sekuntia ennen päätössummeria. Tappion lisäksi HPK:n tuskaa lisäsi ykkösketjun laitahyökkääjän Niko Niemisen loukkaantuminen.

Ottelu oli kummallekin joukkueelle erittäin tärkeä, sillä HPK taistelee edelleen suorasta pudotuspelipaikasta ja Pelicans karsintapeikkoa vastaan. Ottelun tärkeys ei kuitenkaan näkynyt erityisen tarkkana puolustuspelaamisena. Kummankin joukkueen paras pelaaja seisoi tolppien välissä. Pelicansin maalivahti Niko Hovinen venyi kiekon tielle peräti 45 kertaa.

– Tehtiin Hovisesta sankari ja hyvin mies pelasikin. Saatiin riittävästi laukauksia, mutta maskipelaaminen ei ollut riittävän hyvällä tasolla, HPK-valmentaja Petteri Hirvonen harmitteli.

Barney vei Kerhon johtoon

Tasaisessa ensimmäisessä ei maaleja nähty. Ikävin tilanne sattui erän loppupuolella, kun ykkösketjuun juuri paluun tehnyt Niko Nieminen loukkaantui jälleen. Laitahyökkääjä nilkutti vaihtoaitioon, eikä enää palannut otteluun.

Loppupelin ajan HPK kierrätti ykkösketjussa laitahyökkääjän paikalla vuorollaan Armands Berzinsia, Kaspars Saulietisia, Juuso Honkaa ja Jaakko Turtiaista. Ylivoimalla Niemisen tontin otti Jyrki Louhi.

– Alaraajavamma, Petteri Hirvonen suostui valottamaan Niemisen loukkaantumista ottelun jälkeen.

HPK siirtyi johtoon toisessa erässä ajassa 32.38. Kakkosketju Janne Kolehmainen-Tuukka Pulliainen-Scott Barney painoi pelin väkevästi Pelicans-päätyyn. Pulliainen toimitti kiekon puolustaja Jukka Laamaselle b-pisteiden väliin. Hovinen torjui Laamasen laukauksen, mutta Scott Barneyn jatkoyritystä ei. Maali oli kanadalaiselle viides HPK-paidassa.

Maalin jälkeen Pelicansin Joonas Jalvanti otti kaksiminuuttisen koukkaamalla Saulietisin nurin. Kerholla oli ylivoimalla useita paikkoja lisätä johtoaan, mutta Hovinen piti lahtelaiset mukana pelissä. Myös Pelicansilla oli erän lopussa omat paikkansa, mutta HPK:n maalivahti Teemu Lassila pelasi virkaveljensä tapaan erinomaisen ottelun.

Pelicansilla onneakin

Kolmannen erän alussa HPK pelasi järkevästi ja piti Pelicansin poissa maalintekopaikoilta. Ykkösketjussa muutaman vaihdon pelannut Juuso Honka oli lähellä viedä Kerhon kahden maalin karkumatkalle, mutta nuoren hyökkääjän laukaus kilahti tolppaan erän puolivälissä. Isäntien toinen tilanne siunaantui Tuukka Pulliaiselle, mutta keskushyökkääjä ei onnistunut puolittaisesta läpiajostaan.

Lahtelaiset väläyttivät pistohyökkäyksiään harvakseltaan, mutta sitäkin vaarallisemmin. Teemu Lassila ehti ottaa kaksi haamutorjuntaa Pelicansin vastahyökkäyksistä ennen kuin tasoitusosuma syntyi.

Kaspars Saulietis otti turhahkon kaksiminuuttisen kampituksesta ajassa 54.37. Pelicansin aloitusvoiton jälkeen Jakub Sindel otti turhan tilan pois ja latasi siniviivalta vastustamattomasti takayläkulmaan. Saulietis ehti istua jäähyboksissa ainoastaan kuusi sekuntia.

– Saulietisilta aivan typerä jäähy. Harmi, ettei pelikuri kestä kaikilla kun pelataan näinkin isoista asioista kuin kuuden joukkoon pääsemisestä, Hirvonen manasi.

HPK:n illan masensi lopullisesti epäonnekas viimeinen minuutti, jolloin Pelicans hääräsi puolihuolimattomasti ottelun voittomaalin. Dwight Helmiselle merkitty maali meni omiin Mathias Porselandin mailasta. Pelikelloon jäi aikaa vain 35 sekuntia, eikä Kerho enää onnistunut tasoittamaan.

 

Tappio vaikeutti huomattavasti HPK:n asemia taistelussa suorasta pudotuspelipaikasta. Tällä hetkellä kuudentena oleva Jokerit hävisi rangaistuslaukauksilla Lukolle ja saalisti näin yhden pisteen. Ero HPK:n ja Jokerien välillä on kaksi pistettä kun pelaamatta on kaksi ottelua. Kerhon takana Kärpät on viiden ja Blues kuuden pisteen päässä.

Runkosarjan toiseksi viimeinen kamppailu pelataan ensi viikon tiistaina, jolloin HPK matkustaa Jyväskylään JYPin vieraaksi. Torstain päätöskierroksella Rinkelinmäelle saapuu Porin Ässät.

 

Karri Salo

 

 

05.03.2011 21:01

Jaa artikkeli: