Pelicans jälleen parempi

Pelicans-HPK 2-1 (2-1,0-0,0-0)

Ei tullut pisteitä lahtelaisilta vieläkään. Kotijoukkue hallitsi kenttätapahtumia ja olisi voinut ratkaista ottelun jo toisessa erässä. HPK roikkui mukana Mika Järvisen hienojen torjuntojen ansiosta.

Ensimmäinen erä tarjosi ottelun kaikki maalit. Pelicans siirtyi johtoon Tero Koskirannan osumalla ajassa 3.40. Koskiranta pääsi tuikkaamaan reboundista Markus Seikolan yrityksen jälkeen.

Maalin jälkeen Kerho otti kaksi jäähyä peräjälkeen ja Pelicans pääsi pyörittämään 5-3-ylivoimaa minuutin ja 40 sekuntia. HPK kuitenkin kesti hurjan myllytyksen Järvisen johdolla.Alivoimasta selvittyään HPK pääsi puolestaan ylivoimalle Joonas Jalvannin estämisen johdosta.

Kerho käytti tilaisuutensa. Arsi Piispasen 1-1-tasoitus syntyi Pelicans-puolustuksen huolimattomuuden seurauksena. Piispanen pääsi tälläämään lähietäisyydeltä ja kiekko ylitti juuri ja juuri Niko Hovisen patjan. Maali oli Piispaselle kauden kahdeksas.

Lahtelaiset kuittasivat kuitenkin vajaan minuutin kuluttua. Vili Sopanen ampui suorasta hyökkäyksestä ja Janne Tavi ajoi röyhkeästi maalille. Pomppiva kiekko näytti kimpoavan maaliin Tavin luistimesta. HPK protestoi osumaa, mutta maali hyväksyttiin.

Pelicans hallitsee tehottomasti

Ensimmäisen erän loppu ja koko toinen erä oli Pelicansin. Kerho ei meinannut millään pysyä liukkaiden lahtelaisten kyydissä. HPK otti toisessa erässä kolme jäähyä ja vain Järvisen huipputorjuntojen ansiosta numerot pysyivät tasaisina. “Järälle” kirjattiin erässä peräti 16 torjuntaa.

HPK:n paikat olivat vähissä. Marko Luomalalle siunaantui vieraiden paras paikka puolivahingossa, mutta laitahyökkääjän yritys ei osunut tolppien väliin. Pirtein vaihto nähtiin Kari Sihvoselta, joka samassa vaihdossa taklasi kaksi kertaa ja pääsi maalipaikkaan. Harmittavasti myös Sihvosen ruuti oli märkää.

Kolmannen erän alku ei tuonut muutosta pelin kulkuun. Pelicans kilautteli kahdesti tolppaan Jarkko Immosen ja Sami Blomqvistin toimesta. Kerhon hyökkäyspelaaminen tökki, eikä vaarallisia tilanteita Pelicans-päädyssä nähty.

Draamaa viime hetkillä

Viimeisellä kympillä HPK piristyi taisteluun Piispasen kentän johdolla. Kotijoukkueen päädyssä nähtii pari pyöritysjaksoa, mutta tehot jäivät uupumaan.

Hyvä jakso päättyi Janne Tavin läpiajoon, josta Santeri Alatalo joutui ottamaan kaksiminuuttisen. Kerho selvitti alivoiman, mutta miltei heti perään Marko Luomala passitettiin jäähyboksiin.

Luomalan jäähyn tapettuaan HPK:lle jäi reilu minuutti aikaa hakea tasoitusta. Järvinen luisteli vaihtoon ja Kerho sai kuudella kenttäpelaajalla loistavan tekopaikan aikaan.Janne Laakkonen tarjosi viimeisellä sekunilla vapaan vetopaikan Piispaselle, mutta Niko Hovinen nollasi Arsin tasoitushaaveet.

Seuraavan kerran HPK pelaa ensi vuoden puolella. HIFK saapuu Rinkelinmäelle tiistaina 3.1.


Karri Salo 29.12.2011

29.12.2011 20:00

Jaa artikkeli: