Paluu voittokantaan

HPK-Sport 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)

HPK pelasi vauhdikkaan ottelun Sportia vastaan ja hallitsi ottelua ajoittain lähes mielin määrin. HPK kuittasi lopulta voiton maalin erolla ja katkaisi jo turhankin pitkäksi venähtäneen tappioputkensa.

HPK aloitti ottelun vauhdikkaasti ja painoi pelin Sport-päätyyn välittömästi. HPK:n rynnistys oli siinä määrin vahva, että ex-kerholainen Joni Tuulola joutui turvautumaan koukkimiseen, mistä ottelun tuomaristo palkitsi Tuulolan kaksiminuuttisella. HPK ei saanut ylivoimalla maalia aikaan mutta jatkoi painetta vaasalaisten päätyyn.

Ottelun avausmaalista vastasi kuitenkin vierasjoukkue. Sport iski maalin miltei ensimmäisestä tilanteestaan, kun Aleksi Ainali siirsi Emil Larmin pudottaman irtokiekon verkon perille erän puolivälin jälkeen.

HPK ei takaiskusta lannistunut, vaan jatkoi painetta vieraiden päätyyn. Lopulta myös HPK sai palkinnon yrittämisestä ehkä hieman onnekkaastikin, kun Otto Paajanen yritti tavoitella syötöllään Eetu Tuulolaa. Sport-puolustus oli mailoineen syötön välissä ja kiekko painui ohi Mika Järvisen.  Maali oli Paajasen kauden viides.

Toisen erän alkuun HPK oli erittäin vieraskorea ja tarjoili Sportin Antti Kalapudakselle miljardin euron paikan mutta ilmeisesti myös Kalapudas ajatteli olla kohtelias ja laukoi kiekon ohi tyhjän maalin. HPK hallitsi toista erää ajoittain mielin määrin ja vieraiden hyökkäykset jäivät vähiin. Kerhokaan ei päässyt aivan parhaille maalipaikoille ja pitkään näytti, että ratkaisu siirtyy kolmanteen erään.

HPK siirtyi kuitenkin johtoon, kun toista erää oli jäljellä reilut kaksi minuuttia. Robert Leino voitti hyökkäyspään aloituksen ja kiekko pomppi Janne Lahden laukauksen jälkeen Jesper Lindgrenille. Ruotsalainen latasi ranteet lukkoon ja kiekon ohi Järvisen. Maali oli Lindgrenin uran ensimmäinen Liigassa.

 

HPK:n johto kestää

Kolmas erä alkoi pienoisella Sportin painostuksella ja HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen otti joukot kasaan pitkän kiekon jälkeen antaen samalla pitkän vaihdon pelanneelle kentälliselle arvokasta lepoaikaa. Kolmannen erän alkupuoliskolla molemmat joukkueet pääsivät yrittämään lisäosumia ylivoimalla mutta tulosta ei kumpikaan saanut aikaan.

Erä jatkui tasaisissa merkeissä Sportin hakiessa tasoitusta ja HPK:n pelatessa viisaasti pitäen Sportin poissa aivan parhailta maalipaikoilta. Sport otti Järvisen pois maaliltaan kolme minuuttia ennen ottelun päätöstä. Sport saikin luotua melkoisen pyörityksen HPK:n päädyssä mutta HPK kesti loistavasti kannustaneen kotiyleisön avulla ja katkaisi tappioputkensa.

Ottelun tilastot tästä.

 

Seuraavat ottelut:

HPK:n ottelut jatkuvat heti huomenna, kun joukkue matkaa Poriin. Seuraava kotiottelu on edessä tulevan viikon tiistaina, kun Hämeenlinnaan saapuu KalPa.

Lippukaupoille tästä linkistä

#illallahallille

 

HPK:n otteluraportit tarjoaa:

Pallomeri.net – kaikki urheilu-uutiset samasta paikasta! 

13.10.2017 21:49

Jaa artikkeli: