Pelicans parempi kamppailussa Hämeen herruudesta

HPK-Pelicans 1-3 (1-1, 0-0, 0-2)

Hämeen herruudesta miteltiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella, kun Lahden ylpeys Pelicans saapui Rinkelinmäelle mittaamaan Pallokerhon syyskunnon. Hämäläisten laulun saattelemana otteluun saatiinkin lentävä lähtö, eikä tiistai-illasta puuttunut vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Hämeen herruuden ensimmäinen kiinnitys lähti kirvelevästi lahtelaisten matkaan, kun Pelicans ratkaisi pelin kolmannessa erässä.

Hämäläistä hulabaloota

Jo ensimmäisellä minuutilla Petteri Nikkilä vapautti Otto Paajasen läpiajoon, mutta Joona Voutilainen Pelicans-uunissa piti pintansa. Tilanteesta tiensä jäähypenkille löysi Pelicansin Jordan Rowley. Ylivoimasta ei jäänyt lapsille kerrottavaa ja kohta soikin omissa. Oma koira puraisi, kun kroaatti-taikuri Borna Rendulic sijoitti ovelalla rannekudilla kiekon ohi Emil Larmin.

Pallokerho ei moisesta hetkahtanut, vaan painoi pelin vauhdilla hyökkäyspäähän. Eikä aikaakaan, kun Pelicans sortui jälleen jäähyilyyn. Nyt ylivoima pyöri mallikkaasti ja maali suorastaan roikkui ilmassa. Vieraiden veskari Voutilainen oli kuitenkin mies paikallaan.

Hyvällä sykkeellä pelaava Pelicans sai seuraavan ylivoimatilaisuuden, kun Borna Rendulic oli jälleen karata pahantekoon. Jesper Lindgrenin hallintaote katsottiin sääntöjen vastaiseksi ja häkki heilahti. Myös Pelicansin ylivoima pyöritteli näyttävästi, mutta Kerhon alivoima kesti.

Vieraat olivat hienoisesti niskan päällä, mutta yliaktiivisuus kostautui, kun erää oli jäljellä vain minuutin verran. Victor Backman riisti kiekon omalla siniviivalla ja karkasi läpiajoon, josta ruotsalaishyökkääjä ei erehtynyt, vaan hassutteli Voutilaisen längistä kiekon verkon perukoille. Backmanille uran ensimmäinen maali Kerho-paidassa – mutta lisää on varmasti tulossa!

Ensimmäisen erän perusteella hämäläinen hitaus on pelkkä myytti, sillä vauhtia pelissä oli enemmän kuin järkeä.

Toisessa erässä jatkettiin siitä mihin ensimmäisessä jäätiin, eikä vauhtia puuttunut. Varsinkin Kerhon ketju Backman-Paajanen-Turunen hämmensi jatkuvasti Pelicansin päädyssä, mutta johtomaali jäi odotuttamaan itseään. Sekä Turunen että Backman joutuivat pyörittelemään päätään Voutilaisen vetäessä pidemmän korren.

Myös Kerhon maalille syntyi hässäkkää, mutta Emil Larmi tilkitsi maalinsa omintakeisella tyylillään sekä mahallaan että selällään maaten. Kerho olikin ajoittain helisemässä Pelicansin kovan karvauksen alla ja lopulta pitkän pyörityksen päätteeksi Oula Palve joutui rikkomaan jäähyn arvoisesti. Oranssi alivoima kuitenkin kesti komeasti, eikä Pelicans päässyt tekemään tuhojaan.

Kerho pääsi jälleen testaamaan ylivoimaansa Jordan Rowleyn estettyä kiekotonta Mikko Lehtosta keskialueella. Nihkeä ylivoima ei ottanut tuulta alleen ja kun Voutilainen torjui vielä Janne Lahden läpiajon, ei toiseen erään osumia nähty.

Kolmas erä ehtii hädin tuskin alkaa, kun Pelicans täräytti johto-osuman. Kerhon puolustus tarjoili ilmaisen lounaan ja Antti Tyrväinen iski maalin edestä vieraat 1-2 johtoon. Kerho lamaantui takaiskusta ja Pelicans pääsi painamaan päälle.

Kauaa ei Pelicans Kerhon peruuttelua ihastellut, vaan iski pian uudestaan. Asialla oli jälleen Kerhossa aikoinaan ihastuttanut Borna Rendulic, joka purjehti avoimista paraatiovista maalin edustalle ja tinttasi kiekon reppuun.

Kerhon kiri ei tahtonut millään käynnistyä, vaikka välittömästi maalin jälkeen painopiste saatiinkin Pelicans-päätyyn. Etsikkoaika tuli kuitenkin viisi minuuttia ennen loppua, kun Pelicansin Taavi Vartiainen otti hyökkäyspään jäähyn. Kauaa ei kuitenkaan ylivoimasta ehditty nauttia, kun väärä vaihto tappoi orastavan kirin.

Kolme viimeistä minuuttia Kerho haki vimmatusti kavennusta ilman maalivahtia, mutta sekään ei tällä kertaa riittänyt vaikka myös 6-4 ylivoimaa päästiin myllyttämään. Pelicans oli parempi ja kuittasi pisteiden lisäksi ensimmäisen kiinnityksen Hämeen herruuteen.

Illan missi

Ensimmäisen erän loppuhetkillä Mathias Porseland tarjoili Severi Sillanpäälle kirjaimellisesti tyhjän maalin. Porsen odottamattomasta älynväläyksestä häkeltynyt Sillanpää kuitenkin onnistui laukomaan kiekon mystisesti maalin yli. Ei se aina osu!

Illan hahmo

Valitettavasti väärän värisessä paidassa pelannut Borna Rendulic tempaisi pari maalia ja oli muutenkin jatkuva piikki Oranssipaitojen lihassa. Huonosti ei pelannut vieraiden veskari Joona Voutilainenkaan. Isänniltä erottui positiivisesti ketju Turunen-Paajanen-Backman, mutta tämä tiistai-ilta oli Bornan.

Ottelun tilastot tästä linkistä

Seuraava ottelu

Kerhon kausi etenee parin vierasottelun merkeissä, kun torstaina tie vie Turkuun TPS:n vieraaksi ja lauantaina matka jatkuu Jyväskylään JYP:n isännöitäväksi.

Seuraavan kerran kotona väännetään pisteistä keskiviikkona 4.10., kun Kerho saa vieraita Raumalta.