Pataan Porissa

Ässät-HPK 6-2 (2-1,2-0,2-1)

HPK:n tahmeat vierasesitykset jatkuivat Porissa. Pirteästä alusta huolimatta Ässät karkasi 4-1 -johtoon. Kerho piristyi ottelun päätöskympillä, mutta orastava loppukiri ei kantanut loppuun asti.

Kerho aloitti pirteästi ja teki ottelun avausmaalin. Marko Luomalan kauden toinen osuma syntyi Jani “miliisi” Honkasen kaksiminuuttisen aikana reboundista. Syöttöpisteet tililleen merkauttivat Mathias Porseland ja Alex Leavitt.

Pitkään ei Kerhon kekkerit kuitenkaan kestäneet, vaan Ässät tempaisi pelin tasoihin Severi Sillanpään jäänuoliaisella ajassa 8.54. Sillanpään laukaus muutti suuntaa Tuukka Mäkelän luistimesta ja painui Mikko Tolvasen jalkojen välistä maaliin. Ajassa 15.11 Tuomas Santavuori sai kuin ilmaiseksi kiekon maalinedustalla itselleen ja hänellä oli helppo työ siirtää Ässät 2-1 -johtoon.

Toisessa erässsä Ässät otti pelin hallinnan itselleen ja veikin erän nimiinsä 2-0 lukemin. Niko Niemisellä oli paikka tasoittaa ottelu ylivoimalla, mutta hänen yritys tyssäsi Ässä-vahti Antti Raannan patjoihin. Heti Niemisen yrityksen jälkeen Ässien Radek Smolenak karkasi puolittaiseen läpiajoon ja sijoitti kiekon tarkasti HPK-maalin ylänurkkaan. Pari minuuttia tämän jälkeen ottelun parhaana palkittu Tommi Taimi viimeisteli Ässät jo tukevan tuntuiseen 4-1 johtoon.

Upporikasta ja rutiköyhää

Kolmannessa erässä HPK viritteli pienoista loppukiriä. Ajassa 52.37 Ässien Joel Armia otti jäähyn kiinnipitämisestä. Ylivoimapyörityksen alettua HPK:n valmentaja Harri Rindell käskytti Tolvasen vaihtoaitioon ja HPK haki kavennusta kuudella kenttäpelaajalla. Riskipeli tuottikin tulosta, kun Mathias Porseland tykitti 4-2 -kavennuksen ylivoimalla.

Porselandin maalin jälkeen Jani Honkanen sai ottelun kolmannen jäähynsä ja Tolvanen käskettiin jälleen vaihtoaition puolelle. Tällä kertaa ylivoima ei tuottanut enää tulosta, vaan Tomas Zaborsky pääsi niittaamaan 5-2 lukemat tyhjään maaliin. HPK:n jatkaessa kuudella kenttäpelaajalla Severi Sillanpää kaunisteli ottelun loppulukemat 6-2 illan toisella osumallaan.

Vaikka loppulukemat kirjattiinkin selvästi porilaisille, oli HPKn pelissä ajoittain hyvääkin pyöritystä. Paremmalla viimeistelyllä ottelun loppulukemat olisi voitu kirjata toisinkin päin. Kaikesta huolimatta HPK:n synkkä vierassaldo jatkui lauantai-illassa.

Taistelu liigapisteistä jatkuu HPK:n osalta ensiviikon keskiviikkona, jolloin Kerhon vieraaksi saapuu Pelicans Lahdesta.

24.09.2011 18:04