Pata ei ollut valttia – HPK parempi voittolaukauksien päätteeksi

HPK esiintyi voitokkaasti kotiyleisön edessä, kun Ässät taipui voittolaukauksien jälkeen. Avausmaalista vastasi Kerhoon paluun tehnyt Juuso Hietanen.

Ässille nopea avausmaali

Porin Ässät sai otteluun niin sanotun salama-alun, kun Kalle Myllymaa vei vierailijat johtoon ajassa 1:13. Maalista ehti kulua vain 37 sekuntia, kun Ässien Lenni Hämeenaho otti hölmöhkön jäähyn hyökkäyspäässä. Ylivoima ei ottanut toimiakseen, mutta juuri kun Hämeenaho oli vapautunut rangaistusaitiosta, pääsi paluun oranssiin tehnyt Juuso Hietanen tinttaamaan b-pisteiden välistä kiekon maaliin Markus Nenosen syötöstä. Peli tasan ajassa 3:54.

– Kivahan se aina maali tehdä, kun ei niitä pakeille koskaan liikaa tule. Tärkein tehtävä on tietenkin puolustaa, niin kiva jos välillä voi auttaa myös hyökkäyspäässä, kommentoi Hietanen.

Maalin jälkeen HPK pysyi hyvin kiekossa ja paineista vahvasti Ässien puolustusta. Steve Mosesilla oli loistava paikka viedä Kerho johtoon, kun ottelua oli pelattu noin seitsemän minuuttia, mutta Ässien maalilla pelannut Niklas Rubin veti pidemmän korren. Myös Ässillä oli omat paikkansa ja etenkin vierailijoille siunaantui useita ylivoimahyökkäyksiä, mutta maalisarakkeessa pysyi Sami Rajaniemen hyvien torjuntojen myötä numero yksi.

Erän lopussa Ässillä oli sauma scorata ylivoimalla, mutta Antti Pihlströmin jäähyn aikana maalista vastasikin HPK. Markus Nenonen karkasi täysin yksikseen läpiajoon eikä erehtynyt – kiekko varmasti sisään ja näin erätauolle siirryttiin Kerhon 2-1-johtoasemassa.

Ässät tasoihin, tasaista vääntöä loppuun asti

Jos oli ottelun alku Ässiltä hyvä, ei toisen erän alku paljoa huonompi ollut. Tällä kertaa erää ehdittiin sentään pelaamaan hieman yli kaksi minuuttia ennen kuin kiekko löysi tiensä Rajaniemen taakse. Ässien tuore kanadalaisvahvistus Markus Phillips toimitti kiekkoa maalille, jossa tapahtui sitä sun tätä ja hässäkän päätteeksi Feetu Knihti scorasi ja peli oli tasan ajassa 22:25.

Hietasen mukaan toinen erä oli HPK:n heikoin.

– Eka erä oli hyvä, toisessa erässä olisi pitänyt pystyä hyökkäämään paremmin ja pysyä kiekossa enemmän. Paljo jouduttiin puolustamaan pitkällä vaihtomatkalla, kun Ässät käänsi peliä nopeasti.

Toisessä erässä nähtiin myös pientä nokkapokkaa, kun läpi ottelun vahvasti pelannut Moses otti pienehköt painit Feetu Knihtin kanssa. Tilanteesta molemmille väkivaltaisuudesta kaksiminuuttinen ja Mosekselle bonuksena huitomisesta toinen mokoma. Tilanteesta seuranneella ylivoimalla Ässät ei saanut mitään aikaiseksi.

Ottelu oli loppuun asti tasaista taistelua, josta ei sen enempää jäänyt kerrottavaa jälkipolville. HPK:n hieman huolimaton pelaaminen puolustussuuntaan takasi sen, että laadukkaammat maalipaikat tulivat Ässille, mutta Will Graber, Niklas Appelgren eikä myöskään Hämeenaho saanut kiekkoa maaliin huippupaikoista huolimatta.

Kolmannen erän viimeisellä vitosella Ässät pääsi kokeilemaan vielä kertaalleen onneaan myös ylivoimalla, mutta tämäkään ei tuottanut tulosta ja näin ollen tilanteesta 2-2 edettiin kohti jatkoaikaa. Torstai-illan jatkoilla isännät pitivät hallinnan niukasti itsellään, mutta aivan mitään maailmanluokan tilanteita ei nähty.

Maalittoman jatkoajan päätteeksi nähtiin voittolaukauskilpailu, jossa ratkaisijaksi nousi… No kukapa muukaan kuin Michael Joly, joka laittoi kiekon ohi Rubin puikoista – miten muutenkaan.

– Pikkuhiljaa on saatu näkymään niitä juttuja joita ollaan haettu. Steppi kerrallaan viedään peliä eteenpäin. Olosuhteet oli aika haastavat, kun oli melko trooppinen keli, mutta hyvä voitto ja hyvät fiilikset jäi, päätti Hietanen.