OTTELURAPORTTI TPS-HPK 14.9.2018

TPS – HPK 2-1 JA (1-0, 0-1, 0-0)

HPK matkasi liigakauden 2018 – 2019 avausotteluunsa Suomen Turkuun paikallisen Palloseuran vieraaksi. Kaukalossa nähtiin vauhdikasta, mutta tällä kertaa vähämaalista kiekkoa.

Ensimmäiseen erään kentälle luisteli ennakkoluuloton HPK haastamaan jopa mestaruuskahinoihin veikattua Tepsiä. Hienoisen alkukankeuden jälkeen Kerhon peli aukesi, ja erän loppupuoliskon peli aaltoili tasaisesti päästä päähän. Tästä osoituksena myös maalivahtien torjunnat jakautuivat tilastoissa lopulta tasan. Kerholle tuomittiin erän alkupuolelle myös kaksi peräkkäistä jäähyä, mutta alivoima kesti takaiskuitta viimeisenä lukkonaan Emil Larmi, joka esiintyi heti kauden alkaessa omana vuorenvarmana itsenään. Aivan loppuun saakka kuparinen ei tällä kertaa kuitenkaan kestänyt, vaan TPS sai pitkäksi venyneen pyörityksen pääteeksi toimitettua kiekon Larmin selän taakse. Maalintekijänä kunnostautui Patrick Bjorkstrand.  Erätauolle poistuttiin isäntien 1-0 johdossa.

Toisen erän alussa nähtiin tauolla sisuuntunut HPK. Peli saatiin painettua toistuvasti TPS:n alueelle, ja lopulta Tepsi joutui rikkomaan jäähyjen arvoisesti. Kerhon illan toinen ylivoima tuotti myös kauden avausosuman, kun  Niclas Almarin ja Teemu Turusen syötöistä HPK:n uusi hankinta Markus Nenonen ampui kiekon vaivattomalla ranteella Rasmus Tirrosen selän taakse takanahkaan! Nenosen laukaus onkin jotakin sellaista, jota hämeenlinnalaisyleisön kannattaa tulla Rinkelinmäen lehtereille ihastelemaan. Tasoituksen jälkeen päästiin jälleen ihastelemaan Emil Larmin torjuntatyöskentelyä. Uusi varustesetti näytti  istuvan ja mies olevan pelipäällä, venyen muun muassa eleettömästi läpiajoyrityksen tielle. Tauolle lähdettiin tasalukemista 1-1.

Kolmannessa erässä ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi Eetu Tuulolalle tuomittu huitomisjäähy. Molemmilla joukkueilla oli laadukkaita tekopaikkoja, mutta ruuti vaikutti olevan puolin ja toisin vielä kosteaa ensimmäisten syyssateiden jäljiltä. Niin Larmi kuin Tepsin maalia Tirronen pitivät toki osaltaan myös huolen siitä, että varsinainen peliaika päätettiin pistejakoon.

Jatkoaikaa ei ehditty tänään tahkota kuin 49 sekuntia, kun Kaapo Kakko pääsi karkaamaan ja huudattamaan syyskuulle huomattavan runsasta kotiyleisöä. Kerholle tällä kertaa mukaan kotiin viemisiksi siis yksi piste.

TPS oli uusinut sisääntuloshownsa tälle kaudelle, mahdollisesti ison veden takaisten kiekkomaiden innoittamaan tyyliin. Ja kun isosti tehdään, ei alku aina suju ilman ongelmia. Seremoniamestarin kömmähdyksen tuloksena esitys ei ilmeisesti alkanut aikataulun mukaisesti, ja parrasvaloihin pääsikin tällä kertaa jäälle karannut, näyttöhaluja uhkunut Kerhon slovakkivahvistus Ján Brejčák. Oli sitten syynä kielimuuri tai fyysinen preesens, ei miestä Gatorade Centerin henkilökunta rohjennut enää hakea pois jäältä. Nettitoimitus lähettääkin virtuaalisen kädenpuristuksen Turkuun mahtavan sisääntulon järjestämisestä debyyttiottelunsa oranssissa pelanneelle Brejčákille!

HPK pelaa kauden ensimmäisen kotiottelunsa huomenna lauantaina,  statistiksi esitykseen saapuu Ritari-Areenalle muutoksia kesän aikana kokenut Tampereen Tappara! Ottelu alkaa kello 17.00.

OSTA LIPUT MATSIIN TÄSTÄ!

14.09.2018 23:11

Jaa artikkeli: