Panosta riittää viimeiselle kierrokselle asti

HPK-Lukko 2-5 (1-1,0-1,1-3)

Lauantain ottelussa Rauman Lukkoa vastaan HPK:lla oli mahdollisuus varmistaa paikkansa kuuden joukossa. Lukko oli kuitenkin etevämpi ja taisteli voiton Ritari-areenalta.


HPK:lla on viime aikoina ollut paikkansa varmistaa paikka auringossa, tai ainakin kuuden joukossa. Tämä takaisi Kerholle suoran paikan puolivälieriin sekä seitsemän ylimääräistä vapaapäivää ennen pudotuspelien alkua. Kuitenkaan joukkue ei ole pystynyt kääntämään otteluita itselleen.

Tänään Lukkoa vastaan ongelma-alueet olivat jälleen kerran tutussa teemassa: maalinteossa.
– Pelattiin sitä meidän omaa taistelevaa kiekkoa tänään. Tehottomuus kuitenkin vaivasi ja sellainen tietynlainen itseluottamus maalintekotilanteissa puuttuu. Vehanen hoiteli sitten loput maalilla, summasi HPK:n valmentaja Ari-Pekka Selin.

Paikkoja, muttei tulosta

Kerho aloitti maalinteon ja pisti 4500-päisen yleisön huutamaan ajassa 13.26. Arsi Piispanen takakarvasi tehokkaasti kiekon itselleen keskialueella ja lähetti Teemu Rautiaisen syötöllään läpiajoon. Rautiaisen päättäväinen laukaus livahti maailmanmestarivahti Petri Vehasen puikoista maaliin.

Minuutin verran myöhemmin Lukko tuli tasoihin ja rankaisi ylivoimalla. Antti Aarnion rangaistuksen aikana Justin Azevedon laukauksesta tulleesta irtokiekosta Josef Straka läimäisi pelin tasoihin.

Toisessa erässä HPK:lle tarjoiltiin maalipaikkoja runsaasti, sillä Lukolle tuomittiin peräti 10 minuuttia rangaistuksia. Täysin avoimia maalipaikkoja oli tarjolla mm. Rendulicille, Viitaluomalle, Kiilholmalle ja Piispaselle. Lähimmäksi pääsi Teemu Rautiainen, joka kilautti kiekon ristikkoon.

Toisen erän ainokaisesta vastasi kuitenkin Lukko ja Janne Keränen, taas ylivoimalla. Kiekko kimpoili hieman onnekkaastikin Kerho-maalilla ja lipui maaliin pelikellon näyttäessä aikaa 36.54.

Azevedo ratkaisee

Kolmannen erän alkuun Lukko teki ottelun kolmannen maalinsa, joka jäi myös voittomaaliksi. Ajassa 43.15 kiekko kimposi jälleen onnekkaasti HPK-pakista suoraan Justin Azevedon lapaan, jolla oli helppo työ laukoa kiekko lähes tyhjään maaliin.

HPK teki yhden ketjumuutoksen, kun tuhlaajapoika Rendulicin paikan vaisusti pelanneessa ykkösketjussa otti Ville Järveläinen. Vaihdos tuotti tulosta pelin loppupuolella ajassa 54.09, kun Jere Sallinen kieputti tilanteeksi 2-3 ja takaa-ajo oli alkanut. Se kuitenkin tyssäsi heti seuraavassa vaihdossa, kun Azevedo kirmasi maalintekoon kuin varkain ja löi viimeisen naulan Kerhon arkkuun vain 13 sekuntia HPK:n kavennuksen jälkeen.

HPK yritti vielä kavennusta ilman maalivahtia, mutta Lukko iski kiekon kertaalleen vielä tyhjään rysään. Lukon veräjänvartija Petri Vehanen torjui ottelussa peräti 42 kertaa ja oli Justin Azevedon tavoin raumalaisten sankari.

Lukko varmisti voitollaan pääsyn villikorttikierrokselle, mutta se ei vielä Lukon valmentajaa Risto Dufvaa helpottanut. Vastaus oli lyhyt ja ytimekäs:
– Kesällä helpottaa.

Ottelutapahtuman frisbee-kisassa pääpalkintona oli Vianorin kesärenkaat, jotka itselleen silkkisillä käsillä heitti yksi Hämeenlinnan kärkigolfareista. Liekö sulava ranteiden käyttö peräisin Tawast Golfin maisemista?

Runkosarjaa on jäljellä vielä yksi kierros ja sen HPK pelaa tiistaina aina niin helpolla Hartwall areenalla Jokereita vastaan. Nyt muuten voitetaan!

Niklas Heinonen 9.3.2013

09.03.2013 19:28

Jaa artikkeli: