Otteluraportti ja lehdistötilaisuus HPK-Kärpät 26.1.2021

HPK-Kärpät 1-3 (0-0, 1-1, 0-2)

Ottelu alkoi jälleen kerran tasaisesti ja taklauksia viljeltiin puolin ja toisin. Miska Ronkainen painoi ensin painavan taklauksen Myllytuvan laitamainoksen kohdalla ja hetkeä myöhemmin osansa saivat Linna Steelin, Raksaässän, HS-veden sekä  Japiran mainokset.

Kiekkoa avauserässä hallitsi pääosin HPK. Paras paikka siunaantui Valtteri Puustiselle ja Markus Kankaanperälle, jotka pääsivät ylivoimahyökkäykseen, kun Jere Innala katkoi Kärppien hyökkäyksen Betoniukon laitamainoksen kohdalla. Puustisen syöttö Kangelle lipsahti kuitenkin PAAVO?:n laitamainokseen eikä tilanteesta jäänyt sen enempää kerrottavaa.

HPK pääsi avauserässä myös kertaalleen ylivoimalle, mutta etenkin kiekon tuominen alueelle tuotti vaikeuksia eikä ylivoima ottanut toimiakseen.

Erän kenties kovimman taklauksen suoritti Otto Latvala. Kohteeksi ajateltu Kärppien pelaaja tosin ehti pois alta ja McDonalds’in laitamainoksesta voinee jatkossa havaita Latvalan jalkojen muotoisen painauman.

Vauhdikas toinen erä

Jos oli avauserässä paljon taklauksia ja kamppailuja, niin näitä tarjosi myös ottelun toinen erä, jossa mentiin välillä äärimmäisellä nopeudella päädystä toiseen.

Kotijoukkue joutui heti erän alussa alivoimalle, kun Tommi Tikka komennettiin jäähyaitioon. Kärppien ylivoima pyöri ihan kelvollisesti, mutta HPK:n alivoimanelikko kamppaili vahvasti kulmissa niin iValon, MRKP-Yhtiöiden kuin Autiotalojen ja Hämeen Konttoritekniikan laitamainosten edustamissa kulmissa.

Alivoiman jälkeen HPK sai otetta pelistä ja peli pyöri kaukaa pohjoisesta tulleiden vieraiden päädyssä. Ote tuotti tulosta, sillä kaamostakin pidemmän pyörityksen aikana Kärpät joutui rikkomaan ja Kerho pääsi pelaamaan kuudella viittä vastaan. Jäähyä ei vain ikinä vihelletty, sillä Hämeen Dieselin nimikkopelaaja Arto Laatikainen löi kotijoukkueen maalinedustalta johtoon!

Johtoaseman tuottamaa iloa ei kauaa kestänyt. Ajassa 25:27 päätuomari havaitsi Jere Innalan kärpänkaatoluvassa ongelmia ja tuomitsi Innalalle kaksiminuuttisen. Ylivoima ehti pyöriä hieman yli puoli minuuttia, kunnes kuninkaalliselta kuulostava Ludwig Byström laukoi vierailijat tasoihin.

Tasoituksen jälkeen ote siirtyi Kärpille. Torjuntoja Laurikaiselle kertyi erässä lopulta 11 ja koska tarkkuus ei toisessa erässä ollut kärppäläisten vahvuus, niin saman verran “koppeja” voitanee merkitä myös päädyssä oleville Infranetin ja EPF:n mainoksille.

Molemmat onnistuivat toisessa erässä siis kertaalleen ja näin ollen päätöserään lähdetään kutkuttavan jännittävästä 1-1-tilanteesta.

Tuttu kaava päätöserässä

Kärpät pääsi reilun kahden minuutin jälkeen ylivoimalle. Markus Nenonen kaatui – tai kaadettiin – hieman näkemyksestä riippuen eikä tilanteesta tuomittu rangaistusta. HPK:n vaihtopenkki antoi palautetta tilanteesta siinä määrin, että joukkueelle tuomittiin kahden minuutin joukkuerangaistus.

Alivoimasta selvittiin kuitenkin hienosti ja ottelu jatkui tasatilanteessa.

Montaa minuuttia ei kuitenkaan ehditty tasaviisikoin pelata. Ajassa 47:53 Santeri Lukan vuoro marssia jäähypenkille. Tällä kertaa omissa kolisi, kun Cody Kunyk oli hereillä Juhamatti Aaltosen laukauksesta seuranneessa reboundissa. Kiekko tarkasti maalin takana hohtavia LähiTapiolan mainosteippejä kohti ja peli 1-2.

HPK:lle avautui oiva paikka tasoitukseen reiluhkoa minuuttia myöhemmin. Innala koitti jallittaa maskuliinisella takatukalla pelaavaa Libor Sulakia, mutta Maanrakennus Kari Jallin kohdalla Sulak joutui turvautumaan koiruuksiin ja joutui jäähylle.

Kerhon ylivoima pyöri kivasti, mutta kaikkein vaarallisimmat paikat jäivät kuitenkin odattamaan itseään.

Ja lähes heti ylivoiman jälkeen, kun päätöserää oli jäljellä hieman vajaa seitsemän minuuttia, Joona Monto pääsi nokikkain Patrik Rybarin kanssa. Kiekko kimposi täysin yllättäen ja pyytämättä EHM-Laserin laitamainoksen nurkilta Montolle, mutta oranssien harmiksi Monto ei onnistunut maalinteossa.

Ajassa 53:00 Sulak ja Miro Ruokonen tajusivat kesken kiivaan jääkiekko-ottelun, että Voi helvatan helvata humppaahan sen piti olla! Pienten tiistai-illan humppien päätteeksi molemmille tuomittiin kaksiminuuttinen väkivaltaisuudesta.

Kerholle tarjottiin ylivoimaa jälleen ajassa 55:05, kun Kärpillä todettiin olleen liikaa pelaajia kentällä. Ylivoimalla toistui kuitenkin tuttu kaava, eli lopputulemana ei maalia. Lopussa tasoitusta haettiin vielä ilman maalivahtia, mutta Kärpät iskivät yhden tyhjiin ja loppulukemat Pohjantähti Areenalla tänään HPK 1, Kärpät 3.

Päävalmentajat Matti Tiilikainen ja Mikko Manner alla olevalla videolla.

26.01.2021 21:38

Jaa artikkeli: