Payback time!

Pelicans-HPK 4.10. klo 18.30
HPK-SaiPa 5.10. klo 17.00

Kerho kohtaa viikonloppuna toistamiseen tällä kaudella Pelicansin ja SaiPan. Liigan tyvipäähän veikatut vastustajat ovat aloittaneet kautensa yli odotusten. Pelicans keikkuu sarjan kärjessä ja SaiPa kolmantena.

Lähtökohdat

HPK:n viikko alkoi niukalla 1-2-tappiolla KalPalle. Yrityksen ja taistelun puutteesta ei joukkuetta voinut kuitenkaan syyttää. Peli pyöri pääosin kuopiolaisten kenttäpäädyssä, mutta maalinteko teki keskiviikkona tuskaa.

Jere Sallinen sai ottelun puolivälissä pelirangaistuksen, mikä osaltaan sotki ketjukoostumuksia. Sallisen taklauksesta ei koitunut lisäsanktioita, joten hyökkääjä nähdään perjantaina tutulla paikallaan ykkösketjun laidassa.

20130913, HÄMEENLINNA, HPK vs. PELICANS,      PELICANSIN MIIKKA MÄNNIKKÖ (14) JA HPK:N JERE SALLINEN (76). Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

Joukkueen terveystilanne on hyvä. Ainoastaan Tuomas Vänttinen ja Jyri Niemi ovat näillä näkymin poissa kokoonpanosta.

Pelicans voittoputkessa

Perjantain vastus on kovin mahdollinen tällä hetkellä, sillä Lahden Pelicans on aloittanut kautensa hämmästyttävän hyvin. Kahdeksan voittoa ensimmäisestä yhdeksästä ottelusta on suoritus jota ei varmasti edes Pelicansin päävalmentaja Hannu Aravirta uskaltanut toivoa.

Sarja-avauksessa Pelicans juotti HPK:lle karvasta kalkkia kääntämällä ottelun edukseen lukemin 1-2. Onko nyt takaisinmaksun aika? Aiheuttaako HPK lahtelaisille ensimmäisen tappion varsinaisella peliajalla? Mikä olisikaan makeampaa kuin voittaa sarjakärki ”business cityn” perjantai-illassa?

Mainettaan parempi SaiPa

Lauantaina Kerho kohtaa SaiPan Rinkelinmäellä. Molemmat joukkueet pelaavat perjantaina, joten lepoetua ei ole kummallakaan. Joukkueiden edellisen kohtaaminen Lappeenrannassa päättyi kotijoukkueen 3-1-voittoon.

SaiPa on vahvistunut tälle kaudelle. Erityisesti Moskova ZSKA:sta hankittu Patrick Davis on säväyttänyt. Hyökkääjä on nakuttanut kahdeksassa ottelussa tehopisteet 6+3. Davis on Liigan pistepörssissä toisena Pelicansin Radek Smolenakin jälkeen.

Lappeenrantalaisten maalilla nähdään mielenkiintoinen nimi. Kokenut Jussi Markkanen on torjunut alkukauden varmasti, joten Kerho saa kovan haasteen.

Pelipäivän väitteet

Väitän, että HPK riisuu Pelicansin aseista järkevällä ja maltillisella vieraspelaamisella. Pelicans kokee kauden avaustappionsa varsinaisella peliajalla.

Väitän, että avausmaaliaan hakeva Joonas Vihko löytää jyvän ja verkko heiluu viikonloppuna.

Väitän, että lauantaina Rinkelinmäen tanner tömisee ja laidat ryskyy. Kerho pelasi jo KalPaa vastaan erittäin fyysisesti ja sama meno jatkuu SaiPaa vastaan. Tällä kertaa taistelu tuottaa kolme pistettä.

Kaikki hallille, hopi hopi!

Rysty 4.10.2013

04.10.2013 09:15

Jaa artikkeli: