Pelicans korjasi hedelmät

Pelicans – HPK 4-1 (0-0, 1-1, 3-0)

Pelicansin ja HPK:n välinen mittelö noudatteli samaa kaavaa, kuin Pallokerhon muutama aiempikin ottelu; kaksi erää tahkottiin tasoissa ja kolmannessa erässä vastustaja oli jälleen etevämpi.

Ennen ottelua Lahdessa muistettiin vielä kerran maailmanmestareita ja myös vierailulla olleet HPK:n Juuse Saros ja Juuso Vainio kukitetiin kotijoukkueen toimesta. Itse ottelu sai räväkän alun, kun jo ajassa 3.48 HPK:n Jere Sallinen passitettiin Lahden jäähallin päätyovista suihkun puolelle polvitaklauksen seurauksena. HPK kesti ottelun ainoan alivomansa hienosti ja sai jopa luotua vähintään yhtä hyvät paikat maalintekoon, kuin kotijoukkuekin.

Erän lopulla myös HPK:lle tarjottiin paikkaa mennä johtoon ylivoimalla mutta tulos oli sama kuin Pelicansillakin, ei maalia, joten erätauolle siirryttiin maalittomassa tilanteessa.

Ottelun toisessa erässä nähtiin vihdoin myös maaleja. Erä oli juuri ylittänyt puolivälin, kun kotijoukkueen Janne Ritamäki oli unohdettu liian vapaaksi parhaalle maalintekopaikalle, eikä Ritamäki erehtynyt, vaan laukoi Pelicansin johtoon kovalla rannelaukauksella. Pelicansin johto ei kestänyt kuitenkaan, kuin vajaat kaksi minuuttia. HPK:n Craig Schira harhautteli itsensä vapaaksi Pelicans-alueella ja syötti kiekon Joonas Vihkolle, joka siirsi mustan ohi Jere Myllyniemen. Vihkon maalin toisen syöttöpisteen ansaitsi Juha Kiilholma.

Kolmas erä kotijoukkueen

Kolmanteen erään HPK tuli rinta kaarella ja voitto mielessä. Pallokerho olikin lähellä johto-osumaa pariinkin kertaan mutta ensin Pelicans-puolustajan maila pysäytti Ville Viitaluoman yrityksen maaliviivalta ja tämän jälkeen Borna Rendulicin maila katkesi avopaikassa. Rendulicille avopaikan ylivoimalla tarjoili Schira.

Hieman ennen erän puoltaväliä HPK:n Petteri Nikkilä pelasi huolimattomasti omalla siniviivalla menettäen kiekon Jesse Niinimäelle. Niinimäki nousi HPK:n maalille, jossa Timo Pärssinen nosti  irtokiekon rystyltä Kerho-maalin yläkulmaan. Pärssisen maalin jälkeen myös Tomi Pekkala pääsi yllättämään maskissa olleen Saroksen ja HPK oli yht äkkiä kahden maalin takaa-ajo asemassa.

HPK sai tilaisuutensa vajaa viisi minuuttia ennen päätössummeria, kun se pääsi pelaamaan puoli minuuttia kahden miehen ylivoimalla ja lopuksi vielä kuudella viittä vastaan. Schiran tolppalaukausta lähemmäksi kavennusta ei hämeenlinnalaiset kuitenkaan päässeet ja lopulta Pavel Rosa lopetti HPK:n pyristelyt niittaamalla loppulukemat 4-1 tyhjään maaliin.

HPK:n taistelu playoff-paikasta jatkuu tulevana tiistaina, kun Kalpa saapuu Ritari-areenalle.

 

Lätty

12.01.2014 06:41

Jaa artikkeli: